Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Andromeda - jel' vrijedna toga? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20047)

clusterchord 11-01-2008 10:37 PM

Re: Andromeda - jel' vrijedna toga?

ma to je toliko ovisno o individualnom slucaju, da izvodit generalne zakljucke je pretjerano. ako je nisi imao sam.. onda ne znas.

s druge strane rekao sam da je dobro napravljena "za danasnje standarde" daklem u odnosu na triton, fantom, wladorf, nord itd. daklem ne standarde iz '78 ili '79. tad nije bilo ovakvog lcda, ni ovakvih 72-pot 115-button panela.. to se onom tehnologijom sto kazes za sledgehammer, nemoze ni izvest. ili bi kostalo zilion.

jbga svaki napredak ima i svoje lose strane. sto su sintevi kompleksniji to su i osljetljiviji. isto kao i danasnji auti..

redroom 12-01-2008 12:45 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 186533)
Jel mo?da Amil Makota iz Audiona?

http://www.audion.hr/

Super lik, i on ti mo?e nabavit sve.

Je, Amil je u pitanju. Superokej tip, nahvalio mi ga je i Miro Vidovic da je njemu i jos nekim ljudima dobavljao opremu.
Da nije bilo za kupit novi A6 isao bi na kraju na taj polovni americki.
Sve u svemu, kad budem nesto novo kupovao prvo zovem Amila :wink:

redroom 12-01-2008 06:29 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 186530)
pa andromeda je jedan od najboljih allaround analognih sinteva!!!!!!

pa ustvari je :wink:

Don Solaris 12-01-2008 07:17 PM

Ja budem probao Voyagera kod roginatora. I to po principu odvrti, poslušaj 2 minute i zaključi - ili je to to, ili nije. Lude matrix modulacije i routinzi mi ne znače puno ako to nije sound (The Gap band, Zapp & Roger i sl...). Ionako za lude modulacije imam Matrix, MS-20 i CS-15. Ako mi treba još nešto jače za te stvari, dodam fino još love i kupim Andromedu pa dobijem i odličan polifoni synth. Da ne kažem da Andromeda po mogućnostima moduliranja ulazi duboko u teritorij modulara koji su cijenom duplo skuplji.

Uz to svaki izlaz fino pošalješ na skroz drugi kanal i procesiraš zasebno ili dalje ufuraš u neki feddback loop pa pomješaš sa drugim i ubaciš zajedno u nešto treće pa onda natrag u Andromedu. Zapravo ako bih kupio Andromedu mislim da bih trebao imati još jedan dodatni 16 kanalni mikser samo za nju, sa što više Aux senda i grupa, da se iskoriste sve te mogučnosti!

Po meni je to synth na kojem možeš napraviti cijeli album. Ne treba ti ništa drugo, osim neke analogne ritam mašine i 2-3 analogna efekta.

alavuk 16-01-2008 05:22 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 186627)
Lude matrix modulacije i routinzi mi ne znače puno ako to nije sound (The Gap band, Zapp & Roger i sl...)

ne staj mi na muku sa tim "rolling" bassevima :S mentalno ejakuliram kad cujem tako nesto , kao na primer , the gap band - burn rubber on me

Moritz 18-01-2008 03:38 PM

Quote:

Originally Posted by redroom (Post 186388)

@ Moritz da se Andromeda s prekidima proizvodi od 1991. godine i po tome bi trebala bit najduze proizvodjeni synth

Ne znam sta si hteo da kazes ovim komentarom? Da se Kurzweil proizvodio sa prekidima??....ne razumem

clusterchord 26-01-2008 03:46 AM

Relis, evo da ti malo nabacim soli na ranu.. :D par demosa sto sam radio za eventide orville, postao sam vec na insturmente/studio, ali je sa andromedom, pa recimo on-topic na vjecno pitanje "dali je vrijedna toga"..

A6-Orville_singularity
A6-Orville_gothica_vroom
A6-Orville_galaxyborders
A6-Orville_CarlosVisitsIstanbul
A6_chernobeat-Orville_rvrbs
A6_analogdrum-Orville_nonlinear
A6_berlinpad-Orville_dblpitch
A6_berlinpad-Orville_mercurycloud2
A6_berlinpad-Orville_rev_8ve_pitch

Don Solaris 26-01-2008 08:34 AM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 188565)

Lele, ovo je isti MKS-70... Ostatak mi dosta podjeća na Mooga.... polifonog :grin: :grin: :grin:

Padove kakve volim čuo sam do sada jedino na OB-X i JP-8, i OB-8 ali prva dva su otišli pre daleko sa cijenom. Ovaj treći vjerovatno uskoro dobivam.

Ovo je meni najbolji pad koji sam ikada čuo u životu. Izvor: OB-8. Snimka: Chill Out album - KLF. Bila ga je hrpa krajem 80-tih u onim prvim originalnim trance stvarima (mislim pritom na UK trance Manchester / Sheffield scenu 89-93, a ne onaj german-trance što se sada sluša).

fischek 26-01-2008 09:33 AM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 188565)
par demosa sto sam radio za eventide orville...

Super zvuci, koje si efekte koristio? Andromedine ili eksterne?

silicon science 26-01-2008 10:56 AM

Quote:

Originally Posted by fischek (Post 188574)
Super zvuci, koje si efekte koristio? Andromedine ili eksterne?

Pa koristio je Eventide:wink:

All times are GMT +1. The time now is 07:28 PM.