Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Potreban savet za kupovinu klavijatura (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17160)

mandjones 03-10-2008 04:23 PM

Re: Potreban savet za kupovinu klavijatura

posjedujem
gebr.stingl wien koncertni klavir
koliko vrijedi

sorceress 02-12-2012 01:44 PM

Ova mi je tema dala par korisnih informacija :) a kako se jako dvoumim oko toga ?ta da kupim pomislila sam da ne bi bilo lo?e da pitam i ovde.

Elem, najpre sam htela samo MIDI kontroler. :D Onda sam kopajući po raznim sajtovima i forumima na ovom sajtu nai?la na opciju da umesto toga uzmem polovnu klavijaturu, najpre zbog navodno pouzdanije izrade, kvalitetnijih dirki i aftertouch-a. To me je konačno dovelo na ideju da bih mo?da mogla da malo razvučem bud?et (ali i tako razvučen ne prelazi 450 evra) i kupim ne?to ?to bi moglo da poslu?i i za neke pop-rok svirke. U muzici sam godinama ali kao vokal i večito smo u bendovima kuburili sa klavijaturistima a ja sviram klavir ali do sad nisam imala uslove da kupujem klavijaturu. Da li je moguće za ovaj novac naći ne?to pristojno?

nikolaivanic 02-12-2012 04:19 PM

Quote:

Originally Posted by sorceress (Post 338628)
Ova mi je tema dala par korisnih informacija :) a kako se jako dvoumim oko toga ?ta da kupim pomislila sam da ne bi bilo lo?e da pitam i ovde.

Elem, najpre sam htela samo MIDI kontroler. :D Onda sam kopajući po raznim sajtovima i forumima na ovom sajtu nai?la na opciju da umesto toga uzmem polovnu klavijaturu, najpre zbog navodno pouzdanije izrade, kvalitetnijih dirki i aftertouch-a. To me je konačno dovelo na ideju da bih mo?da mogla da malo razvučem bud?et (ali i tako razvučen ne prelazi 450 evra) i kupim ne?to ?to bi moglo da poslu?i i za neke pop-rok svirke. U muzici sam godinama ali kao vokal i večito smo u bendovima kuburili sa klavijaturistima a ja sviram klavir ali do sad nisam imala uslove da kupujem klavijaturu. Da li je moguće za ovaj novac naći ne?to pristojno?

Pogledaj dole u oglase, inace:Za 450e mozes kupiti yamaha w5.. izuzetnu klavijaturu sa 6okt, izuzetnim dirkama (pm) mint stanje malo tezu za vucaranje, zatim mnogo laksu za nosenje - yamaha cs2x izuzetan izbor ubedljivih upotrebljivih tonova (losije dirke al bolje od kontrolera) za sve pop rock itd zanrove -oko 170 na kup/pro, roland xp60- veoma upotrebljiv sa meksim pop zvukom ali ok i za rock, (oko 250) kup/pro, Korg triniti- ok zvuci kup/pro sajt...

sorceress 02-12-2012 04:28 PM

Hvala...pratim oglase ba? tamo ali ne znam skoro ni?ta o klavijaturama pa najpre gledam ?ta mogu a ?ta meni treba...da li je moguće naći ne?to za te pare ?to mo?e da koristi semplove instrumenata sa strane?

nikolaivanic 02-12-2012 04:33 PM

Quote:

Originally Posted by sorceress (Post 338633)
Hvala...pratim oglase ba? tamo ali ne znam skoro ni?ta o klavijaturama pa najpre gledam ?ta mogu a ?ta meni treba...da li je moguće naći ne?to za te pare ?to mo?e da koristi semplove instrumenata sa strane?

Pozz S)
lepo sam ti naredjao vrhunske klavijature po bagatela cenama.. to je sve kostalo novo od 1200-2500e po sadasnjim cenama. Semplove najeftinije svira K2000 kurtsvajl ali sta ce ti to? ove masine su snimile toliko hitova da ces sigurno naci dobar zvuk na svakoj od njih... veci je problem kako ces to svirati i da zvuk ostatka benda bude na nivou...

nikolaivanic 02-12-2012 04:38 PM

ps. zaboravih... lak a izuzetan roland jv90, 6 oktava odlican ton

ps2. u slucaju da ti treba aranzer (svira sve sam) to ne poznajem
ovo napred su klave za svirku u bendu i studijsku

sorceress 02-12-2012 05:11 PM

Pa pitam sve i sva?ta jer nemam pojma o klavijaturama a zanimam se trenutno virtualnim instrumentima. :) OK, shvatila sam, ovo su klavijature koje dopunjuju bend a aran?eri mogu da zamene čitav bend.

wladymeer 11-12-2012 11:54 PM

Prvo i osnovno pitanje - da li želiš nešto lagano za transport ili ti je broj dirki ipak bitan, tj. 5 oktava ne dolazi u obzir?

I kada kažeš semplove, daj mi primer šta bi želela da uradiš sa tom klavijaturom?

sorceress 16-12-2012 02:11 PM

Kad kažem semplovi, mislim u stvari na vst instrumente tj. na mogućnost da nekoliko njih povežem sa klavijaturom i u live varijanti. Pretpostavljam da postoje hardverski sempleri za to.

Trenutno mi je klavijatura potrebna isključivo za kućni studio i korišćenje sa vst instrumentima, sa nekim bledim naznakama da bih možda mogla da je u budućnosti iskoristim i za neke svirke. Ljudi su mi predložili i klavijature tipa Korg M1 ili T3 kao MIDI kontrolere, saznala sam da je moguće dokupiti i sint modul sa bojama tako da ako rešim da rizikujem sa polovnim klavijaturama znam šta mogu. Valjda. :)

akordeonista 16-12-2012 03:41 PM

Quote:

Originally Posted by sorceress (Post 339287)
Kad ka?em semplovi, mislim u stvari na vst instrumente tj. na mogućnost da nekoliko njih pove?em sa klavijaturom i u live varijanti. Pretpostavljam da postoje hardverski sempleri za to.

Postoje uredjaji poput SM Pro - V-Machine koji se prave kao hardverski host-ovi za VST instrumente i efekte i namena im je upravo za Live:
http://www.thomann.de/gb/sm_pro_audio_v-machine.htm
Nisam se susretao sa ovom spravom uzivo i ne znam kako radi. Na YouTube-u sam gledao neke prezentacije ali mi se cini da kasni sa ucitavanjem performansa, tj. da mu treba 1-1,5 sekunda pre nego sto promeni boju. Ali ponavljam, nisam imao priliku uzivo da probam spravu, mada mi je jako interesantna jer ima 512Mb RAM i bila bi odlican dodatak nekim klavijaturama koje nemaju sempler.

All times are GMT +1. The time now is 01:14 PM.