Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   YU Pop & Folk VS. ....... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13746)

Arthur 13-03-2006 02:56 AM

Re: YU Pop & Folk VS. .......

oggy?
o cemu se radi....
?

Oggy 13-03-2006 03:13 AM

KAko to mislis? :confused:

Pa rekoh, pomenuti bend je bend u kome sam svirao, a sada je malo na stand by- u.
Verujem da si na to mislio?

Arthur 13-03-2006 03:18 AM

nisam u toku... moji komplimentii :D

AVaX 13-03-2006 09:23 AM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S
E sad pretera. Upravo je obrnuto, dapače. Ako pogledaš godišnje liste zarada, znači kompletno inkasiranje, primetićeš da ono na šta ljudi troše pare nema nikave veze sa onim što emituje mtv. Bendovi kao U2 se recimo razbijaju od tiraža i para (120 miliona dolara ukupno recimo 2002), dok većina crnaca koji skaču po MTV-ju zarađuje daleko manje i imaju kratak rok trajanja, ali se trude da izgleda kao da prave pare, jer i oni tamo imaju neku "estradu" koja nema direktno veze sa stvarnim stanjem stvari. Recimo ljudi kao što su Rod Stjuart, Phil Collins i tome slično i dalje imaju jako velike godišnje zarade, veće nego neka navodna "Imena". A Moby ti nije dobar primer, jer on nije zaista zvezda u pravom smislu. Prosečan amerikanac ne misli o Moby-ju. Zvezde su Stonsi, Bon Jovi, Van Halen, Kiss, Bruce Springstin, U2 itd. Recimo znam da svaki drugi amerikanac zna za bend Kiss po istraživanju javnog mnjenja, što je neverovatan uspeh kod njih. Ono što se mi ovde furamo kao "poznati bendovi" a u stvari se radi o bendu kao što je recimo Cold Play koji je daleko još uvek od toga da je "veliki bend", voleo ih neko ili ne je druga stvar. Mi ove na našim prostorima dajemo recimo prevelik značaj britanskoj i generalno evropskoj sceni koja uopšte nije preterano bitna u svetskim razmerama.

Što se tiče naše nepostojeće scene, mislim da je glavni problem u tome što ljudi zaboravljaju da pesma bilo kog žanra u svojoj suštini mora da bude pop pesma da bi bila hit. Mora da ima pop strukturu, refren koji je pamtljiv, tekst sa kojim se ljudi mogu identifikovati, dobru temu, itd. Kod nas ima shvatanja da bi nešto trebalo da liči na nešto napolju, a nema identiteta i nema PESME, tj onoga što se može otpevati uz akustičnu gitaru i da zvuči jako dobro.

Al pazi kad me ljudi uvek pogresno shvate, ocigledno da ne umem lepo da kazem ono sto mislim.
Sa tobom se potpuno slazem, i otprilike je to ono sto sam i ja hteo da napisem.
Samo nigde nisam rekao da U2 nisu popularni...
Nebitno...

AVaX 13-03-2006 09:27 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY
Canetova "Ja kad bi ziveo 1000 godina" vredi vise nego oni i sve njihove sudbine u 4 naredne reinkarnacije!

Mislim....sta reci.... :wc:

LACKY 13-03-2006 10:57 AM

Nista drugo do 18 mesta na budvi i reci utehe Sanje Ilica!

AVaX 13-03-2006 11:12 AM

Shvaticu ovo kao kompliment. Hvala! :cool:

acaradio 13-03-2006 10:07 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy
KAko to mislis? :confused:

Pa rekoh, pomenuti bend je bend u kome sam svirao, a sada je malo na stand by- u.

Jel' ? E, svaka cast za pesmu...nisam znao...evo imam jedno pitanje za tebe: dakle, kao sto rekoh, pesma je odlicna, stvarno me odusevila kad se pojavila...ali...da iskoristim sansu da pitam - sto je na vokal stavljen onaj chorus koji malo bezi van faze (kada se slusa mono) ili mi se cini ?

@LACKY
Mozda se salis kad pominjes Studerovog 1/2-incnog digitalca, a mozda sumnjas da je na mom avataru J37. Ako sumnjas onda: http://www.studer.ch/index.aspx?menu...e.aspx&locale=
pa malo pogledas stranicu :D :D

au...zagazismo u offtopic

Dushan_S 13-03-2006 11:27 PM

Quote:

Originally Posted by AVaX
Al pazi kad me ljudi uvek pogresno shvate, ocigledno da ne umem lepo da kazem ono sto mislim.
Sa tobom se potpuno slazem, i otprilike je to ono sto sam i ja hteo da napisem.
Samo nigde nisam rekao da U2 nisu popularni...
Nebitno...

Ma kul, čudni su putevi interneta ;)

Quote:

A jel ima negde taj hit da se skine, ilegalno, naravno? :D

Oggy 14-03-2006 12:50 AM

@ acaradio

Pravo da ti kazem, ogromna je distanca od vremena kad je to radjeno da bih se konkretno secao detalja, ali ti mogu reci, kako je uopste snimano.
Ceo taj album je snimljen uzivo bubanj, gitara i bass preko ruske mixete, stereo na DAT (1993.) sa svim "efektima" (Alesis Quadroverb IV je bio najjaca sprava), pa oduta i oni introi za svaku pesmu, kako bi se maskirale neke palice koje nisu mogle biti skroz odsecene (tada nije bilo ni u najavi da ce se raditi editing na kompjuteru) zato sto su usle u neke reverbe, onda je godinu i po dana kasnije dosnimljena jos poneka gitara, klavijature i vokali. Ovaj put u pravom studiju, ali sa ne bas nekom ultra opremom. Mic je bio AKG c 3000, a preamp od MAckie 32/8.
Onda je mixana ta stereo traka sa ostalim kanalima. Naravno, album uopste nije masterovan, posto to tada nismo ni znali da uradimo, sto verovatno cujes po nivoima, ali smo svi vrlo ponosni na njega i drag nam je.
Chorus ili sta vec na vokalima (odavno ne slusah) je verovatno samo rezultat nasega potpunog neznanja jer su to bili prvi koraci samostalnog studijskog rada uopste.
Onaj live deo je "producirao" (koliko je to moguce sa dva reverba i ruskom mixetom) Voja Aralica, dok ovaj drugi deo potpisuje sam bend.
Prakticno, to sto slusas je live album (at komsija Djoka's basement :D ) sa nekim doradama...

@ Dule

Ne moras da ga nelegalno skidas, posto ja mogu legalno da ti ga ispiraterisem , pa da ti ga dam na kafici... mislim, album :D

All times are GMT +1. The time now is 12:15 AM.