Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Koji je,po vasem misljenju,najbolji Vst klavir? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13368)

STUDIOTON 05-01-2011 08:43 PM

Najbolji vst klavir je dobar pijanista tj.svirac... Tacka! :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Eomsy 05-01-2011 09:34 PM

Re: Koji je,po vasem misljenju,najbolji Vst klavir?

EJ, ljudi! A ?to je sa Reason Pianos??? Ako se rewire-a, mo?e se koristiti poput VST-a. Ne ka?em da je ostalo smeće naspram ovoga, ali je definitivno jedan od zamjetnih klavira za moj ukus, da ne pričam da su prvi napravili hipersempling (bar po mom saznanju), tj mo?e? da ubaci? bottom mic, room mic i ?to ti ja znam koji sve mic, pa ga lejera? da ti bude kak oće? u mixu ... To je samo moj prijedlog, tko nije probao, topla preporuka (a nije ni velik za 24 bita ... jbga. nemrem sad da vidim točnu veličinu, na main kompu mi je :D).

Inovative_kg 05-01-2011 11:26 PM

Vrhunski , takodje dedicated klaviri. Svakako vredni za imati u kolekciji :) .

Nemania 06-01-2011 01:03 AM

Zaboravili ste na jednu stvar. pitanje je glasilo-najbolji sowtferski (vst) klavir, ali nije postavljeno pitanje "U koji svrhu"...sto je po meni veoma vazno..Da li za live sviranje ili usnimavanje tj aranzmane... Npr. The grand 2 (sada postoji i 3, mada je nisam cuo), je po meni fenomenomenalan klavir, extra odradjen, super dinamika, toplina, dubina boje i sve ostalo, znaci vrhunski za live...medjutim, prilikom rada na aranzmanima nije se pokazao kao dobar (sem ako nije u pitanju deo gde se on, sam, solo cuje), u zvucanju sa ostalim instrumentima nista ne valja...Pre sam u aranzmanima koristio reason, koji nije "fat" kao The grand, ali ipak nekako bolje zvuci u zajednici sa drugim instrumentima (na snimku), mada sada koristim (hardwear)Fantomov G piano...nije los...mada je po meni Fantom x imao jedan preset klavira koji mi se vise svidjao od svih ovih na fantomu g...Znaci The grand 2 (3) ali samo za Live!

Ghost Dog 06-01-2011 07:36 AM

Bogami .... Galaxy Vintage D mi se ba? dopada! :)

tajsam 08-01-2011 09:46 PM

gledaj nebi ti bezveze govorio.uzmi i probaj.u ivoryu je jedio upotrebljiv Boesendorfer koji je negje oko 300 mb a ovo drugo 40 gb semplova je gotovo pa neupotrebljivo.ponovo kazem napavi alicyu i ivory pa uporedi A/B pa se uvjeri.

Inovative_kg 08-01-2011 10:05 PM

Quote:

Originally Posted by tajsam (Post 295779)
gledaj nebi ti bezveze govorio.uzmi i probaj.u ivoryu je jedio upotrebljiv Boesendorfer koji je negje oko 300 mb a ovo drugo 40 gb semplova je gotovo pa neupotrebljivo.ponovo kazem napavi alicyu i ivory pa uporedi A/B pa se uvjeri.

NI AKP je odlican piano, to niko nije osporio, a govoreci da je samo 300 mb upotrebljivo iz ivory-ja bezmalo je kao da si rekao da je ceo (obzirom na udeo tih 300 mb u 42.5 Gb) Ivory neupotrebljiv. Znajuci da su Ivory jedni od najkoriscenijih VST klavira danas, kao i jedni od najpozeljnijih, voleo bih da znam na osnovu cega si doneo ovaj zakljucak. No hard feelings, ali stvarno me interesuje. Sta je to u Ivory-ju sto ti toliko smeta ili je toliko lose pa ga svrstavas u kategoriju 'gotovo pa neupotrebljivih' klavira ?

Pozdrav :)

tajsam 08-01-2011 10:13 PM

Quote:

Originally Posted by Inovative_kg (Post 295782)
NI AKP je odlican piano, to niko nije osporio, a govoreci da je samo 300 mb upotrebljivo iz ivory-ja bezmalo je kao da si rekao da je ceo (obzirom na udeo tih 300 mb u 42.5 Gb) Ivory neupotrebljiv. Znajuci da su Ivory jedni od najkoriscenijih VST klavira danas, kao i jedni od najpozeljnijih, voleo bih da znam na osnovu cega si doneo ovaj zakljucak. No hard feelings, ali stvarno me interesuje. Sta je to u Ivory-ju sto ti toliko smeta ili je toliko lose pa ga svrstavas u kategoriju 'gotovo pa neupotrebljivih' klavira ?

Pozdrav :)

ma nemoj me krivo shvatit.ja sam u ivoryu samo ostavio ono sto mi valja a ostalo sam pobrisao.to je moje misljenje.ivory sam ne zvuci lose ali u mixu mi je pretanak.ponavljam to je moje misljenje i kako moje usi cuju. ne zelim nikoga ovdje uvrijedit dapace

Inovative_kg 08-01-2011 10:17 PM

Quote:

Originally Posted by tajsam (Post 295784)
ma nemoj me krivo shvatit.ja sam u ivoryu samo ostavio ono sto mi valja a ostalo sam pobrisao.to je moje misljenje.ivory sam ne zvuci lose ali u mixu mi je pretanak.ponavljam to je moje misljenje i kako moje usi cuju. ne zelim nikoga ovdje uvrijedit dapace

Ne,ne, ne shvati me pogresno, niko ne pominje nikakvo vredjanje :) . Ok, znaci samo imamo razlicite ukuse, naravno postujem tvoj , to je skroz ok. Nego cisto sam voleo znati, sta zameras Ivoryju itd.. Pozdrav :)

Ghost Dog 08-01-2011 10:24 PM

Probao sam i Alicia's Keys na kraju .... nije ba? po mom ukusu ... suvi?e izra?eni duboki i visoki tonovi.

All times are GMT +1. The time now is 12:14 AM.