![]() |
Re: LEBISOL - novi album
Da bi neko bio ZAISTA vrh od muzicara, potrebni su sledeci elementi:
1. Osnovni talenat - muzikalnost (tu kompromisa nema!) 2. Posvecenost, zelja i odlucnost da se bavis muzikom (strpljenje) 3. Znanje, obrazovanje (ne samo muzicko, opste obrazovanje je VEOMA BITNO) 4. Inteligencija - bez toga nema nista, izuzev kod nekih vrsta muzicara dalekim poreklom iz Indije, i to samo kafanska varijanta...("endemski" sviraci) 5. poslednje, ali veoma, veoma vazno ISKUSTVO (godine i godine provedene u bavljenju i proucavanju muzike) Kod Vlatka su tacke 1, 2, i 5 nesumnjive, ali je zato tacka 3 pod znakom pitanja, a verovatno i tacka 4, i zato mislim da je "ostatak" Leb i Sol grupe, posebno moj kolega Koki, koga pozdravljam, i vise nego dovoljan da grupa pod tim casnim imenom opstane, ja u to verujem, a i voleo sam grupu zaista, jer je bila svetionik u moru Folk-roka, panka,ska,turbo folka i ostalih endemskih bolesti muzike... |
Quote:
Samo mala opaska na tacku 3. ...muzicko znanje je korisno ali ne i neophodno... Skoro sedimo u kafani i posle dosta litara ...jedan odlican pijanista kaze meni: "...muzicar koji nema muzicko obrazovanje moze mnogo vise da doprinese muzici nego neko sa muzickom akademijom...". Ima tu logike... znam dosta njih koji su vrh-vrhova kao kompozitori, a nisu nikad videli notu... onog kog najvise volim i cenim je Vangelis :da: . Verovatno kroz dugo muzicko obrazovanje ti se usade neka "pravila" koja vrlo tesko odbacujes kasnije u radu, a dok ova druga grupa muzicara problemu pristupa drugacije... Znaci sam pristup komponovanju kod ovih dveju grupa je "drugaciji". Naravno, ovo je moje razmi$ljanje... :) |
Quote:
|
Quote:
|
@Slowstar
Apsolutno je nedopustivo da muzicka velicina poput vas nicim izazvano trpa Ska muziku u isti kosh sa Folk i Turbo-folk muzikom. Ni Punk takodje ne zasluzuje takvo poredjenje, ali Ska je muzika veoma bogate istorije i vrsnog muzickog sadrzaja. Osim mozda u slucaju par snimaka koji ste vi verovatno jedino imali i prilike da cujete, sto u svakom slucaju nije opravdanje za ovako neodmerenu glupost. Zaista sam zbunjen :? |
Quote:
?to se tiče pojave punka kod nas koliko se sećam prvi su bili "Pekin?ka patka", a mislim da su se pojavili posle Leb i Sol. No, moguće je i da gre?im jer pi?em po sećanju i zaista me mrzi da pretra?ujem net, to ostavljam tebi i drugima. Ja sam za Leb i Sol prvi put čuo na festivalu "Omladina 77" (znači 1977.g.), a obzirom da ne volim punk moguće je da sam "Patku" čuo i ranije pa da sam to jednostavno potisnuo u sećanju. |
Quote:
|
koliko ja vidim, ovde ima dosta nepotrebnog mrsomudjenja.
sacekajte da cujete materijal, pa onda komentarisite. |
Quote:
Jes, vala.....moglo bi cak i da se poprise svasta >? a? |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:07 PM. |