Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   John Bonham zvuk bubnja (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19976)

Rocket Roll 26-10-2007 04:54 PM

Re: John Bonham zvuk bubnja

Šta je tu čudno, Radio Beograd još uvek na tavanu drži EMS Synthi 100. Ne zna se da li je operativan.

FrankoPanko 26-10-2007 10:41 PM

;):rolleyes:

magnum 22-11-2007 01:33 PM

Ja imam jednu ideju ako si samo u mogucnosti da prihvatis, a to je ako imas od koga da pozajmis modul td-20. Odes na sajt vexpressionsltd udjes gde pise td-20 izaberes top 50 drummer series, tu mozes cuti mp3 Bonham-ov set bubnja 1 i 2 fenomenalni su i realisticni. Moras samo da 'downlodujes' taj backup koji kosta cini mi se 40$.To ti je mnogo jednostavnije ne treba da trazis prostoriju, adekvatne mikrofone sve je namesteno perfektno uostalom uzmi i cuj. Nadam se da sam ti bar malo pomogao ako ne barem dao sam ti ideju pa razmisli o tome. I sigurno ces jeftinije da prodjes a ucinak ce biti veliki. Nadam se da znas proceduru dalje u vezi povezivanj mikrofona sa modulom.

Edi Prog 24-11-2007 12:31 PM

Quote:

Originally Posted by magnum (Post 180346)
Ja imam jednu ideju ako si samo u mogucnosti da prihvatis, a to je ako imas od koga da pozajmis modul td-20. Odes na sajt vexpressionsltd udjes gde pise td-20 izaberes top 50 drummer series, tu mozes cuti mp3 Bonham-ov set bubnja 1 i 2 fenomenalni su i realisticni. Moras samo da 'downlodujes' taj backup koji kosta cini mi se 40$.To ti je mnogo jednostavnije ne treba da trazis prostoriju, adekvatne mikrofone sve je namesteno perfektno uostalom uzmi i cuj. Nadam se da sam ti bar malo pomogao ako ne barem dao sam ti ideju pa razmisli o tome. I sigurno ces jeftinije da prodjes a ucinak ce biti veliki. Nadam se da znas proceduru dalje u vezi povezivanj mikrofona sa modulom.

Nazalost, bend nije bio u mogucnosti da donese bass drum od Ludwiga jer im nije stao u auto :cry: .
Tomovi su ostali od Ludwiga a bass bubanj je Yamaha Maple Custom Absolute.
Steta jer bi bilo interesantno. Ovo mi je prvi projekt live snimanja (bubanj, bass i ritam gitara istovremeno) i meni zvuci fantasticno, ne bi nista ni dirao da ne pokvarim :) . Bend ima jako puno groove-a i stvarno fantasticno iskustvo je bilo snimat od 10 ujutro do 10 navecer 4 dana za redom. Ako bend dopusti stavit cu na forum makar dio neke pjesme kad se izmiksa da mozete komentirati.

Tomo M 26-11-2007 01:27 PM

Quote:

Originally Posted by Edi Prog (Post 180585)
Nazalost, bend nije bio u mogucnosti da donese bass drum od Ludwiga jer im nije stao u auto :cry: .
Tomovi su ostali od Ludwiga a bass bubanj je Yamaha Maple Custom Absolute.
Steta jer bi bilo interesantno. Ovo mi je prvi projekt live snimanja (bubanj, bass i ritam gitara istovremeno) i meni zvuci fantasticno, ne bi nista ni dirao da ne pokvarim :) . Bend ima jako puno groove-a i stvarno fantasticno iskustvo je bilo snimat od 10 ujutro do 10 navecer 4 dana za redom. Ako bend dopusti stavit cu na forum makar dio neke pjesme kad se izmiksa da mozete komentirati.

pozdrav rumskom i ekipi !! :)

evo bas malo citam i jako me zainteresiralo kakav ce ispast rezultat kad ono nisu po meni donjeli glavnu kariku bohnamovoga zvuka :(

no svejedno bilo bi ljepo cuti sta se snimilo ! pozdrav i good luck !?!! :grin:

Edi Prog 26-11-2007 05:00 PM

Quote:

Originally Posted by Tomo M (Post 180748)
pozdrav rumskom i ekipi !! :)

evo bas malo citam i jako me zainteresiralo kakav ce ispast rezultat kad ono nisu po meni donjeli glavnu kariku bohnamovoga zvuka :(

no svejedno bilo bi ljepo cuti sta se snimilo ! pozdrav i good luck !?!! :grin:

A da, steta.
Kako napreduje SAE? :wink:

labrys 26-11-2007 09:08 PM

i ja se veselim snimkama!

ali, malo mi zvuci neozbiljno to zasto nisu donili bas bubanj od ludwiga.....

nadam se da je ostali dio odraden ozbiljnije.

Tomo M 27-11-2007 01:46 PM

Quote:

Originally Posted by Edi Prog (Post 180771)
A da, steta.
Kako napreduje SAE? :wink:

sae je gotov imam prosjek za prolaz ali moram da ponovim adv midi jer mi mora bit iznad 70% sve :grin: mislim da bi sa svime trebalo bit negdi oko 88-90%

magnum 14-12-2007 08:13 AM

Evo cuj moj Bonham-ov set koji sam uradio na modulu td-20

magnum 15-12-2007 02:38 AM

1 Attachment(s)
izvinjavam se evo primera

All times are GMT +1. The time now is 11:41 AM.