Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Zoran Vračević - Vrač (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=111)
-   -   Malo Muzike... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15128)

perun 25-08-2006 11:12 PM

Re: Malo Muzike...

Quote:

Originally Posted by DaBear
Bio sam u jos par studija, ali to nema veze sa zivotom...

vozdra..samo cool...he.

Sledeci put dodji kod nas... Tu jos nisi bio!;) Heh, a i da chujesh nase zvucnike (AT Reference Series A)... U oktobru zvanicno prva 2 para idu u Italiju... Tako da... Pozuri!;) Ustvari, jebes slusanje, pijemo kafu i svadjamo se, vec smo se onomad dogovorili...:da:

Jan 26-08-2006 02:50 AM

Quote:

Originally Posted by perun
Ma, Kebina verzija je baladica, bre... meko, fino, sa malo auspuh-vokala!:D Slusaj je i tretiraj ko Dzejove balade iz 90-tih, a ne kao 50 Centa! Hahaha...;)

U svakom slucaju ja prezirem turbo folk i to...ali mi je ova Kebina pesma vrh:)Svaka cast i to:)

DaBear 26-08-2006 08:10 AM

Ustvari, jebes slusanje, pijemo kafu i svadjamo se, vec smo se onomad dogovorili...

moze...mega!!!

Moritz 26-08-2006 02:47 PM

@ Da Bear
na sta si tacni mislio kada si rekao da TANNOY-i nemaju veze, konkretno te pitam za elipse? Uskoro mi stize par 8-smica a jis nisam ima prilike da ih preslusam pa zato pitam.
I ostali su koji su probali TANNOY Elipse nek prenesu utiske zanima me.

DaBear 26-08-2006 03:23 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz
@ Da Bear
na sta si tacni mislio kada si rekao da TANNOY-i nemaju veze, konkretno te pitam za elipse? Uskoro mi stize par 8-smica a jis nisam ima prilike da ih preslusam pa zato pitam.
I ostali su koji su probali TANNOY Elipse nek prenesu utiske zanima me.

Prvi put kad sam ih cuo (na vrlo kratko) su mi zvicali kao vece NS10, a ovo sad letos kao da je neki filter bio preko njih...necu mnogo da gresim dusu ali u prebacivanju sa jednog na drugi zvucalo je kao da ide kroz neki eq...

Ja kad prebacujem sa NS10 na Haflera pana Dynaudio M2, boja ostane ista, samo se bas drugacije dozivljava...ali nema drasticnih razlika u zvuku kao sto je bilo ovde...

Moritz 26-08-2006 03:43 PM

Moguce je da su oni nesto babrali po EQ pozadi, ako neka kutija ne bi smela da zvuci kao da je krpa preko njih onda je to Elipsa :confused:.

perun 26-08-2006 04:07 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz
Moguce je da su oni nesto babrali po EQ pozadi, ako neka kutija ne bi smela da zvuci kao da je krpa preko njih onda je to Elipsa :confused:.

Ne znam da li je do prostorije... Mislim, nije samo do prostorije, a Zanina prostorija je realno bulja... ali ti Tannoyi tamo rade tragicno, a kao stari ljubitelj, a sada "mrzitelj" novijih Tannoya, mogu da kazem da me nimalo ne chudi, sve to zvuci kao smece!!! Sve nove serije. HiFi magla "namenjena" studiju!?:confused: Naravno, ako pricamo o studijskom poslu... mislim da nikome ne prija shminka i "laz"... Opet, na sta smo/ste navikli!? Hmmmm.:(

P.S. Da konkretizujem pricu o "mrznji" Tannoya. Prvi utisak pred DMT15 Tannoyima bio je neverovatan, zaista... vise godina unazad, ali radeci na njima vec, evo, oko 5-6 godina, potpisujem NOGOM da su to najobicnija govna koja ne zasluzuju boravak ni u jednom studiju... Ako pricamo o perfekciji, oni to nisu... Ogromno, preduvano, mutavo smece! Kao i Elipse... Mislim, bar su takve i one bile tamo gde sam ih slusao!:D;) A i Vrach...

Pozdrav... Sve je stvar ukusa... Ali, Tannoy je ukus, izgleda, davno izgubio.

DaBear 26-08-2006 05:29 PM

[quote=perun]Ne znam da li je do prostorije... Mislim, nije samo do prostorije, a Zanina prostorija je realno bulja...

Oko mixera, veliki Geneleci rade dobro...pozadi, dublje u sobi je vec druga prica.
I moj prostor nije nesto specijalno akusticki sredjen. Kad sam se uselio u Soho studio (posle studija koji je bio u Sensible Studios) trebalo mi je vise od mesec dana da se naviknem na sound....prva soba je bila pro - dizajnirana, ova ne uopste.
Ali sam namestio da oko miksera 2 metra ima dobar zvuk....

ton_majstor 28-08-2006 01:00 PM

Зоћо, лепо си оно урадио. Има ту и тамо да се малко прича, али мени САМО оне са ГЛАСОМ "раде". Оне дечије песмице мало мање... :)

Само цепај. Љуби те стари крај! :cool:

Поздрав!

DaBear 28-08-2006 07:53 PM

Quote:

Originally Posted by ton_majstor
Зоћо, лепо си оно урадио. Има ту и тамо да се малко прича, али мени САМО оне са ГЛАСОМ "раде". Оне дечије песмице мало мање... :)

Само цепај. Љуби те стари крај! :cool:

Поздрав!

sat ima da se prica? Koje decije pesmice? :confused:

All times are GMT +1. The time now is 12:20 PM.