![]() |
Re: The ROLLING STONES otkazali ...
Ma deca od 10 godina uveliko nose puske i ubijaju svoje vrsnjake, da bi neki guzonja u USA imao "od cega da zivi" ...
|
pazi shaolin filozofija kao i brus lijeva je pobediti protivnika bez borbe ali ako vec mora doci do borbe ...
|
Quote:
Igi |
Quote:
RM |
Quote:
Što se tiče tipova sa leptir mašnama , pa ja bih baš volio da se oni vrate, ako me kontate, baš bih volio da se vrate ugladjeni tipovi sa leptir mašnama i sviraju a da mi slušamo njihovu muziku ne imajući pojma šta taj tip s leptir mašnom radi kad ne svira. Možda bi čak trebalo uvesti neke na globoalnom nivu, konvencionalno skrojene kostime za muzičare, tako da ne može ništa da ti sreće pažnju s muzike:D ;) ;) :D da:D Sad kad svako može da se pojavi totalno ko od majke rođen, da izgovara svakave bedastoće, da se popiša po publici, da pojede govno od slona silujući djevojčicu od 7 godina....tipovi sa mašnama su premija, da tipovi s leptir mašnama koji nemaju nikavu "potresnu" biografiju, koji ne obećavaju da će promjent svijet....kao što kaže veliki Arsen Dedić "Pjevali su i prije mene, još bolje moj stari i nikad ništa nije mijenjalo stvari, pa neću ni ja" eto dokle je došlo da čak i ja mogu da se nazovem muzičarem ;)))))) katastrofa :) |
Ipak, jedno je jeftini mesijanizam - to nikad dugo ne živi - a drugo skretanje pažnje na probleme modernog društva. Mesije su često i naši "obrijani i namirisani" popularni muzičari, da se ne zavaravamo: "Dvesta na sat u krivinu... Koka-kola, Malboro, Suzuki... nikom nije lepše neg' je nama..." (Čuj, nikom lepše, a oko nas devedes' šesta!) I jedno su "ozbiljniji" problemi a drugo je "Cile, gde si, Mile, vrati se". Čak je i najjeftiniji bluz to "Otišla mi draga i odvela psa" dizao na viši nivo od kafanske patnje.
Ne, ne verujem da novac ima veze sa stihovima kao što su "Say a prayer for the common foot soldier; Spare a thought for his back breaking work; Say a prayer for his wife and his children; Who burn the fires and who still till the earth." I da taj čovek ima par miliona, opet je rekao bitnu stvar - pesma je mogla da bude o bilo čemu drugom. Da ne spominjem da "It's only rock n' roll" potiče od Stonsa. Ali, ali, ali. Svaki čovek, naravno, može da sluša šta hoće - ali ima razloga zašto su Stonsi "malo šire" kulturno bitni od nekih drugih, i to su ti razlozi. |
Taj što sejinguje prejer može sa svojom lovom da nahrani pola gladne djece u africi, pa nek se tako pomoli:banghead:
|
Quote:
...da me zaista htio upoznati to bi i uchinio, no ochito je imao vazhnijih stvari. Shto se tiche pjevanja o miru - to ne donosi mir. Pjevati mozhe bilo tko o bilo chemu, a mir dolazi kao posljedica nasheg ponashanja. Josh je izrazio zhaljenje shto Lennon u ovom zhivotu nie uspio shvatiti shto je zhivot i da se nada da che u sljedechem stichi dalje od pjevanja. To isto se mozhe primjeniti i na Mr. R'n'R Kremenka. Krajnje je licemjerje spavati na krevetu od ruzha sa zlatnom slamchicom ispod nosa i moliti za sirotinju i nesretne. Mozhda u sljedechem zhivotu bude mrvicu bolje nego u ovom ;) |
Quote:
|
Ali ne sećam se da je neki DJ i(li) neki hip elektronko Ibicaš rekao u svojim pesmama nešto slično, ili barem nešto bitno, ili da je donirao koji milion za sirotinju... a o dobrotvornom radu Stonsa čovek može ponešto i da izgoogla.
I šta oni imaju da se izvinjavaju za pare? Kome? Arkan ima da se izvinjava za pare. Karić, ruski milijarderi, ta ekipa. Jesu li Stonsi prodavali oružje? Stvarali hiperinflaciju? A koliko ljudi uopšte pominje sirotinju? Kako ja to vidim, bolje da bar oni nešto kažu nego da ćute kao ostali milijarderi. Je li bolje kada Željko Mitrović ćuti i gura napred Grand Paradu, ili kada Stonsi pevaju "Gimme Shelter"? Željko je licemer, ako ćemo već o licemerju o muzičkom biznisu i ako već moramo da upiremo prstom, AOL Time Warner su licemeri, šta su Stonsi prema njima? |
All times are GMT +1. The time now is 12:38 AM. |