![]() |
Re: Filmska muzika (soundtracks)
Quote:
Vrh ! Pitao sam se da li ce neko da se seti ...... Svaka cast !!! Pozdrav |
Filmska glazba... my favourite :)
JOHN WILLIAMS (sa Isaac-ovom violinom...)- Schindler's list BASIL POLEDOURIS - Conan the Barbarian - 1. PHILLIP GLASS - The Hours JAMES HORNER - The Beautiful mind Jann Tiersen - Amelie GEORGE FENTON - The destiny of her own ALEXANDER DESPLAT - Girl with a pearl earring ..... AIMEE MANN - Magnolia (POP soundtrack)... nastavak slijedi.. |
paklena pomorandza :]]] , beat street (ne ona dens grupa) , juice (ne reper ) , boyz n hood (stanley clarke ) , friday , ghost dog (rza) , menace 2 society i ostala crnacka muzika... a da jackie brown
|
AMADEUS...zavr?na sekvenca filma je VRH....
CROSSROADS..iako nisam ljubitelj bluza ovo je antologija... THE BIG BLUE...dugo sam bio pod utiskom ovog filma..delom i zbog muzike... THE COLOR PURPLE....scena kad se razuzdana ćerka vraća u crkvu i peva gospel...evo i sad sam se naje?io... uh...nastaviću... |
Znam da ste o ovome odavno diskutovali,ali evo
Ridikove Hronike,ne znam ko je pisao ali to mi je omiljeni film i muzika iz njega,i definitivno film ne bi bio tako dobar da nije nje... |
Before the rain-Anastasia
|
Quote:
|
Quote:
|
Drago mi je da se (najzad) Anita, ciju muziku a sada i ukus cenim, setila NAAAJVECEG, a to je bez sumnje John Williams - setite se osim Schindler's list i Star Wars, Indiana Johns, Jurassic park, Harry Potter, mislim da je John, bar po mom licnom misljenju Najveci Kompozitor danasnjice (namerno velika slova)
Njegove tematske ideje, a narocito SAVRSENA orkestracija (zanat koji po malo izumire - steta) su bez premca danas, mada je licno moj favorite Vangelis, sto je sasvim drugi nacin pristupa, ali u svom mp3 playeru na more sam poneo samo Vangelisa, Zimmera, Kitara, Sakamotoa, i naravno mnogo Williamsa. Jedino cime mogu da se ponosim sam sobom, je moje prilicno dobro poznavanje orkestracije, i dosta veliko iskustvo u tom poslu, ali kad god cujem Williamsa... vidim da moram u ostatku zivota jos da ucim... |
Quote:
Moj popis se odnosio na ono u čemu trenutno u?ivam, ali evo danas sam slu?ala sa djecom glazbu iz crtića POCAHONTAS... i na?u kompilaciju omiljenih skladbi iz crtića, a sve su skladane od ALAN MENKEN-a kojeg također izuzetno cijenim i od kojeg bi također mogla neiscrpno učiti. A sa GIRL WITH A PEARL EARRING sam otkrila genijalnog ALEXANDER DESPLAT-a koji me također očarava. Ma koliko voljela (a volim, posebno kad ple?em) (alternative) pop, rock, jazz, blues..... whatever.... klasika i filmska glazba me jedine natjeraju da se naje?im ili da plačem ili da do?ivim slu?ni orgazam. To je ustvari glazba koja me natjerala da mi glazba bude dio obitelji i mene same u svakom smislu riječi. |
All times are GMT +1. The time now is 10:47 AM. |