Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Vasa top 3+ dream sinta.. (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20068)

sRce 29-10-2007 04:44 PM

Re: Vasa top 3+ dream sinta..

Valjda bi trebao da i ja nesto ovde napisem, a i ne moram posto je vec sve spomenuto...
Neznam... ali meni je lista ovakva:

1. Yamaha CS-80 ... kaze Rogina da se mnogo kvari...ali ja jednostavno volim taj zvuk...
2. Minimoog
3. Elka Syntex

...naravno ima jos ali ajde da ispostujemo pocetni thread (jer ako bude + ...bice dugacak spisak...).

p.s. dzaba sve ovo pisemo kad je nema muzika... ocu to da cujem i da me pomeri...

roginator 29-10-2007 05:40 PM

Quote:

Originally Posted by sRce (Post 176922)
Valjda bi trebao da i ja nesto ovde napisem, a i ne moram posto je vec sve spomenuto...
Neznam... ali meni je lista ovakva:

1. Yamaha CS-80 ... kaze Rogina da se mnogo kvari...ali ja jednostavno volim taj zvuk...
2. Minimoog
3. Elka Syntex

...naravno ima jos ali ajde da ispostujemo pocetni thread (jer ako bude + ...bice dugacak spisak...).

p.s. dzaba sve ovo pisemo kad je nema muzika... ocu to da cujem i da me pomeri...

pa da glede Yamahe to stoji

kao i memory moog i Chroma...

jednostavno vole biti nemilosrdni prema novcaniku vlasnika :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ali i dalje su to opake pile ;)

nadam se da ce clusterchordu njegov skoro doci da se malo upoznam s CS 80...uh vec dugo on to dovlaci iz USA!!!!

clusterchord 29-10-2007 08:30 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 176863)
Na kraju se iapk nesto desava za ozbiljno ....

3) there will be new products that are much better and far more advanced than the Neuron, scheduled for release in mid 2008 if all goes well. I don't have any details on them yet that I can share but the technology will be far more advanced than what the Neuron has used so far. If we find a partner we might again make this a hardware (let's talk about these 80 core chips that Intel are developing http://www.surroundsfx.com/forum/ima...icon_smile.gif ). I will keep you posted, as always. ......:D

otkud ovo, ko - sta - gdje, daj link? :hyper:

jel to ima naznaka rezurekcije hartmanna ?

inace znam sve to o disku, nisam jos dobio potvrdu da mirror uspijeva da "prevari" Neuron OS. enkodera je bilo , i imao sam ih narucene, dok nisam otkazao taj Neuron u Austriji.. sad ih vise nema.

nisam cuo doduse da nesto posevno rikavaju, osim ako ih divljacki ne koristis.. pricao sam dosta s puretom o svemu, al proslo je vremena pa se vise ni ne sjecam..

Nego, otkad imas Kymu? i kako ti je? pricaj covjece.. :D

@srce: nije bas da se puno kvari, vec puno rastimava CS-80. ot je glavni problem. kad ga na jednu lokaciju smjestis, nastimas, nemoj da ga mrdas..

alavuk 29-10-2007 08:37 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 176902)
Inace, vecinu sintova na tadasnjoj ploci grupe "ZUR" i na singlu "meteorologija" svirao sam na ARPovima i malo na OBERHEIMU FVS 4

a to li je ... uh ... onaj bas na pocetku pesme djuskaj kida .... hvala na ovome

OT : NEMAM IH SVI SU MI DOBRI ... ali se nesto u poslednje vreme vezem za jx8p :S cs30 bi mi lepo legao kao i sh101/mc202 toliko ... eto rekox ipak

sare 29-10-2007 08:39 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar
P.S. veoma me cudi sto bas NIKO nije spomenuo nijedan sint firme ARP

ok slowstar onda treba, da i ja napisem moju top listu:

-oni kojih nemam (jos):
ARP 2600
MINIMOOG
MOOG MODULAR a moze i koja BUCHLA :mrgreen:

-one koje imam:
MS20
SYSTEM 100M
Oberheim OB-SX (momentalno u kvaru :( ima li mozda ovde netko spare parts za ob-sx i netko, ko moze da burna 2708 eprome ??)

Don Solaris 29-10-2007 08:42 PM

Evo jedan splash da nas osveži, pa idemo dalje sa listanjem opreme...

http://www.rolandsynthesis.com/temp/PSSpvAxRih.gif

alavuk 29-10-2007 08:43 PM

skroz analogno solarise :]]] nema sta ... kako ti radi onaj cs15 ???

OFF 29-10-2007 08:58 PM

Da malo miniram temu :D

hamm b3
rhodes (neki ocuvan)
minimoog

Don Solaris 29-10-2007 09:16 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 176945)
skroz analogno solarise :]]] nema sta ... kako ti radi onaj cs15 ???

Radi lele ko traktor!

alavuk 29-10-2007 09:24 PM

ja pitao ovako ali dobro :]]]] off topic ali je opet vezano za topic na neki nacin

sad slusam koncert luftwaffe-a (jos jednom veliko hvala clusterchord !!! ) i uvek me iznova odusevi ovo , znaci nemam reci ... sintovi rulaju !!!! :]]]]

jel ja nisam video ili nije niko napisao jupiter 8 ?????? sto bi drugar rekao fabrika zvukova :]]]]]

All times are GMT +1. The time now is 08:13 PM.