Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Elektronske Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=112)
-   -   PUT YOUR HANDS UP for DETROIT (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15798)

lesha 05-11-2006 11:46 AM

Re: PUT YOUR HANDS UP for DETROIT

Quote:

Originally Posted by puRe
ma znam da je "who's afraid...." druga stvar nego je Vonstroke radio remix i za ovo.....

http://www.discogs.com/release/794162

a, ok :)

inace, komentar na discogs.com govori sve.
meni je licno zasmetalo pominjanje (skrnavljenje) detroita.
svaka cast na komercijalnom uspehu.

DaBear 05-11-2006 12:09 PM

Quote:

Originally Posted by DJ Z
nisam se ba? najbolje izrazio-nisam mislio inspiracija,nego pobuda..i nisam mislio na tebe..već ba? na te likove koje spominje? koji samo o novcu pričaju (i među njima DJ Fedde Le Grand)..da ti je novac inspiracija ,ti ne bi gubio vreme ovde sa nama na forumu zar ne?

Ta POBUDA se zove POSAO!!!! Ljudi RADE muziku, kao sto neko radi u bolnici ili fabrici ili u office-u !!!!! A ti ljudi u bolnici, fabrici itd, ne idu na posao iz pobude da zarade plate - nego da rade i zarade za zivot!!!

Imas (skupu tehniku), placas prostoriju za studio, struju, racune, moras da ides na odmor, da kupis pantalone, gace,....mama i tata vise nisu sa tobom, imas 28, 30, 35, 40 godina...koliko vec. Moras da zaradis sam!!
POSAO se to zove...radis pesmu koja ce da radi u klubu - zbog koje nece da se razbezi masa sa podijuma...i kad to uradis dobro - onda se to zove hit! A kad je nesto hit, znaci ljudima se svidja i hoce da kupe to (da slusaju na walkmenu, kuci, da ih podseca na ono vece kad su se urokali u klubu uz tu pesmu ili kad su uhvatili ribu , ili sta vec!) E kad ima ljudi koji bi to da kupe, onda to neko mora da im proda - a ako ih ima vise koji se interesuju da prodaju - onda pocne otimanje!
A ti posto radis za ideale, zivis od vazduha, oblacis se sa travom i liscem, jedes prasinu - ne trebaju ti pare, pa im poklonis sve za dzabe - da te ne bi pluvali mrmoti na Rumskom ! Ha,ha,ha,aaahhhhhaaaaa.a.a.a:rotfl: :rotfl: :rotfl:

C'mon people1 Get a life!!

Danny Lou 05-11-2006 12:23 PM

mudro zboris Lazare, samo kako cemo nenavareni boj da bijemo? :D Turci sve popusili...:banghead:

potpuno se slazem jer realan pristup stvarima i problemima dovodi do rijesenja istih. A ovdje je sve krcato najboljim producentima, muzicarima i slicnima i imamo veeeeeeliku prednost u odnosu na ostale bas zbog slabijeg zakon o pirateriji (ne promovisem pirateriju!) a muzike jako slabo (zar nije to zesci paradoks?).... uglavnom plagijati Grcke,Turske i sl. ali jako malo autorskog rada.
eto tako je bilo to jednom na brdovitom Balkanu...:(

DaBear 05-11-2006 12:58 PM

[eto tako je bilo to jednom na brdovitom Balkanu...:([/quote]

STA JE PISAC HTEO DA KAZE ??????????

puRe 05-11-2006 01:00 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear
A ti posto radis za ideale, zivis od vazduha, oblacis se sa travom i liscem, jedes prasinu - ne trebaju ti pare, pa im poklonis sve za dzabe - da te ne bi pluvali mrmoti na Rumskom ! Ha,ha,ha,aaahhhhhaaaaa.a.a.a:rotfl: :rotfl: :rotfl:

e, super je ova taktika......cim neko pocne da se raspravlja ti opali po njemu sa prozivanjem :)

ha, ha,ha...aaaaaahhhhhhaaa...aa :rotfl: :rotfl: :rotfl:

:rolleyes:

Gianfranco 05-11-2006 01:21 PM

Quote:

Originally Posted by mhz
Jesi li slushao pesmu u nekom klubu ili kod kuce? jer definitivno ima razlike. Da ne ispadne da se meni ko zna koliko svidja stvar (naprotiv, nishta znachajno) ali stvarno (kada je dobar mix) pravi haos u klubu ali ovu i mnoge druge (slichne) pesme, nikada ne bih pustio kod kuce da slusham..

