![]() |
Re: DIY balansirani Switchbox
vaistinu super!
|
pozdrav, čestitke na uspešnoj samogradnji. i sam sam planirao switching za dva para monitora, ali to čeka da rešim je l' ostajem na jednom pojačalu i dva para pasivnih kutija (to bi uključivalo ozbiljniji svičer sa relejima, ali i dalje jeftinije od ozbiljnog pojačala) ili ostajem u oblasti pasivnih svičera ...
@analog, "7" - imam pitanje: je l' ste vezu balansirani - nebalansirani izveli + (XLR pin2) balansiranog na vrući kraj (npr. činč-vrh) nebalansiranog, a masa (XLR pin1) na masu nebalansiranog (činč-okvir)... pretpostavljam da vam switchevi stoje na stolu i nisu uzemljeni ? je l' ima zujanja? postao sam paničan u vezi propisnog uzemljivanja, zujke i ostalih lepota (kad živiš u srbiji ...), i to me dovelo do toga da sam pročitao gomilu tekstova na tu temu (preporučujem http://campuspa.com/downloads/aes48-2005-f.pdf standard o interkonekciji u audio industriji ... ili rane notes, na http://www.rane.com/library.html - ko ima živaca, ovo su valjda najdetaljnije i najpedantnije reference) ako je do teorije, jedini pravi način interkonekcije bal.-unbal. bi bio trafo (eventualno diferencijalno pojačalo) ali to stvar poskupljuje (da ne pričam o nabavci trafoa), zato pitam, kakva su vam iskustva? |
što se combo xlr-a tiče, ja sam našao neku varijantu, ali da je skupo-skupo je ... ali imam dobru ponudu za ženske neutrike ...
|
Ne zuji nista... cuti kao zaliven :) ... cak i kad menjam sa jednog na drugi par zvucnika ne cuje se nista sto ne treba...
... eh sad ono drugo... kako vezati... ja sam to davno radio a inace se ne bavim time nego mi je bilo zanimljivo da napravim, tako da se stvarno ne secam. Tada mi je to bilo zanimljivo pa sam ceprkao po netu i cimao Analoga i Boggy-ja za to i sl. stvari... javice se vec Analog, on je mnogo ozbiljniji po tom pitanju pa ce ti reci... ... ah da... samo da ti kazem nesto... ovo sto sam ja radio se ne isplati raditi. To sam skontao kad sam zavrsio, posto me je izaslo oko 70e a nisam platio stampu jer mi je radio prijatelj. S obzirom da imas gotove sprave sa mnogo vise opcija za 100 i nesto vise evrica, ovo moje ispada totalno nerentabilno... naravno, uvek mozes da iskoristis neku manju kutijicu, jeftinije konektore i sl. pa da te izadje manje ali... eto cisto da znas. Pozz |
ej, hvala na odgovorima!
ma -ih! znam kako stoje stvari sa cenom. ali gde bi kupio takav kao tvoj? meni je to mnogo bolja fora nego da dajem ke? za neku konfekciju, koja je bar 70% marketing (lo?enje), a mo?da i manje od 25% ulo?eno. ovako znam ?ta je unutra, i ako sam stavio najskuplji deo, to me je iza?lo jeftinije nego kad mi oni stave najskuplji deo ... |
Ne znam kakve ste preklopnike koristili, ali npr. u radio klubu u timockoj ima da se kupi rotacioni preklopnik 2x8 ili 4x8 (ima granicnik kojim moze da se namesti za npr 2x3 ili 4x3) - tako da je moguce istovremeno odabrati i vruc i hladan kraj za 'balansirane' namene... Ja sam pravio nesto slicno, ali kao video switcher.
Sto se cene tice, pa ne mora da ide u rack kutiju koja kosta 3000 dindzi, ima manjih plasticnih kutija, ali sad, kako ce izgledati i da li ce biti mesta da se stavi vise XLRa... ne znam, ali bi bilo dosta jevtinije. Ova tvoja skalamerija lepo izgleda :) |
1 Attachment(s)
Preklopnik je uzet u radio klubu... jer na drugom mestu nema :wink:
a evo nasao sam semu po kojoj sam radio, to sam ja crtao u Corelu 8-) bas nisam imao sta drugo da radim:da: :wink: Attachment 4199 |
strava je crte?.
sve jasno, hvala. |
OK, sve je po propisu :) Sve je vezano kao balansirano, tako da nema brige :)
|
All times are GMT +1. The time now is 09:27 AM. |