![]() |
Re: gde naci akustichara ??
dosta sam boravio u toj sobi za snimanje i jako mi se svidja kako izlazi bubanj u njoj.. doduse nisam snimao, ali mi je na slusanje jako prijala.. u pitanju je kamen na delu povrsina, a ostale su veoma pristojno tretirane.. povrsina je preko 20kvm a ni plafon nije nizak..
|
Drago mi je bilo ugostiti Bogija i Zoricu. Vreme je brzo proletelo u prijatnom razgovoru.
Tokom naseg druzenja testirali smo i njihovih ruku, a i glave, delo. Monitori zvuce odlicno! Fascinantno! Stoje rame uz rame sa monitorima visoke klase. Ko ih je probao, slozice se sa mnom, a ko nije to svakako mora da ucini! Nadam se da ce biti jos prilika da se nase druzenje nastavi! Poziv na druzenje i saradnju je otvoren i svim ostalim forumasima! Puno pozdrava do skorog vidjenja! PS: Arthure, hvala na pohvalama za studio! Nadam se da ce biti prilike da u njemu nesto i snimas, pa da tako steknes kompletan utisak! |
^hahah.. nisam znao da je i spajder na rumskom.. pozdrav iz komshiluka.. :)
|
Heatman, hvala na pozdravima iz komsiluka!
Iako ne znam ko se krije iza nika, sve najbolje! Nadam se da cemo se uskoro cuti! |
komshija iz Vodica koji je bio sa jednim od bendova kod vas.. neshto se demo snimalo za njih i tako..
pozdrav i sve najbolje |
Heatman, svrati ponekad!
Deli nas samo jedna ulica, a tebe nema! Strasno! Pozdrav, cujemo se uskoro, nadam se! |
Drugari i gospodo producenti,
dođe čovek, pita mene da mu ne?to pomognem, ja ka?em: nisam stručan po tom pitanju, skokni do rumskog, to su dobri momci, znaju i vole da podele znanje, dru?imo se odavno, tamo mo?e? da čuje? sve i sva?ta. I onda čovek dođe ovde da zamoli za mali savet, sa napomenom da njemu ne trebaju idealni studijski uslovi i ko zna kakav idealan studio koji će mu, iako on ne zna puno, podariti neverovatne rezultate bez imalo truda, i dobije napu?, ismevanje i tipično vojničko - pitaj onog tamo. Moram malo da Vas iskritikujem, zato ?to nema vi?e te topline u odgovorima i zajedničkom usavr?avanju i učenju. Da Vas ne davim dalje i ne oduzimam previ?e Va?e dragoceno vreme. Problem je sledeći: Soba je mala i ima mali eho/rvb (kako li već zovete onu zvonjavu posle klepa rukama). Zvučnici su Mackie HR824, ?to jeste veliko za tako mali prostor. Hoće li taj azmafon ikako re?iti problem ili postoji neka druga fora? Čini mi se da pitanje ne zahteva previ?e mudrovanja. Pozdrav! |
Ne postoje fore! Samo mudrovanje! ;)
Ako u startu prekršiš neke od osnovnih principa i strpaš poprilično problematičan HR824 u malu sobu ne možeš očekivat da dođe neko sa čarobnim štapićem i riješi tvoj problem! Sličan stav je imao i kolega... Mislim da ovde niko nikoga nije napušio već na konkretan način predložio da se prvo promijeni postavka u glavi kako bi se moglo preći na promjene postavki u prostoriji! p.s. Ako ti zaista treba pomoć po pitanju prostorije onda moraš dati mnogo više podataka, jer "mala" soba može biti 3,1m x 2,3m, ali isto tako i 4,7m x 3,6m a složićeš se da su te dvije sobe poprilično različite! |
Ma bio sam u toj sobi, slusao te monitore, meni to tamo sve zvuci predivno.
Naravno dok se ne pojaca. HR824 bas lepo sviraju na niskim nivoima dok soba ne prosvira ... E kad se pojaca ... negde od nizeg srednjeg opsega pa na dole pocinje da se muti sve i da zvoni. Na tim frekvencijama u tolikoj sobi, ja sa mojim skromnim poznavanjem akustike, zaista mislim da malo sta moze da se ucini. Mozda da se prigusi soba na tim niskim srednjim frekvencijama, pa da bar taj opseg bude cist kada se pojaca, ali za niske frekvencije tesko da moze ista da se sredi. Ono sto je meni super u toj sobi, je sto je zid oguljen do cigle, tako da oba zida sa strane se ponasaju kao difuzori :) |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:48 AM. |