Da prvi put sam je cuo pre nesto manje od dva meseca u klubu Baltazar.
Stvar razbija u klubu!

idekius 05-11-2006 01:22 PM

Quote:

Originally Posted by Lou
mudro zboris Lazare, samo kako cemo nenavareni boj da bijemo? :D Turci sve popusili...:banghead:

potpuno se slazem jer realan pristup stvarima i problemima dovodi do rijesenja istih. A ovdje je sve krcato najboljim producentima, muzicarima i slicnima i imamo veeeeeeliku prednost u odnosu na ostale bas zbog slabijeg zakon o pirateriji (ne promovisem pirateriju!) a muzike jako slabo (zar nije to zesci paradoks?).... uglavnom plagijati Grcke,Turske i sl. ali jako malo autorskog rada.
eto tako je bilo to jednom na brdovitom Balkanu...:(

Pa ta "prednost u pirateriji" ima svojih vrlo losih strana. Svako postaje "producent", "aranzer", "kompozitor"... pa dolazi do hiperprodukcije, pada cene rada, nedovoljnog upoznavanja onog sto se "dobije besplatnmo"... Instaliras plug, kazes "ne valja" i ne otvoris ga vise. Dakle, i ne upoznas ga. Da si za njega dao zaista npr. 1000$ koliko kosta, da vidis kako bi nauchio da radis sa njim i provalio ga do detalja. Ne kazem ovo tebi naravno, vec uopsteno...

U najvecem broju sluchajeva, pare nisu nesto sto moze da te sprechi, ako nesto stvarno zelis i hoces. Uvek se za vlastite strasti iskopaju nekako pare, a i ako se dobro radi, to nadje svoj put i nachin. Naravno, ne moze odmah da se kupi Abbey Road studio... Ja nisam iz bogate porodice, ili tako nesto i niko mi nista nije kupovao izuzev hrane i garderobe, pa sam se uvek snalazio za ono sto stvarno volim. Mozda ne za ono sto sam hteo i zeleo, ali uvek dovoljno da bih radio to sto sam naumio. Meni je keva bila obican prodavac u robnoj kuci, a oca nemam od svoje devete godine, dakle, nisu dolazile u obzir varijante "Kupite mi....". Kada sam kupovao svoj prvi kvalitetniji bass, prodao sam zlatnik sa likom Tita, koji mi je poklonio deda :) Sada imam dovoljno opreme da mogu da radim, fali mi dosta toga, ali... kupice se vec. K'o sto rekoh, uvek se kupi ono sto se voli...

Piraterija sa jedne strane jeste dobra, jer chini stvari pristupacnim, ali, sa druge strane je velika zamka, tako da se nezna sta je gore. Mislim da ako neko moze da kupi Reebok patike i ide na more, moze da se odrekne necega i kupi npr. Cubase LE, ili EMU1212m, uz koji ce Cubase LE dobiti besplatno. Onda ce to umeti i da ceni i nece "pretrchati" preko njega.

Ne podnosim:
-Bubnjare koji nemaju svoj bubanj, ili imaju neku kantu, a pritom imaju auto, idu na letovanja... itd...
-Pevache koji nemaju barem svoj mikrofon...

Ne zato sto cenim ljude kroz to koliko imaju, vec mi to govori o nechijem interesovanju...

SumAnuT 05-11-2006 02:03 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear
Ta POBUDA se zove POSAO!!!! Ljudi RADE muziku, kao sto neko radi u bolnici ili fabrici ili u office-u !!!!! A ti ljudi u bolnici, fabrici itd, ne idu na posao iz pobude da zarade plate - nego da rade i zarade za zivot!!!

