Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Malo O Mci Desku ..pitanje Za El.strucnjake!!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18836)

roginator 29-07-2007 10:08 PM

Re: Malo O Mci Desku ..pitanje Za El.strucnjake!!!

@ sumanut..

ma its OK treba malo i raspravljat i kritizirat a i dizat se na krivu nogu....:D
sve 5 nego sam malo vec lud od posla ...radim od 9 ujutro do 2-3 u noci svaki dan....LUD sam pa mi oprostite tu i tamo:hyper: :hyper: :hyper: :hyper:

boggy 29-07-2007 10:20 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 163184)
daj mi reci jos nesto....mozda bedasto pitanje..
citao sam da Bypass blokovi na master sekciji ( na op ampima) utjecu na ukupan headroom i da bi bilo dobro keramicke stare 30 godina bilo dobro zamjenit s novim folijskim???????

Lako je pitanje... ali nije bedasto... :)

Ovo me nisi pitao, ali zbog kompletnosti:
U signal path... nikako keramiku... ni u ludilu... mozda samo mozes na vu metre... ali ne... bolje ne... protiv "uroka" stavi barem elektrolite... :mrgreen: :) :da:

Gori su od tantala... mozda najgori moguci kondenzatori za audio...

Sto se tice bypass kondenzatora... videh da su stavljali 100N na onoj semici...

Prvo:
Svi stavljaju tu keramiku... da bi drugacije sviralo da stavis poliester.. u to sam siguran... sam proceni... koliko ti je zivaca jos ostalo za ove namene...
Sto se master sekcije tice... manje vise... ako krenes da to radis... probaj na jednom kanalu... pa A/B... pa ako nema razlike... dizi ruke.. i vrati kako je bilo.... ako ima... dusu na muke...

Drugo:
Sto se tice stare keramike .... to je druga prica.... menjaj... makar za novu keramiku... ne zbog starenja... nego zbog tehnologije koja je uznapredovala prilicno.... keramicki kondenzatori, multilayer tipa... pogotovo u SMD varijanti su se razvili dosta zadnjih nekoliko desetina godina... najvise zbog brzog razvoja digitalne elektronike i svicherskih napajanja... tako da su danasnji keramicki kondenzatori daleko bolji nego nekada... barem za bypass... :D

pri tom koristi X7R materijal... NEMOJ Z5U koji je jeftiniji...
C0G bi bio najbolji, ali ih nema tako velikih kapaciteta... samo pikofaradi...
Ako igde na stampi ima sanse da iskoristis SMD multilayer keramicke kondenzatore.... uzmi njih... jeftiniji su dosta... a bolji od leaded "ekvivalenata" (montiraj ih sa druge strane ploce, na postojece padove, onih koje skines)

pozdrav

bogi

Tomislav 29-07-2007 10:31 PM

Ok, roginator ja se tebi sada divim. Nevjerojatan posao, ti zbilja voliš ovo i drago mi je da ima takvih ljudi!!!

roginator 29-07-2007 10:32 PM

@Boggy

OK..shvatio sam....

i to je to za sada...bit ce jos koje pitanje..sad idem radit!!!

@*Tomslav

Thanx

boggy 29-07-2007 10:34 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 163188)
@Boggy
.....
i to je to za sada...bit ce jos koje pitanje..sad idem radit!!!
....

Ajd' srecan rad... :)

pozdrav

bogi

boggy 29-07-2007 11:01 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 163188)
@Boggy

OK..shvatio sam....
.....

e da... mozes da probas i ovo... stavi umesto 100N STARE keramike, 1-10U NOVI tantal (ne paralelno, nego jedan skini drugi stavi) .... isto ce biti razlike...

pozdrav

bogi

Arthur 29-07-2007 11:55 PM

kontam da nam je rogi pravni zastupnik nekog mob boss-a, ili mu je pradeda ostavio neku hacijendu na rentu, pa seti od jutra do sutra drndajuci i lemeci po ovim leeepom stolu... divim ti se!!! :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :) :) :) :) :) :) :)

boggy 30-07-2007 12:02 AM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 163114)
.....

2. mod LINE IN...imam schemu kako napravit mod s INA 217.....

Vrtim ovo od pocetka price po glavi, umalo da zaboravim... nisam hteo da komplikujem pricu.... sad mogu:

Ulazni stepen sa INA217... ti savetujem da ne napustas u potpunosti, ali da ostavis za dosta kasnije... kao alternativu... na preklopnik.... piggy-back stampica gde ima mesta... to bi dalo prakticno dodatno "lice" mikseru, posto je taj stepen vrlo karakteristican....

Naravno, prvo dovedi mikser u red, da moze da radi... sve sto si do sada odlucio da uradis... pa kada se stvari slegnu, i zasvrbe te ponovo prsti... uradi i to... ali samo kao dodatnu mogucnost... nema potrebe postojece line in stepene izbacivati iz upotrebe... steta je, a i nece se slagati INA217 sa svakim materijalom...

Cesto se pitam zasto ne naprave pet vrsta line in .... pa da mozes da biras... svaki ima svoju svrhu, i nikada ti jedan nije dovoljan... ali dobro... ne moze se sve...

pozdrav

bogi

DEMONIO 30-07-2007 01:24 AM

rogi, SVAKA ČAST BRATE!

Ovo... ovo nije istina :) ... planiram ,zdravlje Bo?e, dolazak u ZG da bismo uradili neke snimke za klip za stvar gde mi gostuju Shot i Remi na novom albumu, i, ukoliko nije problem, vrlo rado bih svratio da čujem i VIDIM mixer i ostala DIY čuda koja si napravio...

roginator 30-07-2007 08:22 AM

GUUD MUUURNING :D :D

pa od 1.9. ove jare svi ste dobrodosli....nadam se da bum sve zavrsio u ovih mjesec dana....

@Arthur

ma nisam nasljedio nista i nisam zastupnik....jednostavno radim za sebe od jutra do sutra i onda kad se covje ne razbacuje ..ide ...

12godina sam bio potstanar, zadnja 3 mjeseca sam u svom...I SAD ME KRENULO :D :D :D :D

All times are GMT +1. The time now is 01:44 PM.