![]() |
Re: Silicon Shiva / glazbena suradnja - Pick outs
Procitaj Alfreda Adolfa ako nisi, knjiga - poznavanje zivota :)
|
Poznat mi je tip a otprilike i njegovi pogledi. Po mom osobnom mishljenju ta kompletna Freud generacija je malo pobjegla u stranu. Jung neshto manje ali niti on danas nie pretjerano primjenjiv. Preporucham "structure of magic" Richard Bandler-a. To je vrlo primjenjivo, i to uz puno manje objashnjavanja.
btw: adler a ne adolf ;) |
Da, brkam ga sa hitlerom :)
Aj nastavicemo na priv, da ne gusim topic ... |
hmmm, bandler... jeste primenjivo, mada je i on zastranio..
opet odosmo u o.t. |
@Sumanut
Ma nisam ja to mislio tako, kao je** ih reverb. Nego su ljudi i onako rekli da ce tek da peglaju, pa sto ima onda da razmisljam ima li previshe ili premalo reverba tu.:) Slusao sam samo strukturu pjesme, onako kako su je zamislili i odradili.... Btw, reverba ima dosta, ali to je opet stvar ukusa.... 'Slicno' kao i stvar aranziranja itd.... Pozz |
poslušah....fino,fino...što se tiče muzike i ideje-vrlo lepo odrađeno mada se slažem sa ljudima koji rekoše da fali malo muzike u traci..možda još par varijacija na temu..što se produkcije tiče-to ne vredi ni komentarisati pošto Shiva reče da je ovo neušminkana verzija...u svakom slučaju lepo i nadam se da će toga biti još na forumu
|
Preslu?ao sam trek. Čuje se da je dosta rada ulo?eno, ?to se i da očekivati od autora, generalno dobar trek. Samo postoji pitanje za?to kada već imamo Shpongle koji ima sve ovo samo mnogo bolje. Ne ?elim ovime da upadam u bilo kakvu raspravu ali pored svega ?to si ti meni Shiva ptivatno rekao u vezi sa originalno?ću mojih traka, tebi svaki trek liči na Shpongle...
Po?to imam neki bedan osećaj da će sad da nastupi post od 64 reda zamolio bih te da mi ga po?alje? na pm, zajedno sa psihoanalizom moje ličnosti (naravno). I jo? jednom, trek je dobar i svi pozitivni komentari koje sam pročitao u ovoj temi su na mestu. pozdrav! |
nESbo, ne znam sta je tebi SHIVA govorio za trekove, ali meni je sasvim opravdano da budes pod uticajem nekoga, sta god govorio SHIVA tebi ili ti njemu.
Quote:
Ja sam mnogo puta do sada i na nekim mojim nikada zavrsenim miksevima uocio da moji jeftini monitori ne prikazuju realnu sliku, pa sam im iz tog razloga skrenuo paznju, posto su rekli da ce jos da je peglaju. Da nisu to rekli, ja ne bih nista ni rekao i uzeo bih pesmu kao gotovu, ali ovako posto ima jos vremena za popravke, neka nadju neko drugo slusanje, pa neka vide da li su zaista toliko reverba hteli u misku, to je sve. Aj, budnite mi pozdravljeni :) |
Quote:
Nije da ne razumijem ?to govori?, već ne razumijem ZA?TO to govori?. |
Shpongle-u svaki trek lichi pomalo na Pink Floyd-e i Jethro Tull... zato shto su mu to bili omiljeni bendovi. Njegov Celtic Cross je VRLO nalik Jethro Tull-u chak i tematski. Ipak tokom mnogih albuma koje je napravio odmaknuo se dovoljno od svoih uzora i stvorio vlastiti "shtih". Ne vidim da itko mozhe ne biti pod utjecajem svoih uzora.
Obzirom da ja tematski uopche ne slichim Shpongle-u, a ni izborom soundova (osim ako i Silicon ne lichi na Shpongle, a onda je u pitanju nekakva zavjera, jer dobar dio ovog treka je napravljen s njegovim materjalima) ta "slichnost" se svodi na pedantnu produkciju, ekstenzivnu upotrebu filtera, nachin korishtenja "prostora" u mixu, velik broj sitnih modulacija osnovnih ritmichkih tema i nastojanje da svaka stvar bude fluidna, dobro povezana cjelina. Kad uzmem sve skupa u obzir zakljuchak da lichim na Shpongle je zapravo vrlo lijep kompliment :) Obzirom da ja svoje stvari niti izdajem niti promoviram kao "proizvod" vech su napravljene iz hobija i bez ikakvih ambicija... to znachi da ja svijetu ne nudim josh jednog Shpongle-a. Radim to za sebe, a kad budem smatrao da imam neshto za ponudit svijetu i to eventualno i dalje bude Shpongle-like, onda che tvoj komentar biti sasvim na mjestu. Do onda je tvoja kritika zapravo kompliment, jer u danashnjoj copy/paste masovnoj produkciji malo shto lichi na Shpongle-a, a mnogu loshiji nalikuju jedni drugima. Ima puno loshih izdanja daleko ispod Shpongle kategorije. Amaterski hobi demo kojeg se usporedjuje sa Shpongle-om ne vidim kao neshto od chega bih trebao zazirati... dapache. Hvala na komentaru, doista je lijepo vidjeti kad te usporedjuju s najboljima, chak i kad to nie bilo u najboljoj namjeri ;) |
All times are GMT +1. The time now is 09:26 PM. |