Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Koji Akai CD sa bubnjem? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15350)

zmaj 06-10-2006 11:27 AM

Re: Koji Akai CD sa bubnjem?

Da ja znam-nijedan!!!

@Kirk
Nadji akai bez reverba...

Dushan_S 06-10-2006 12:16 PM

Quote:

Originally Posted by KIRK
Kupio sam AKAI Heavy Hitters Greatest hitts i Kurzweil K2000 Heavy Hitters
i moram da priznam da sam se debelo razocharao.Pa koja je to debilchina
semplovala elemente bubnja sa reverbom,auuuu koji moroni.Sklepacu valjda
2-3 normalna seta sa oba ova diska.Ovo je totalno djubre!!!Vracharevicu ala
si me sochno zeznuo.Kitovi od ovog Alana White-a zvuche ko da je lupao po kantama,
a josh su 90% semplovani sa reverbom:)Pa sad zamislite kante sa reverbom:)

Nije sranje, nego je ono shto sam ti napisao. Tj pogledaj koju stranicu ranije i lepo ti čitko pi?e da ima samo par suvih kitova i da imaju malo layer-a, a da je dosta sa reverbom. Onaj dečko gore se bunio kako "tema skrene" a ne radi se o tome da skrene, nego bez uvrede ljudi nekada pitaju ne?to zato ?to ne?to ?ele ali ne znaju uvek kako da dobiju ono ?to ?ele pa i pitanje mo?e biti pogre?no samim tim. Ta akai zbirka je iz nekog vremena kada se radilo sa hardverskim samplerima, kada nije svako imao gomilu raznih reverba u studiju, i onda je ideja bila da uchitash jedan suv kit pa onda izabere? reverb kakav ti odgovara, pa mozhesh taj ofarban kit da dodash na onaj suv i dozirash reverb, recimo to. Ta dva suva kita su sasvim ok kick je vrlo mocjan. Problem je shto su starije akai zbirke stilski nekad malo pregazhene, muzika ide dalje i neki zvuk bubnja prestane biti aktuelan.

Quote:

E,da,od layera poneki elemenat ima 2-3 a i to je retkost!
Ovo su chisto bachene pare.Srecom nije neka velika kinta(10 eura).
@Dushan_S
Ako je to bio jedan CD (a ako se ne varam to Kurzweil ti je taj isti prvi disk samo u drugom formatu?) 10 evra je previ?e na crnom tr?i?tu.
Quote:

Jbga Dule kad te nisam poslushao,niko mi sada nije kriv.Trazio sam DKFH 1
ali nisam uspeo da ga nadjem nigde jer je malo mator.Od ovog AKAI-a neuporedivo
bolje zvuche i bubnjevi iz Edirol Super Quarteta i iz Hypersonica2.
Pa potra?i malo bolje, ?ta da ti velim. Takođe, ponovo se vraćamo na isto: kompresor, EQ... Reverb. Mo?e da se napravi ok bubanj i sa Tommy Lee diskom, nego je fora ?to ti mo?da ne zna? kako zvuči suv snimljen bubanj sa mikrofona, ili bubanj van miksa. Samo je na tom disku kontra malo slaba strana jer ima malo artikulacija, ali kao ?to sam već rekao, to je tako na skoro svim akai diskovima.

Dushan_S 06-10-2006 12:26 PM

Quote:

Originally Posted by FrankoPanko
Bob Clearmountain!:cool:

BC 2 je vrlo dobar, ali nije akai ako se ne varam :)

Quote:

da se nadovezem na temu....

koji akai ima najmasivnije i ne mnogo zategnute prelaze... probao recimo yellow tools pure drums toms i ono zvuci ko g. da prostite :)

dakle, treba mi snaga/moc.. nesto kao recimo toto - I will remember
Pa pazi, misli? na farbano ili nefarbano? mo?da bi se iznenadio kako zvuče ti Toto timpani bez EQ-a kompresora i reverba. Od farbanih zbirki jedino ?to mi se ikada dopalo kako je odrađeno je Bob Clearmountain II i EZ Drummer, i to bi tebi mozhda radilo. DFH 1 mi je dobar, ali to su jako zategnuti timpani, metal varijanta i to tebi mislim ne bi radilo.

LAMPASH 07-10-2006 01:02 AM

@ KVu
Tachno,imam i ja pure drums i zvuchi ko govnetina,reci slobodno:)
@Dushan_S
Ne,oba su me toliko koshtala(srecom)a i nisu isti(opet srecom:)),razlikuju se
elementi.Ovaj Kurzweilov ima vishe upotrebljivijih elemenata,odnosno kitova.
Iz AKAI-jevog CD malo toga korisnog ima.
Ljudi,ja vishe ne razmishljam o AKAI-u,jedino ako mi neko pokloni CD onda ok:)

kravadinka 07-10-2006 01:52 PM

Taj reverb i nije nekoi problem, renesance vox je majka mara za to, samo naravno ne koristis ga kao compressor nego samo kao gate i ubijes sve ono iza sto se cuje!

Ma gomila stvari od toga je smece, sto AKAI sto VSTi, samo eto treba traziti ono sto imas u glavi kako neko rece!

A sto se tice klavijatura, koje ne podrzavam nikako jer su i one smece, nekako sa njima to ide mnogo bolje jer sve ti je tu, na jedan klik imas gotovu farbu (kakva god da je) i ostaje ti samo da sviras, nema puno gubljenja vremena i energije na "produkciju", mozes slobodno da se posvetis muzici!

Malo sam OFFovao, ali sustina je da od nekoliko instrumenata, ili AKAI diskova izvuces ono sto ti najvise treba, eto recimo Nashwille grooves je mnogo dobar bubanj, najcistiji i najprirodniji, a da nije tvrd i sirov kao BFD!

DaBear 07-10-2006 06:30 PM

Quote:

Originally Posted by KIRK
OK,u pravu si ali shta da radim sa kickom koji ima reverb:)?

Pa igraj se malo sa njim....ENVELOPE!!! Filter! Layer, tune....

moze da se dobije mega sound ako znas sta hoces i radis....ako ocekujes da ti je sve na tanjiru, tesko da ces naci nesto da ti radi za sve slucajeve....

Meni daj najvece govno od Akai CD-a i ja cu ga iskoristiti na 10 nacina i niko nece znati odakle su zvukovi...

Koliko mi puta ljudi daju CD na zajam i posle me pitaju "pa gde si nasao taj zvuk - ja ga nisam chuo!??"

All times are GMT +1. The time now is 02:36 AM.