Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Ja bih ovako nesto... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19084)

fischek 22-08-2007 07:04 PM

Re: Ja bih ovako nesto...

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 166595)
:confused:

"Melodija"?

Zvuk, tekstura, ritam - to je dana?nja glazba.

Meni se cini da je ovo previse gruba izjava. Mislim da je covek apsolutno u pravu kada kaze da je bitna muzika. Na fruli, na Yamahi CS80 ili na Korgu M3 - svejedno. Prica o amaterskim Casio klavijaturama je apsolutno bespredmetna.

Podrazumeva se da se ovde na forumu prica o profesionalnim spravama, a ne o igrackama, a pecenje rakije i seoske zabave....malo mi to zvuci kao nekontrolisano brbljanje bez mnogo smisla i poente.

sRce 22-08-2007 07:32 PM

Quote:

Originally Posted by fischek (Post 166601)
Meni se cini da je ovo previse gruba izjava. Na fruli, na Yamahi CS80 ili na Korgu M3 - svejedno. Prica o amaterskim Casio klavijaturama je apsolutno bespredmetna.

Podrazumeva se da se ovde na forumu prica o profesionalnim spravama, a ne o igrackama, a pecenje rakije i seoske zabave....malo mi to zvuci kao nekontrolisano brbljanje bez mnogo smisla i poente.

I ako si im reko prijatelju...:mrgreen: Ja neznam da li pricam kineski ili neki ne citaju moj ceo post.

RetroMan 22-08-2007 07:53 PM

Quote:

Originally Posted by fischek (Post 166601)
brbljanje bez mnogo smisla i poente.

I, koja je tvoja poenta? :confused:

RM

RetroMan 22-08-2007 07:57 PM

Quote:

Originally Posted by srce (Post 166605)
neznam da li pricam kineski

E, kinezi imaju super melodije - i to na njihovoj verziji frule. :hyper:

RM

silicon science 22-08-2007 07:57 PM

Quote:

I ako si im reko prijatelju...:mrgreen: Ja neznam da li pricam kineski ili neki ne citaju moj ceo post.

Jednom za svagda:
Ljudi koji su rezidenti na ovoj sekciji foruma (Don, Roginator, Cluster, Milos, Goasia, ja... neka me izvinu oni koje sam izostavio) su zaljubljenici u hardverske, pogotovu stare vintage sintove, koji oberucke prihvataju pored svega toga i dobre emulacije tih istih. S toga smatram krajnje neumesnim bilo kakve izjave koje pokusavaju da obezvrede taj "stav", kako su te sprave "prevazidjene", kako nije bitan sint nego muzika i bla, bla, bla. Manite se filozofiranja. OVDE SE ISKLJUCIVO DISKUTUJE O ONOME STO PISE U NAZIVU SEKCIJE: KLAVIJATURE I SINTISAJZERI. Nadam se da ne zvucim arogantno, jer mi to nije namera

fischek 22-08-2007 07:57 PM

Quote:

Originally Posted by RetroMan (Post 166610)
I, koja je tvoja poenta? :confused:

RM

Pa ajde procitaj jos jednom sta sam napisao - mozda ti bude jasno iz drugog puta.

Don Solaris 22-08-2007 08:12 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 166598)
pa melodija je bitna koliko i sound!!! i tocka!!!!

<klap..klap... klap.... aplauz oduševljenog mnoštva>

Da. To se podrazumjeva.

Ali sama melodija bez ritma, zvuka, teksture i prije svega dobre produkcije - danas u klupskoj elektronskoj glazbi ne znači AMA BAŠ NIŠTA. U narodnjacima možda da, ali u elektronici: NE. Da je tome tako kako sam napisao, dovoljno je uzet nešto od Joey Beltrama i poslušat. Mislim, lika obožavaju sa obe strane Atlantika ko da je bog. A ja baš ne čujem neke fascinantne melodije kod njega. A Norman Cook i "melodije"? A acid techno? TB-303 stari moj, Random Pattern + TR-909 i deri!!! Nemaš tu šta razmišljat... samo DERI !!!!

Quote:

Nemoj krivo da me shvatiš. Dio koji si napisao u vezi financija (skupi synth) se apsolutno slažem sa tobom. Ali nemoš sve svesti samo na "melodiju".

Gledaj. Neki ljudi su plaćeni i po par tisuća dolara po satu, samo zato da naprave tri zvuka ili umiksaju 9 kanala. Prema tome, tvrdnja da je samo bitna melodija definitivno ne prolazi u elektronskoj glazbi. Danas je to malo više od same melodije...

Izvini ako sam djelovao prepotentno. To mi nije bila namjera. Budem stavljao više smileja da se vidi kada je šaljivi kontekts i sl.

:)

alavuk 22-08-2007 08:18 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 166614)
<klap..klap... klap.... aplauz odu?evljenog mno?tva>

Da. To se podrazumjeva.

Ali sama melodija bez ritma, zvuka, teksture i prije svega dobre produkcije - danas u klupskoj elektronskoj glazbi ne znači vi?e ni?ta. U narodnjacima mo?da da, ali u elektronici: NE. Da je tome tako kako sam napisao, dovoljno je uzet ne?to od Joey Beltrama i poslu?at. Mislim, lika obo?avaju sa obe strane Atlantika ko da je bog. A ja ba? ne čujem neke fascinantne melodije ko njega. A Norman Cook i "melodije"?

zaboravio si bibliju jeff mills waveform 1&3 npr. 1992/1993 a zvuci kao da je sad izaslo , produkcijski je shit u odnosu na danasnju produkciju a la benny benassi ,a kida ko blesavo tj kao da je sad izaslo u prodaju

Don Solaris 22-08-2007 08:26 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 166616)
zaboravio si bibliju jeff mills waveform 1&3 npr.

Upravo tako! Jeff Mills - odličan primjer! Kod njega melodije .... NEMA !

A lik je BOG!!!!

Plačaju ga po satu ko da je fudbaler (zapravo i više).

sRce 22-08-2007 08:44 PM

http://www.youtube.com/watch?v=EdbIDfNZj2s

:beer: :bend: :vitez:

p.s. Opustite se malo ili procitajte ispod crte...

All times are GMT +1. The time now is 02:09 PM.