Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Slobodan Marković (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=114)
-   -   Aranziranje... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17902)

tom 29-05-2007 10:22 PM

Re: Aranziranje...

Kao alternativu ja predlazem jos jednu domacu(ex-yu) stvar:

Chaka Khan - "I`m every woman":)

Gudaci su san snova i ako se ne varam,manje-vise svi tipovi sviranja su zastupljeni.Onaj tepih u niskoj lagi gudaca razbi koliko je debeo a nicemu ne smeta(slusati na slusalicama).Bas mi se to i svidja u ovoj pjesmi sto se ne koriste samo visoke violine i dekorativna cella.Pomalo razbija standardne strings sheme iz disco perioda(kome ova pjesma pripada).:cool:

Mozda neki komentar.

Btw,uvijek me zacudi koliko stilski raznovrsnih stvari je Arif Mardin isproducirao.Pokoj mu dusi.

HeatMan 30-05-2007 12:10 AM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 156576)
Nisam izbegao odgovor, jednostavno, NE ZNAM te numere, pa kada dodjem do njih, ili mi mozda posaljes link ka tim numerama, sigurno cu napisati svoje misljenje...

Pozdrav

hmmmm... to je sa albuma "Naposletku".. ja mislim da je to lektira za svakog muzichara i tekstopisca.. sigurno to imate negde zavucheno u kuci.. :) ako ne, videcu da okachim (mada imam 56k konekciju)

pozdrav

slowstar 30-05-2007 05:22 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 156611)
hmmmm... to je sa albuma "Naposletku".. ja mislim da je to lektira za svakog muzichara i tekstopisca.. sigurno to imate negde zavucheno u kuci.. :) ako ne, videcu da okachim (mada imam 56k konekciju)

pozdrav

Nemam SIGURNO, jer to nije vrsta muzike koju bi skupljao, Iako sam sa Djoletom prijatelj, veoma ga cenim kao autora tekstova, malcice sam i slusao (doduse mali deo) jednog njegovog koncerta na TV, a odavno sam i ucestvovao kao klavijaturista na jednom njegovom CDu, aranzmane je radio Joza Bocek, ali ponavljam, nije to muzika koju bi ja aktivno slusao i analizirao.
Ne zbog nekog "elitizma", nego jednostavno zato sto volim instrumentalnu muziku, koju rade naprimer Vangelis, Oldfield, Tomita, Sakamoto, tako da je to muzika koju bih kupovao, "skidao" i slusao, a sa Djoletom bi mnogo radije isao negde na rucak, veceru, sedeljku, veoma je duhovit, i uopste zanimljiv covek...

HeatMan 31-05-2007 12:07 AM

^to za djoleta sam chuo.. iskreno, san mi je da radim sa njim.. :) neki sanjaju da budu astronauti, neki advokati, neki, pak, odzachari.. ali ja sanjam da radim sa djoletom.. :D

aj onda cu da okachim.. :)

tom 31-05-2007 12:36 AM

Na meni sad je teleci izraz lica...

HeatMan 01-06-2007 01:32 PM

jbg... takav sam.. zivim na sitnicama..

pozdrav

Gmile 01-06-2007 11:13 PM

Quote:

to je sa albuma "Naposletku".. ja mislim da je to lektira za svakog muzichara i tekstopisca
Apsolutno se slazem. Jedan od najbolje aranziranih albuma koje sam slusao.

moka 02-06-2007 06:56 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 156314)
vidi divnu knjigu, kratku i jasnu Marka Tajcevica, pa posle nesto obimnije

ajde dajte neki spisak knjiga i autora koji bi koristio početnicima, kao i neke smernice gde ih tra?iti

slowstar 02-06-2007 11:17 PM

Quote:

Originally Posted by moka (Post 157033)
ajde dajte neki spisak knjiga i autora koji bi koristio po?etnicima, kao i neke smernice gde ih tra?iti

Problem je uglavnom u tome, sto kod nas postoje knjige koje podrazumevaju znacajno znanje iz muzicke teorije, narocito harmonije, kontrapunkta i solfedja, da tu spomenemo i malo nauku o muzickim instrumentima, tako da neka adekvatna knjiga o ovde pominjanoj problematici, pogotovo kada se radi o pop i rock muzici, bar po mom saznanju NE POSTOJI. Mozda neko i zna za postojanje adekvatnog prirucnika (divan je engleski naziv "Handbook) pa ga u tom slucaju molim da to i postuje, ali ja nazalost ne znam, izuzev, ponavljam veoma ozbiljnih skripta i knjiga koji se mogu nabaviti na FMU...

strasni zmaj 03-06-2007 12:03 AM

pratim ovaj thread od pocetka i mislim da mi nije bas najjasnija definicija aranziranja. nesto sam googlao, ali nisam bas 100% na cistom. kako bi vi obasnili panju (meni:)) sta je to aranziranje?

...da se automatski izbavim iz g*vana, mislim takodjer da nije sramota ne znati, sramota je ne pitati. :D

...ajde, ako nekome nije bed da mi pojasni, pa da vas mogu pratiti.

All times are GMT +1. The time now is 03:28 AM.