Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Zoran Vračević - Vrač (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=111)
-   -   Jačina zvuka (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15457)

SumAnuT 03-10-2006 06:39 PM

Re: Ja?ina zvuka

Quote:

Ma jesi ti u pravu, sasvim,... ali iscitaj na wikipediji kako se doslo do tih linija... pa onda uzmi u obzir da je tvoja opaska neupotrebljiva skoro sigurno za konkretan slucaj, jer (kao sto ces procitati) su krive nastale kao SREDNJA vrednost na vecem uzorku ljudi i sluze najvise za zastitu (VECEG BROJA) ljudi od buke... ali NE i svakoga pojedinacno...
Valjda i on pravi muziku za veci broj ljudi, ne za jednog pojedinacno? :)

boggy 03-10-2006 06:49 PM

Quote:

Originally Posted by SumAnuT
Valjda i on pravi muziku za veci broj ljudi, ne za jednog pojedinacno? :)

Naravno, samo sto u toku miksa slusa (uglavnom) sam i na svojim zvucnicima i u svojoj sobi, koju NE POSEDUJE "veci broj ljudi" koje navodis (mislim na "ne-posedovanje" njegovih zvucnika, sobe i usiju...)

pozdrav

bogi

SumAnuT 03-10-2006 07:12 PM

Quote:

Ma jesi ti u pravu, sasvim,... ali iscitaj na wikipediji kako se doslo do tih linija... pa onda uzmi u obzir da je tvoja opaska neupotrebljiva skoro sigurno za konkretan slucaj, jer (kao sto ces procitati) su krive nastale kao SREDNJA vrednost na vecem uzorku ljudi i sluze najvise za zastitu (VECEG BROJA) ljudi od buke... ali NE i svakoga pojedinacno...
Za zastitu od bude se koriste krive koje su ustanovili kosten i Van Os, za divno cudo ne mogu da nadjem dijagram nigde na netu.

To su OBRNUTE linije jednake glasnosti po osi na 1000 hz i izvedene su tako sto su sve frekvencije u jednoj oktavi sabrane u jednu jer se buka retko javlja kao ton. Te dve stvari nisu iste.

Prvo kazes da to nije za sve ljude isto, a on kaze da kada pojaca mix da se sve poremeti, ja mislim da je na njega kao i na 99,9 % ljudi ovaj zakon primenjljiv.

Dovesti u pitanje Flatcher Manson krive je isto sto i dovodjenje u pitanje frekventnog opsega ljudskog cula sluha. Odstupanja postoje ali su zanemarljiva.

Resenje koje je dao dabear je naravno odlicno, bas zbog tih stvari o kojima pricas - soba, pozicija bla bla ... ali ja ne znam da li i ko ili sta ozbiljno miksa na 30 db. Mix se radi na 80+ dB bas zbog tih anomalija ljudskog sluha.

Opet, sve te razlike koje navodis, soba slusanje, pozicija svega u sobi su vece nego razlike u flatcher manson krivoj kod njega i svih ostalih ljudi tako da one su najpreciznije od svega u ovom lancu.

boggy 03-10-2006 07:27 PM

Quote:

Originally Posted by SumAnuT
Za zastitu....

U pravu si! ;)

pozdrav

bogi

Dushan_S 04-10-2006 02:57 AM

Re: Jačina zvuka

Quote:

Za zastitu od bude se koriste krive koje su ustanovili kosten i Van Os, za divno cudo ne mogu da nadjem dijagram nigde na netu.
Mislim stvarno, zar nismo rekli da nema politike i religije na forumu. ?ta sad kad se budisti na forumu naljute, pa ko će da ih smiri? :banghead: :mad: :D

All times are GMT +1. The time now is 11:09 PM.