![]() |
Re: Knjaz Milo? Reklama?
Quote:
Zanimljivo je da je ova reklama izbacila na povrsinu to koliko ljudi ima slican ukus..jer na milion foruma je jos uvjek pomama da se nadje taj mp3. A za gitaristu molba: Ako smijes, napisi TAB za gitaru, ispunio bi mi veliku zelju sa tim tabom, ne samo meni nego ....naravno, ako ti nije zabranjeno da to uradis. Cudi me kako na net jos nisam naso transkripciju... I koja je gitara u pitanju? |
sve sam reko, pokazao odusevljenje, super. Inace, gitara i harmonika su i nekako slicni instrumenti, ima mnogo 'rok' tema i rifova u neke prastare harmonikaske melodije. Kad se pogledaju note, to ispadne rok kompozicija, takva 'vrsta' kompozicije.
A kao sto naslov kaze, melodija i jeste za sva vremena. I slusace se vjerovatno i za 60 godina, mada tad niko nece znat ko ju je napisao, jer narod zaboravi heroje. Iskreno da kazem, odusevljen sam melodijom:) |
Re: Knjaz Miloš Reklama?
Quote:
|
A joooj,a ja sam do sada verovao da je to svirao Kemis.. :o
Ubedjen sam bio u to breeee.. Hvala na otkrovenju! :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Medjutiim medjutim, na gitaru zvuci kao hard rok (kad se odsvira) - dok recimo melodija od zeljka joksimovica za 'Devojka' iako je na gitaru, uopste nije ni 'r' od rokenrol. Dakle: rok muzika nemora da bude VEZANA za gitaru. Rok muzika moze da se svira i na harmoniku. Svako ko bar slucajno cuje neke djelove novokomponovane narodne, vidjece da tu (iako cijela pjesma nije rok) postoje rok, ili hevi metal solaze. Inace, ako si cuo STRASNU solazu iz 'Pozurite konji moji' od Bregovica, a ako poslije toga poslusas prvio dio pjesme 'Mujo kuje konja po mjesecu' koja je bog te pita koliko stara, moraces rec da je on plagirao malo tu melodiju, i da je i jedno i drugo rok. Sad je valjda jasnije, vidim i sam:) |
Znao sam ja jednu harmonikasicu sto je svirala hard core na harmonici, sve dok se nije spetljala sa nekim tipom sto produzuje mehove na harmonikama i snima snimke u fruti lupsu koji zvuce "ki da su iz Beograd"... :)
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:57 PM. |