Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Uskoro udruzenje! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20243)

"7" 12-11-2007 10:39 PM

Re: Uskoro udruzenje!

Jaaooo pa ja zaboravih da vam kazem (kad pomenu autorska prava)... mom ortaku u kafic stiglo pisamce od Sokoja (valjda) gde mu lepo kazu da treba na ime autorskih prava (zbog pustanja muzike) da plati 80din po stolici mesecno. Pri tom nema veze da li pusta stranu ili domacu muziku jer imaju medjunarodni ugovor. Ne znam detalje jer nisam video pisamce, treba ovih dana da odem do njega i da pogledam pa javljam sta tacno pise. Ako neko vec zna za to neka kaze nesto, bas me interesuje.

Pozz

LACKY 17-11-2007 11:02 PM

Ljudi bilo bi dobro da svi vi koji ste zaintresovani da postanete clanovi udruzenja posaljete prijavu (na private sa nekim kontaktom mobil ili fix telefonom), da za pocetak imamo kakav takav uvid o mogucem broju zaiteresovanih. Nije bitno koji je segment kojim se bavite, asistiranje ili naprednije bavljenje sledecih grana: snimanje, produciranje,mixanje,premasteringom,masteringom,pr ogramiranjr,aranziranjem,pa, radiom,pozoristem,filmom, postprodukcijom ili tv-eom itd. Svi ste dobro dosli.Za nekoliko dana cemo vas izvestiti o tome dali postoji mogucnost da i ljudi van Srbije mogu biti clanovi udruzenja (ako ta mogucnost postoji kod kompozitora zasto nebi i kod nas), ono sto je prirodno da nece moci mozda ostvarivati pravo na penziono i socialno osiguranje, ali mislim da nije ni bitno, mogu biti clanovi. Udruzenje ce raditi na tome da se u dogledno vreme ljudima izdaju sertifikat za odredjenu delatnos (sto ako udruzenje ojaca i postane jak faktor u buducnosti) moze bit prepruka koja ce da ima tezinu ali o tom-potom.
Zato bih vas zamolio da se svi zaienteresovani prijavit da bi znali koako da delujemo. Mozete se prijaviti na moj private i Deje Vuckovica za pocetak.
Hvala unapred!

Dexxy 18-11-2007 12:13 AM

Sta treba da sadrzi prijava?? Evo ja se prijavljujem.

LACKY 18-11-2007 12:55 AM

Posaljite samo kontakt fon radi evidentiranja i da nakraju vidim koliko nas zaintersovanih ima.

AVaX 23-11-2007 06:06 PM

Ima li sta novog po ovom pitanju...?

LACKY 24-11-2007 09:38 PM

Iduce sedmice trebali bi da dobijemo informaciju dali cemo preuzeti staro udruzenje (koje postoji samo na papiru) ili pokrecemo novo.
Ono sto sam zaboravio da vam kazem. Ici cemo na to da pokrijemo svu teritoriju koju obuhvatamo sa regionalnim predstavnicima. Tj. u svakom centru pojedinih regija cemo imati predstavnika koji ce ljudima iz tog kraja omogucavati kontakt sa udruzenjem i informisanje o aktivnosti udruzenja. Takodje ce za udruzenje obavljati i sve poslove koji mogu clanovima omoguciti da ostvare svoja prava bez bespotrebnog dolaska u Beograd (na primer :zivite u Vranju i treba vam potvrda da ste clan udruzenja. Da nebi sipcili u Beograd zbog toga, tu potvrdu cete moci dobiti npr. u Nisu gde cemo imati regionalnog predstavnika ako se dogovorimo da je to centar za tu regiju.Ili ako zivite u Kikindi svoj problem ce te resiti preko predstavnika u Zrenjaninu ili samoj Kikindi ako okrug ima dovoljan broj clasnova pa bude imao predstavnika. Ili ako zivite u Kuli imacete predstavnika u Novom Sadu i da nenabrajam dalje)
Ono u sta sam siguran posle par razgovora da cemo moci napraviti udruzenje koje ce pokrivati sve vas iz susednih zemalja (koji inace i boravite na forumu), jer nema razloga da neko iz Hrvatske,Bosne I Hercegovine,Crne Gore ili Makedonije nemoze da bude clan udruzenja (ono jeste da zbog barijera razlicitih drzava nece mozda moci da ostvaruje penziono osiguranje) i kao clan ce moci sigurno da ima koristi od udruzenja (koja ce se ogledati u mnogim aktivnostima, seminari,kursevi,gostovanja istaknutih pojedinaca u oblastima koje ce udruzenje pokrivati i zastitom delatnosti izdavanjem certifikata i preporuka).

Oggy 25-11-2007 06:59 AM

Odlicno!

Arthur 25-11-2007 07:11 PM

ja ne trebam da saljem prijavu jer si me vec prijavio?

LACKY 25-11-2007 10:41 PM

Tako je!

All times are GMT +1. The time now is 06:03 AM.