Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Endorphin - Quad SID synth (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18809)

Fibra 29-07-2007 11:26 PM

Re: Endorphin - Quad SID synth

Sve kombinacije su moguce trenutno, ali sva 4 odjednom nije stereo.
Cak i kad u dva SIDa ucitas isti preset i podesis da sviraju na istom midi kanalu to i dalje nije stereo. Prividno da ali ipak nije. U verziji MBSID V2 mozes da imas LFO koji se odnosi na SID1 (L) + SID2 (R), za sada je moguc samo nezavisan LFO po SIDu i medjusobno ne saradjuju (LFO-i). Ono sto je takodje moguce je paralelno svakom SIDu dodati jos jedan SID, sto ukupnu brojku cini 4 mono para po 2 paralelno spojena SIDa ili 2 stereo para po 2 paralelno spojena SIDa. Ja ipak necu ici na osmostruku varijantu. Radije cu napraviti 2 cetverostruka sinta nego jedan uduplani.
Kao sto se sa slika vidi, u Endorphinu nema vise mesta ni za iglu, ali u sledecem SID sintu vecih dimenzija planiram da napravim MIDI/CV modul kako bih mogao upravljati externim filterima, mozda neka CEM varijanta ili Moog, mada su ovi CEM cipovi dosta skupi. Naravno, sami filteri ce biti integrisani u sint. Ma, svasta tu jos moze da se doda...

roginator 30-07-2007 08:25 AM

Ey Fibra ....bi li tebi igralo 4 x ssm 2044 VCF u u tvoju masinicu ili samo jedan 3372

Fibra 30-07-2007 10:27 AM

Bi, odgovaralo bi mi, mada ih nisam cuo ali verujem da nisu losi i jeftini su u odnosu na CEM. Inace, imao sam oba u vidu, a odluka zavisi od ekonomske situacije u trenutku kupovine. Hehe..
Inace 10 novih SSM2044 moze da se nadje na ebayu za 60 $, pa sam mislio da se udruzim sa drugarima, ali ako ti imas SSM i voljan si da prodas, bolje da dam tebi pare nego nekom kinezu...

roginator 31-07-2007 05:08 PM

CEM 3320 VCF (x2) komad 18 Eura
CEM 3372 VCF VCA (x2) komad 20 Eura
SSM 2056 EG (8x) komad 24 eura
SSM 2044 VCF (4x) komad 15Eura

ovo su moje cijene...nema ljutis ako su visoke...mene je sve ovo jako skupo kostalo!!!!

Fibra 01-08-2007 11:29 AM

OK, nema problema. SSM nisu narocito retki i dosta su povoljni na ebayu, ali su ti cene prilicno realne za CEMove. Videcu jos pa se cujemo. Hvala.

Fibra 08-08-2007 10:01 AM

Evo, za sve ljubitelje analogije koji su hteli da cuju kako ove sprave zvuce, u prvom postu ovoh thread-a sam okacio malo brzinski sklepanih test sample-ova.

Javite sta mislite... ;)

lesha 09-08-2007 02:06 AM

odlicno zvuchi :)

moze li neki stereo primer (ako neki od ovih nije stereo..)?

13 je ^^^^^^ :D

DADDY Z 09-08-2007 09:36 AM

poslušao sam i mogu reći:WOW...želim jedan !!!
POŠTO?

cucko 09-08-2007 10:18 AM

Pa matori, svaka cast!
Ova sprava je strava!
I ja bi kao DADDY Z jednu da posedujem. :hyper:
Jel bi se moglo to serijski organizovati, pa da se prodaje preko (Svabija)?

roginator 09-08-2007 12:30 PM

ocu ja jedan.....imam i dosta sidova,,,,,,!!!!!!
pa ako se kaj da :)

All times are GMT +1. The time now is 05:25 AM.