Imas (skupu tehniku), placas prostoriju za studio, struju, racune, moras da ides na odmor, da kupis pantalone, gace,....mama i tata vise nisu sa tobom, imas 28, 30, 35, 40 godina...koliko vec. Moras da zaradis sam!!
POSAO se to zove...radis pesmu koja ce da radi u klubu - zbog koje nece da se razbezi masa sa podijuma...i kad to uradis dobro - onda se to zove hit! A kad je nesto hit, znaci ljudima se svidja i hoce da kupe to (da slusaju na walkmenu, kuci, da ih podseca na ono vece kad su se urokali u klubu uz tu pesmu ili kad su uhvatili ribu , ili sta vec!) E kad ima ljudi koji bi to da kupe, onda to neko mora da im proda - a ako ih ima vise koji se interesuju da prodaju - onda pocne otimanje!

Siroka je ovo tema dabre. Secam se da si jednom rekao da je i mocart pravio muziku za pare, ne ulazim u to da li je ili nije ... on je pravio ono sto je on hteo za pare, a ne ono sto mu je neko rekao (trziste) da pravi. U tome je razlika izmedju ljudi koji se probiju u komercijalu svojim radom koji je drugaciji od ostalih, i ovih drugih koji po utvrdjenom sablonu idu vec utabanim putem da bi zaradili pare, a ne da bi sebe muzicki izrazili.

Koliko sam ja zakljucio iz tvoje price, stolar ima vecu umetnicku slobodu pri izradi stola nego ti pri izradi nekog mixa. Ukoliko izadjes iz okvira, nece ti dati pare niti ce se druziti sa tobom, niti ces imati da jedes niti ces imati gde da zivis niti ces imati ista. Ne samo ti ceo zapad je takav. Vi ste odavno, prodali dusu djavolu, sad zivite sa time.

DaBear 05-11-2006 02:24 PM

Koliko sam ja zakljucio iz tvoje price, stolar ima vecu umetnicku slobodu pri izradi stola nego ti pri izradi nekog mixa. Ukoliko izadjes iz okvira, nece ti dati pare niti ce se druziti sa tobom, niti ces imati da jedes niti ces imati gde da zivis niti ces imati ista. Ne samo ti ceo zapad je takav. Vi ste odavno, prodali dusu djavolu, sad zivite sa time.[/quote]

Nisi dobro zakljucio! Ako stolar napravi trouglasti sto, 2m x 3m, ne moze da udje u kujnu , moze dete da istera oko na stolu ili sta vec!
Znaci ili kockast ili okrugao sto!
a svi su ili okrugli ili kockasti !!! Znaci - pravis isto SAMO MALO RAZLICITO!!

To se ince zove trend / moda / itd....imas razne muzike koje se slusaju i njihove permutacije. Ako uzmes da radis nesto sto nema dodirnih tacaka ni sa cim sto se danas slusa - nece biti lako da ga proguras - jer je zvuk svima nepoznat!! Kapiras?
Kakva prodaje duse...zapad..? Boze..zapanjen sam kako ljudi vide samo 2 prsta od nosa! I give up....!

alavuk 05-11-2006 03:04 PM

sefe , da bi smo razumeli o cemu pricas predlazem da svako od nas kome taj "stav" zapada smeta da ti posalje nekoliko svojih pesama (2/3) koje misli da su najbolje sto je do sad uradio , pretpostavljam da imas dosta kontakata sa raznim izdavackim kucama pa nam ucini uslugu i daj im nas materijal pa da cujemo sta oni imaju da kazu , pa da konacno otkrijemo toplu vodu ? mislim da je ovo "fer"(u smislu eto sedimo kod kuce kuckamo po internet-u svaki dan i skracujemo vreme nekom muzikom koja nece izaci van nase sobe ili eventualno nekog kluba u mestu kome zivimo) dabear jel to ok ? eto mozes i zanr da nam odredis nije prob.

All times are GMT +1. The time now is 12:13 AM.