Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Sta je bolje? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12904)

Max 20-12-2005 08:58 AM

Re: Sta je bolje?

Quote:

Originally Posted by dvuckovic
Sav audio editing je neuporedivo brzi u Pro toolsu. Radio sam godinama na steinbergu, od XT-a, pa nadalje. Sto se tice midija, to je dosta sredjeno u sedmici. Pritom imajte u vidu da je Pro Tools jedan od rijetkih sistema koji radi na svom DSP-u (uz Creamware, koji ne podnosim, a Creamware znam od Triple DAT, ISA verzije, znaci malo manje od 10 godina, kad sam i poceo da ga mrzim, jer su naplacivali driver update, i pravili najgori softver ikad), sto, po meni, ima itekako veze sa tim kako sistem zvuci. Vezano za to, po ko zna koji put-imate rezultate slusnih testova na 3D Audio sajtu. U svakom slucaju, ja mnogo brze dolazim do rezultata u PT nego kod Steinberga, sto ne mora da znaci nista, mozda sam se ja jednostavno navikao. Pitajte Maxa, bio je kod nas prije neki dan, i vidjeo je koliko brzo moze da se radi u PT.

Max?

Uh .... izvinite , imao extra puno posla pa me nije bilo ........

Moram se sloziti i sa Dejom i sa Oggy jem ..... Jeste DVuckovic leteo u PT ali stvarno mislim da ne bih zaostajao u Nuendu ( sto se editinga tice ) , tako da mislim da je do coveka ......

Imam jedno drugo iskustvo ......

Radio sam opetu Pinku neku reklamu i ovog puta done svoju masinu koju sam RME preko optike povezao za Digi 192 iz PT HD3 ...... dobio sam VRHUNSKI rezultat ....

Naime snimao sam zenski vokal .... Neumann 149 - ssl - digi - RME .... bez kompresora , i kad sam dosao kuci glas j zvucao cak bolje nego u Pinku , dok kad smo radili u PT ( doduse bubanj .... ) fenomenalan efekat koji smo imali u Pinku , zahtevao je dosta rada kada sam dosao kuci ......

Sad stvarno ne znam sta da mislim .....

inace Dvuckovic ........ ono sa vintage modulacijom je stvarno kao Lex ..... hvala :)

Pozdrav

LACKY 20-12-2005 05:56 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur
kolko je motu u core verziji, posto kapiram da moras imati pci kartu, pa je skuplje...? i da, covek je stvarno pomenuo jedan komad

Koliko znam Motu HD192 postoji samo u PCI verziji ali proveri!

Arthur 21-12-2005 01:58 AM

razlicita je cena kad se kupuje core paket (interfejs plus PCI) a razlicita kad se kupuje samo interfejs... zanimaju me te cene

LACKY 21-12-2005 03:07 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur
razlicita je cena kad se kupuje core paket (interfejs plus PCI) a razlicita kad se kupuje samo interfejs... zanimaju me te cene

samo interfejs kosta oko 1600.

dvuckovic 21-12-2005 11:31 PM

Quote:

Originally Posted by Max
Uh .... izvinite , imao extra puno posla pa me nije bilo ........

Moram se sloziti i sa Dejom i sa Oggy jem ..... Jeste DVuckovic leteo u PT ali stvarno mislim da ne bih zaostajao u Nuendu ( sto se editinga tice ) , tako da mislim da je do coveka ......

Imam jedno drugo iskustvo ......

Radio sam opetu Pinku neku reklamu i ovog puta done svoju masinu koju sam RME preko optike povezao za Digi 192 iz PT HD3 ...... dobio sam VRHUNSKI rezultat ....

Naime snimao sam zenski vokal .... Neumann 149 - ssl - digi - RME .... bez kompresora , i kad sam dosao kuci glas j zvucao cak bolje nego u Pinku , dok kad smo radili u PT ( doduse bubanj .... ) fenomenalan efekat koji smo imali u Pinku , zahtevao je dosta rada kada sam dosao kuci ......

Sad stvarno ne znam sta da mislim .....

inace Dvuckovic ........ ono sa vintage modulacijom je stvarno kao Lex ..... hvala :)

Pozdrav

E, onaj bubanj sam i ja kasnije preslusao...Slabo se sto moglo sa njim. Mislim da su vam kanali sa C-Ducerom totalni visak, narocito onaj na nozi, koji je vise pokupio skripanje pedale nego bubanj :)

Ma, da kazem ti, lakse je od TC-ja napravit Lexicon, nego obratno:)

Arthur 22-12-2005 02:22 AM

zasto mic u SSL direktno, mislim da sam video nekih lepih preampa tamo...?

Max 22-12-2005 11:53 AM

Ima ..... ali meni je ovo bilo najbolje ......

Pozdrav

Oggy 22-12-2005 02:06 PM

A koji je to auto bolji od Moskvica?!?!?
:rotfl:

All times are GMT +1. The time now is 11:02 AM.