Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dragan Ivanović (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=113)
-   -   -= VSTi =- (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15679)

bassystem 12-11-2006 12:37 PM

Re: -= VSTi =-

Quote:

Originally Posted by kVu
nebitno... ne radi ni sa 1024 kako treba :(

ja imam 1Gb fizičke ram memorije, a virtuelna mi je pode?ena na 1.5Gb i sve radi...mo?da vas dvojica ne pričate o istoj stvari (fiz i virt. meme)

kVu 12-11-2006 01:35 PM

Quote:

Originally Posted by bassystem
ja imam 1Gb fizičke ram memorije, a virtuelna mi je pode?ena na 1.5Gb i sve radi...mo?da vas dvojica ne pričate o istoj stvari (fiz i virt. meme)

moguce kad bi iscupao giga da bi radilo ok.. sve sam inace podesio kao i ti... ovako na "prevaru" izgleda da nece.. iste error message-s dobijam...

zmaj 12-11-2006 03:40 PM

Quote:

Originally Posted by Steka
ne razumem zasto si pobrisao pre svega kada ima dobrih plugins-a
generalno poput vcp120, trilogy,stylus rmx,liquid guitar rgc3+ .....

I ako nije tajna koje to klavijature posedujes ??? Virus-B,C,Nord Lead, Oasys ???

Rmx i nisam izbrisao,kao ni rgc3+...a ovo drugo sto si ti pobrojao gore su generalno brlje...u stvari zanimljivi plugovi za dzinglove,reklamice ili neki amaterski rad...ja da sam hteo samo da redjam kockice postao bih zidar ili bih kupio sebi Lego...
Trudim se da snimam sto vise tako da mi mnogo tih stvari koje "glume" gitare,virtuelni sviraci svega i svacega,ne trebaju...

I ako nije tajna koje to klavijature posedujes ??? Virus-B,C,Nord Lead, Oasys ???
Nije tajna,samo ne znam zasto te to zanima:) Imam Korg Pa1x i Gem prp8...znaci nikakvi sintovi,90% sint zvukova odradjujem u logicu...

bassystem 12-11-2006 03:50 PM

Quote:

Originally Posted by kVu
moguce kad bi iscupao giga da bi radilo ok.. sve sam inace podesio kao i ti... ovako na "prevaru" izgleda da nece.. iste error message-s dobijam...

mislim da ti brka? ne?to: fizička i virtuelna memorija nisu iste stvari...jedina veza je ta ?to sistem prelazi na virtuelnu kad ti ponestane fizičke (RAM)...virtuelna memorija je u stvari prostor na hardu, i sistem streemuje sa njega potrebne podatke po potrebi...

ispravite me ako grije?im

kVu 13-11-2006 12:50 AM

Quote:

mislim da ti brka? ne?to: fizička i virtuelna memorija nisu iste stvari...jedina veza je ta ?to sistem prelazi na virtuelnu kad ti ponestane fizičke (RAM)...virtuelna memorija je u stvari prostor na hardu, i sistem streemuje sa njega potrebne podatke po potrebi...

ispravite me ako grije?im

ma znam.. sve je po PS-u

no ne vredi.. nije ni bitno.. snalazim se vec nekako :banghead:

Steka 15-11-2006 06:35 AM

Quote:

Originally Posted by zmaj
Rmx i nisam izbrisao,kao ni rgc3+...a ovo drugo sto si ti pobrojao gore su generalno brlje...u stvari zanimljivi plugovi za dzinglove,reklamice ili neki amaterski rad...ja da sam hteo samo da redjam kockice postao bih zidar ili bih kupio sebi Lego...
Trudim se da snimam sto vise tako da mi mnogo tih stvari koje "glume" gitare,virtuelni sviraci svega i svacega,ne trebaju...

Nije tajna,samo ne znam zasto te to zanima:) Imam Korg Pa1x i Gem prp8...znaci nikakvi sintovi,90% sint zvukova odradjujem u logicu...

Ne bih se slozio sa tobom za VCP120 kao prvo, ne znam da li si uopste i cuo. Tako isto i naprimer Urban Jointz koji je od iste firme.
rgc3+ je odlican. Sta bi sa trilogy i broomstick bass ??

Ja te ne poznajem i ne znam koju vrstu muzike pravis itd. ali znam
ljude ovde a i tu koji koriste VST-eve koje sam pomenuo i to zvuci
da ubija. Nemoj samo pogresno da me razumes ovo sto sam ti napisao.

Btw. nisam koristio logic ranije i preslusao sam njegove sintije, odlicni su : )

johnjogurt 21-11-2006 02:28 AM

Quote:

ovo je isto ogromna tema, ali u par crta da pomenem neke:

kao prvo, pohvalio bih firmu emagic, jer sa sintovima koje dobijete uz Logic, ništa vam drugo ne treba. Izuzetne konkretne basove, lead, motion padove...vrlo inspirativni i user-friendly...a da ne pominjem lead koje sam koristio za narodnjake...e to ću da okačim, pa mi kažite koji je bolji...aj, da vas vidim...

http://www.djbassystem.com/rumski/lead.mp3

a....zmije pršteeee

jeli cika dragane , jel ovakav lead sa tackama, ili si ti pravi tacke lead-a...??, i cime si pravio punch ako jesi...

bassystem 21-11-2006 12:32 PM

e, a što misliš pod tim "tacke"? tačke? nije mi jasno

u svakom slučaju, uzeo sam logic-ov sint es-1 i malo vrtio parametre dok nisam dobio željenu zmiju...ipak je to bilo za neku narodnjačku tezgu, pa se nisam mnogo udubljivao. U stvari, taj sint kao da su za narodnjake pravili...kao i onaj dx21 :)

ps: u svakom slučaju, dobro došao na forum (ako nisi ranije bio pod nekim drugim nick-om, onda srećan povratak) i drago mi je da ti je prvi post u mom odjeljku

johnjogurt 21-11-2006 05:13 PM

Quote:

e, a ?to misli? pod tim "tacke"? tačke? nije mi jasno

u svakom slučaju, uzeo sam logic-ov sint es-1 i malo vrtio parametre dok nisam dobio ?eljenu zmiju...ipak je to bilo za neku narodnjačku tezgu, pa se nisam mnogo udubljivao. U stvari, taj sint kao da su za narodnjake pravili...kao i onaj dx21 :)

ps: u svakom slučaju, dobro do?ao na forum (ako nisi ranije bio pod nekim drugim nick-om, onda srećan povratak) i drago mi je da ti je prvi post u mom odjeljku

tacke- , mislio sam na decay sinta, svidja mi se shto ima punch, tj mislio sam da si procesirao sint , i da on sam po sebi ne zvuci tako...., pa me je zanimalo kako tako udari.... i to je to:)) , hvala za dobrodoslicu..., hehe , pratim ja ovaj forum dugo..., ali se nisam registrovao.. , citao sam tvoje postove..., i svidja mi se pristup (shto se tice produkcije)... pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 05:36 PM.