Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   The ROLLING STONES otkazali ... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18597)

SumAnuT 08-07-2007 10:19 AM

Re: The ROLLING STONES otkazali ...

Ma deca od 10 godina uveliko nose puske i ubijaju svoje vrsnjake, da bi neki guzonja u USA imao "od cega da zivi" ...

alavuk 08-07-2007 10:58 AM

pazi shaolin filozofija kao i brus lijeva je pobediti protivnika bez borbe ali ako vec mora doci do borbe ...

Audiot 08-07-2007 11:36 AM

Quote:

Originally Posted by Mogli (Post 161007)
Rock nije propao, vec je samo ispunio svoju funkciju

Dosao je do kraja i nema vise funciju :confused: ... znaci li to da su u pravu oni sto kazu da je Rock 'n' Roll MRTAV? :mad:

Igi

RetroMan 08-07-2007 11:40 AM

Quote:

Originally Posted by Audiot (Post 161025)
kazu da je Rock 'n' Roll MRTAV?

Ma ne, nije Rock mrtav... samo tako smrdi. :closedey:

RM

balthazaar 08-07-2007 11:51 AM

Quote:

Originally Posted by Mogli (Post 161007)
Rock nije propao, vec je samo ispunio svoju funkciju, a to je da mi vise ne slusamo iskljucivo one likove sa leptir masnama. Iskrcio je put novim muzickim pravcima da mogu da se slobodno razvijaju oslobodjeni svih stega. Isto tako i komunizam. Dao je najbolje od sebe kapitalizmu i ucinio ga boljim nebrojeno puta. Kapitalisti jos ne shvataju da ih he komunizam u stvari pobedio. Da nije njega bilo, jos uvek bi deca od deset godina radila po fabrikama.

e, brate pa baš to!

Što se tiče tipova sa leptir mašnama , pa ja bih baš volio da se oni vrate, ako me kontate, baš bih volio da se vrate ugladjeni tipovi sa leptir mašnama i sviraju a da mi slušamo njihovu muziku ne imajući pojma šta taj tip s leptir mašnom radi kad ne svira. Možda bi čak trebalo uvesti neke na globoalnom nivu, konvencionalno skrojene kostime za muzičare, tako da ne može ništa da ti sreće pažnju s muzike:D ;) ;) :D da:D

Sad kad svako može da se pojavi totalno ko od majke rođen, da izgovara svakave bedastoće, da se popiša po publici, da pojede govno od slona silujući djevojčicu od 7 godina....tipovi sa mašnama su premija, da tipovi s leptir mašnama koji nemaju nikavu "potresnu" biografiju, koji ne obećavaju da će promjent svijet....kao što kaže veliki Arsen Dedić "Pjevali su i prije mene, još bolje moj stari i nikad ništa nije mijenjalo stvari, pa neću ni ja"

eto dokle je došlo da čak i ja mogu da se nazovem muzičarem ;)))))) katastrofa :)

Rocket Roll 08-07-2007 01:48 PM

Ipak, jedno je jeftini mesijanizam - to nikad dugo ne živi - a drugo skretanje pažnje na probleme modernog društva. Mesije su često i naši "obrijani i namirisani" popularni muzičari, da se ne zavaravamo: "Dvesta na sat u krivinu... Koka-kola, Malboro, Suzuki... nikom nije lepše neg' je nama..." (Čuj, nikom lepše, a oko nas devedes' šesta!) I jedno su "ozbiljniji" problemi a drugo je "Cile, gde si, Mile, vrati se". Čak je i najjeftiniji bluz to "Otišla mi draga i odvela psa" dizao na viši nivo od kafanske patnje.

Ne, ne verujem da novac ima veze sa stihovima kao što su "Say a prayer for the common foot soldier; Spare a thought for his back breaking work; Say a prayer for his wife and his children; Who burn the fires and who still till the earth." I da taj čovek ima par miliona, opet je rekao bitnu stvar - pesma je mogla da bude o bilo čemu drugom. Da ne spominjem da "It's only rock n' roll" potiče od Stonsa.

Ali, ali, ali. Svaki čovek, naravno, može da sluša šta hoće - ali ima razloga zašto su Stonsi "malo šire" kulturno bitni od nekih drugih, i to su ti razlozi.

balthazaar 08-07-2007 02:09 PM

Taj što sejinguje prejer može sa svojom lovom da nahrani pola gladne djece u africi, pa nek se tako pomoli:banghead:

SHIVA 08-07-2007 03:22 PM

Quote:

Originally Posted by Rocket Roll (Post 161035)
Ne, ne verujem da novac ima veze sa stihovima kao ?to su "Say a prayer for the common foot soldier; Spare a thought for his back breaking work; Say a prayer for his wife and his children; Who burn the fires and who still till the earth." I da taj čovek ima par miliona, opet je rekao bitnu stvar - pesma je mogla da bude o bilo čemu drugom.

