Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Knjaz Miloš Reklama? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13337)

upadljivo_tih__ 10-12-2007 06:31 PM

Re: Knjaz Milo? Reklama?

Quote:

Originally Posted by Guta (Post 110084)
Pa dakle ovako, muziku za reklamu "Knjaz Milos - za sva vremena" je komponovao, aranzirao, snimio i producirao Aleksandar Mikic (bas kao i za Guaranu i Aqua Vivu). Mikic je diplomac SAE, inace klavijaturista i aranzer, dugo je radio u studiju kod Macka a od tada je freelancer. Inace, u Music magazinu uredjuje rubriku "Sound Engineer".
Gitaru u doticnoj reklami je svirao Dragutin Jakovljevic, to jest moja malenkost (hvala za usporedbe sa Tockom, vrlo su laskave:).
Harmoniku je svirao Bane Vasic.
Ako je neko zaista zainteresovan za cd sa ovom muzikom, neka mi se javi na guta@verat.net posto je kompanija Knjaz Milos objavila promo-cd sa tri verzije ove numere pa sam u situaciji da podelim par komada.
Mp3 se moze cuti i na mom sajtu www.jakov.co.yu, mislim na stranici gde je diskografija.
Hvala u Saletovo i moje ime za lepe reci na racun ove reklame. Fakat je da smo se veoma potrudili i fakat je da je taj trud opste primecen, sto daje nadu da nije svaki trud uzaludan...
Pozdrav svima!

Upravo danas sam naso link za mp3, i tek danas saznao da ima gitare u pjesmu (sto sam, intuitivno valjda, znao, jer u takvu melodiju mora neko da dodje i razplete gitaricu genijalno - svaka cast maestro!) Kompozicija je vjerovatno neke podsjetila na R.M.Tocakov 'Zajdi zajdi', mada nema veze sa tim, i to mi je nekako i jasno, ali kako to da je iko bio naveden da pretpostavi da je Z.Joksimovic gospodin koji je autor kompoz. to mi nikako ne ide u glavu. Inace sam (od kad sam cuo) jutrio tu melodiju po forumima, tek danas naso rekoh, a i imao sam i ja komentar "pa kako zeljko, nema on pojma... promijenicu misljenje o njemu ipak, hm...mozda -- posto je poceo ovako dobro komponovat -- i prestane da lakira nokte...ko zna...jednog dana".
Zanimljivo je da je ova reklama izbacila na povrsinu to koliko ljudi ima slican ukus..jer na milion foruma je jos uvjek pomama da se nadje taj mp3.

A za gitaristu molba: Ako smijes, napisi TAB za gitaru, ispunio bi mi veliku zelju sa tim tabom, ne samo meni nego ....naravno, ako ti nije zabranjeno da to uradis. Cudi me kako na net jos nisam naso transkripciju...

I koja je gitara u pitanju?

upadljivo_tih__ 10-12-2007 06:36 PM

sve sam reko, pokazao odusevljenje, super. Inace, gitara i harmonika su i nekako slicni instrumenti, ima mnogo 'rok' tema i rifova u neke prastare harmonikaske melodije. Kad se pogledaju note, to ispadne rok kompozicija, takva 'vrsta' kompozicije.

A kao sto naslov kaze, melodija i jeste za sva vremena. I slusace se vjerovatno i za 60 godina, mada tad niko nece znat ko ju je napisao, jer narod zaboravi heroje. Iskreno da kazem, odusevljen sam melodijom:)

OFF 10-12-2007 07:51 PM

Re: Knjaz Miloš Reklama?

Quote:

Originally Posted by upadljivo_tih__ (Post 182546)
Inace, gitara i harmonika su i nekako slicni instrumenti, ima mnogo 'rok' tema i rifova u neke prastare harmonikaske melodije. Kad se pogledaju note, to ispadne rok kompozicija, takva 'vrsta' kompozicije.

:shock: :shock: :shock:

sadux 10-12-2007 08:26 PM

A joooj,a ja sam do sada verovao da je to svirao Kemis.. :o
Ubedjen sam bio u to breeee..

Hvala na otkrovenju! :)

upadljivo_tih__ 10-12-2007 10:47 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 182552)
:shock: :shock: :shock:

izvoli?

upadljivo_tih__ 10-12-2007 10:53 PM

Quote:

Originally Posted by sadux (Post 182557)
A joooj,a ja sam do sada verovao da je to svirao Kemis.. :o
Ubedjen sam bio u to breeee..

Hvala na otkrovenju! :)

Ko je svirao, stvarno?

OFF 10-12-2007 11:12 PM

Quote:

Originally Posted by upadljivo_tih__ (Post 182575)
izvoli?

Ako ti razumes sta si hteo da kazes, razumem i ja:wink:

upadljivo_tih__ 10-12-2007 11:26 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 182583)
Ako ti razumes sta si hteo da kazes, razumem i ja:wink:

melodija 'mujo kuje konja po mjesecu' je ustvari za harmoniku napravljena, i svirana na harmoniku (ja mislim, nisam siguran). E sad... to je etno melodija
Medjutiim medjutim, na gitaru zvuci kao hard rok (kad se odsvira) - dok recimo melodija od zeljka joksimovica za 'Devojka' iako je na gitaru, uopste nije ni 'r' od rokenrol. Dakle: rok muzika nemora da bude VEZANA za gitaru. Rok muzika moze da se svira i na harmoniku. Svako ko bar slucajno cuje neke djelove novokomponovane narodne, vidjece da tu (iako cijela pjesma nije rok) postoje rok, ili hevi metal solaze.

Inace, ako si cuo STRASNU solazu iz 'Pozurite konji moji' od Bregovica, a ako poslije toga poslusas prvio dio pjesme 'Mujo kuje konja po mjesecu' koja je bog te pita koliko stara, moraces rec da je on plagirao malo tu melodiju, i da je i jedno i drugo rok.

Sad je valjda jasnije, vidim i sam:)

Oggy 10-12-2007 11:51 PM

Znao sam ja jednu harmonikasicu sto je svirala hard core na harmonici, sve dok se nije spetljala sa nekim tipom sto produzuje mehove na harmonikama i snima snimke u fruti lupsu koji zvuce "ki da su iz Beograd"... :)

lesha 11-12-2007 12:00 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 182590)
Znao sam ja jednu harmonikasicu sto je svirala hard core na harmonici, sve dok se nije spetljala sa nekim tipom sto produzuje mehove na harmonikama i snima snimke u fruti lupsu koji zvuce "ki da su iz Beograd"... :)

taj bese iz juzne srbije, ne mogu da se setim iz kog sela tacno :rotfl: :rotfl: :rotfl:

All times are GMT +1. The time now is 12:57 PM.