Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Cubase 4 ili Nuendo 4 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19702)

Jan 08-01-2008 07:24 PM

Re: Cubase 4 ili Nuendo 4

Quote:

Originally Posted by Tomislav (Post 186147)
Ka?u nestabilan je, al ?ta ko?ta isprobat...

Mislim da za audio definitivno cubase ako govorimo o novoj verziji (4) jer je steinberg sve osim user friendly. Izbacili iz nuenda bitne stavke, za nekoga tko ?eli komponirati recimo.

NE samo to nego VST3 standard nije namenjen third party plugin-ovima osim ovih novih VST3 plugin-ova u samom Cubase-u 4...Meni jedina novina kod Cubase 4 zbog cega bih voleo da ga koristim je ta drag & drop funkcija kod instertovanih pluginova...Tako da jos ne zelim da drndam svoj iole stabilni sistem njime

Tomislav 08-01-2008 07:46 PM

VST3 će moći biti third party... Kad bude izdan SDK.. A to bi rebalo biti ovaj ili idući mjesec.

Jan 08-01-2008 08:29 PM

Quote:

Originally Posted by Tomislav (Post 186152)
VST3 će moći biti third party... Kad bude izdan SDK.. A to bi rebalo biti ovaj ili idući mjesec.

Sta je SDK?

Tomislav 08-01-2008 08:38 PM

Software development kit. On bi trebao omogućiti programerima pisanje pluginova u VST3 formatu... A vjerujem da će se ovoga prihvatiti odmah, jer donosi neke dobre i važne promjene. Meni je recimo super što neće žderati procesor kad nisu u upotrebi i što mogu imati više midi ulaza (sampleri sa više od 16 kanala..) itd.

Jan 08-01-2008 10:24 PM

Quote:

Originally Posted by Tomislav (Post 186161)
Software development kit. On bi trebao omogućiti programerima pisanje pluginova u VST3 formatu... A vjerujem da će se ovoga prihvatiti odmah, jer donosi neke dobre i va?ne promjene. Meni je recimo super ?to neće ?derati procesor kad nisu u upotrebi i ?to mogu imati vi?e midi ulaza (sampleri sa vi?e od 16 kanala..) itd.

Da za to znam...Ali onda cemo morati da cekamo i na te pluginove da budu napisani u tom formatu

LACKY 09-01-2008 03:32 AM

Stalno ista prica! Vista je bulja, Cubase i Nuendo 4 su bulja. Vidimo se za dve godine kada budete pricali kao je Empiricon, Cubase i Nuendo 5 bulja!

Jan 09-01-2008 05:36 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 186187)
Stalno ista prica! Vista je bulja, Cubase i Nuendo 4 su bulja. Vidimo se za dve godine kada budete pricali kao je Empiricon, Cubase i Nuendo 5 bulja!

nisam reko da je bulja jer ga nisam ni probao, u glavnom sve sto je novo trebalo bi da bude bolje (sto se kompjuterske tehnologije tice barem), ali kazem da se ne treba treskati od zemlju da bi se probala ova verzija, jer svi pricaju o tom VST3 interface-u (pa i ja, zbog toga sam najvise cekao Cubase 4 i cak razmisljam da kupim Studio verziju), a za sada on je neupotrebljiv na ostalim pluginovima osim ovih novih u Cubase-u...eto...strpljenje

LACKY 09-01-2008 05:53 AM

Nije neupotrebljiva, nego jos niko nije izbacio plugove u VST3 verziji, a kada to urade osticemo pravu prednost toga.

Jan 09-01-2008 06:09 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 186195)
kada to urade osticemo pravu prednost toga.

Bas tako.

kejkz 09-01-2008 07:59 AM

Svaki program ima svoje bube, samo je bitno naci onaj koji ti odgovara u vecini aspekata. Cubase 4 je lep program, ali izgleda da je ispred svog vremena, bar kada je podrska od strane trecih lica u pitanju. Za to je kriv i steinberg, koji je ovoliko dugo cekao da izbaci novu specifikaciju vst standarda. Nadam se da ce se situacija sa ovim programom popraviti u buducnosti.

All times are GMT +1. The time now is 12:41 PM.