Ima jedno predavanje tipa koi se zvao Osho. John Lennon je bio njegov veliki shtovatelj i uputio mu je pismo u kojem zhali shto ga nie uspio upoznati, iskazuje veliko poshtovanje i napominje da se i sam "borio" za mir. Osho je prochitao njegovo pismo i odgovorio mu vrlo jednostavno. Otprilike ovako:

...da me zaista htio upoznati to bi i uchinio, no ochito je imao vazhnijih stvari. Shto se tiche pjevanja o miru - to ne donosi mir. Pjevati mozhe bilo tko o bilo chemu, a mir dolazi kao posljedica nasheg ponashanja. Josh je izrazio zhaljenje shto Lennon u ovom zhivotu nie uspio shvatiti shto je zhivot i da se nada da che u sljedechem stichi dalje od pjevanja.

To isto se mozhe primjeniti i na Mr. R'n'R Kremenka. Krajnje je licemjerje spavati na krevetu od ruzha sa zlatnom slamchicom ispod nosa i moliti za sirotinju i nesretne. Mozhda u sljedechem zhivotu bude mrvicu bolje nego u ovom ;)

Mogli 08-07-2007 04:33 PM

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 161028)
e, brate pa ba? to!

?to se tiče tipova sa leptir ma?nama , pa ja bih ba? volio da se oni vrate, ako me kontate, ba? bih volio da se vrate ugladjeni tipovi sa leptir ma?nama i sviraju a da mi slu?amo njihovu muziku ne imajući pojma ?ta taj tip s leptir ma?nom radi kad ne svira. Mo?da bi čak trebalo uvesti neke na globoalnom nivu, konvencionalno skrojene kostime za muzičare, tako da ne mo?e ni?ta da ti sreće pa?nju s muzike:D ;) ;) :D da:D

Sad kad svako mo?e da se pojavi totalno ko od majke rođen, da izgovara svakave bedastoće, da se popi?a po publici, da pojede govno od slona silujući djevojčicu od 7 godina....tipovi sa ma?nama su premija, da tipovi s leptir ma?nama koji nemaju nikavu "potresnu" biografiju, koji ne obećavaju da će promjent svijet....kao ?to ka?e veliki Arsen Dedić "Pjevali su i prije mene, jo? bolje moj stari i nikad ni?ta nije mijenjalo stvari, pa neću ni ja"

eto dokle je do?lo da čak i ja mogu da se nazovem muzičarem ;)))))) katastrofa :)

Ti ocigledno imas problem sa shvatanjem pojma demokratije... Evo, ja sam ti tu da ti to bolje objasnim, ako zelis.:) Ne mogu da razumem nekog ko pljuje po takvom bendu kao sto je Rolling Stones, bez obzira na to sto im se ne dopadaju nasi bendovi kao njihova predgrupa. Ni meni se ti bendovi uopste ne svidjaju osim grupe Time, koja jedina moze stati na njihovu binu. Cudo da se nisu prijavili i Plavi Orkestar i Garavi Sokak za predgrupe...:p

Rocket Roll 08-07-2007 05:16 PM

Ali ne sećam se da je neki DJ i(li) neki hip elektronko Ibicaš rekao u svojim pesmama nešto slično, ili barem nešto bitno, ili da je donirao koji milion za sirotinju... a o dobrotvornom radu Stonsa čovek može ponešto i da izgoogla.

I šta oni imaju da se izvinjavaju za pare? Kome? Arkan ima da se izvinjava za pare. Karić, ruski milijarderi, ta ekipa. Jesu li Stonsi prodavali oružje? Stvarali hiperinflaciju? A koliko ljudi uopšte pominje sirotinju? Kako ja to vidim, bolje da bar oni nešto kažu nego da ćute kao ostali milijarderi. Je li bolje kada Željko Mitrović ćuti i gura napred Grand Paradu, ili kada Stonsi pevaju "Gimme Shelter"? Željko je licemer, ako ćemo već o licemerju o muzičkom biznisu i ako već moramo da upiremo prstom, AOL Time Warner su licemeri, šta su Stonsi prema njima?

All times are GMT +1. The time now is 12:38 AM.