Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Da li ovde spadaju pitanja i za bas gitaru? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12420)

dvuckovic 19-09-2005 04:59 PM

Re: Da li ovde spadaju pitanja i za bas gitaru?

Fali mu milje :)

Max 19-09-2005 05:57 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic
Samo Jazz bass. Majka. Sve ostalo je fancy :)

Potpuno se slazem , mada ponekad cucne i Musicman ..... ali bre i onaj Japancev Precission .....

Pozdrav

Gianfranco 19-09-2005 06:12 PM

Ajmo da predjemo i na konkretna pitanja...

Evo ga mp3 (620kb):

http://www.geocities.com/gianfranco_bg/Bass.mp3

Po meni odlicno snimljen bas...

Jel ovo neka posebna bas gitara?
Jel moze neko da mi preporuci nekog basistu ko je majstor za ovakve bas linije...

I jel moze neko da uploaduje neki segment od tog Japanca...da cujem o cemu se radi, nevezano da li je pop ili neki drugi stil...

idekius 19-09-2005 07:19 PM

Ova bass linija i nije bas neka mudrost... Lepa je linija i u tome je kvaka... Tehnicki, moze da odsvira svaki iole pristojni bassista, mislim u tehnickom smislu, sad, da li bas moze da je izmisli, to je druga prica...
Samo, nisam previse ubedjen da je ovo na snimku ziv bass... Mozda i jeste, ko zna...

Sto se tice Ken Smith gitare, lako bih mu ja ofarbao kobilicu i chivije u crno i po cenu da sjebem zvuk :-)
Sad, poredjenje sa Jazz Bassom i nije bas... Volim ja Fender Jazz, cak jedan gajim u domu svom, ali porediti ga sa Ken Smith, Sadowski i takvim baba Rogama...hmmm...

Oggy, verujem da si ti bacio pogled na onu video skolu bass gitare John Patituccija, tu se da cuti Ken Smith na delu...

Gianfranco 19-09-2005 08:49 PM

Evo kaze mi prijatelj da to moze svaki basista da odsvira...

idekius 19-09-2005 09:55 PM

Sto se tice Japanca, preslusaj Sve su seke jebene-Oliver Mandic i 442-Bajaga...
Bice ti odmah jasno o cemu se radi...

Oggy 19-09-2005 10:07 PM

Jedanput sam poceo da gledam neku video skolu onog gitariste iz Mr. Big-a, Paul Gilberta i nisam uspeo da izdrzim ni 10 minuta.
Onda sam dobio video skolu Joe Pass-a, pa mi ej i to bilo ultra besmisleno i tu su se moji pokusaji i zavrsili. Bese to neke '90.-'91.

Sve te skole "Kako postati muzicar u 15 lekcija" su mi ili komplet besmislene ili nacin da se kloniras u doticnog predavaca (sto je opet besmisleno).
Ako vec zelis da proucavas neciji stil, treba slusati koncerte ili bas studijske snimke, ali analiticki.
Na taj nacin formiras sebe kao muzicara, a na to nadogradjujes tudje znanje, takoreci ono postaje tvoje licno.

Dushan_S 19-09-2005 10:14 PM

Quote:

Originally Posted by Gianfranco
Ne znam za Max-a,ali od mene imas i 2 piva :D

Pazi, dr?im te za reč, jer vidim da se Max "Stidi" da odre?i kesu za pivo :p

Quote:

Originally Posted by Мax
To su prave informacije ...... samo jel' njegov precision , ili neki drugi fender
...... koji trident ??? ...... kad sam ga pitao rekao je da je to ista gitara u preamp ..... ili je to njegov standarsni setup zica ...... ???

Kad sam radio Sasu Vasica za Budvu .... pozvali smo Japanca i kad me je pitao sta hocu .... ja rek'o .... sta god si radio na jaretu .... a on meni .... nista posebno .... bas i u preamp ( nije gledao u nivoe .... )

Pa pretpostavljam da je taj njegov, mada ako te ba? interesuje, mogu da proverim :) Snimali su ga u starom Pinku, taj mikser. Ja nisam bio prisutan konkretno na tom snimanju, ali znam da već du?e vreme fura taj raspored ?ica, kad sam ga zadnji put sreo, takođe su bile H, E, A, D ?ice. To ?to ti je rekao, sniman je direkt DI pa u sto.

Quote:

To je strahovita fora i to sam i ja hteo da uradim sa svojim Fender-om...
Medjutim problem je sto bi kod mene morao malo da se proturpija konjic, pa mi je zao da kasapim gitaru...

Posto nemam petozicani bas za takve varijante prestimavam E zicu u D, a A,D, i G ostaju u svom regularnom stimu (D-Drop)

Billy Sheehan (Mr.Big) ima na svojoj Yamahi civiju sa preklopnikom E-D, sto mi se itekako svidja..
Pa ja da sviram bas ja bih uzeo peticu i ne bih mislio. Ovako na gitari, 7 ?ica je već i malo veći vrat, i manje ima tih gitara, pa razumem nege drop C i Drop D varijante. :)

Inače da usput pohvalim čoveka jednom malom anegdoticom. On je za biber snimio nekoliko pesama i tokom snimanja u jednom trenutku je slučajno mutirana kompletna matrica. Dok su shvatili ?ta se de?ava, pro?lo je neko solidno vreme, 2 3 takta, barem toliko solidno da se čovek pogubi sa basem (nastavio je da svira), ali kada je matrica ponovo krenula ispalo je da ne da je i dalje tačno u ritmu, u smislu da je otprilike i dalje tu, nego je i dalje imao isti groove kao i pre pauze. Jako muzikalan čovek, ja sam ga jednom snimao kad je dodavao neke perkusije na matricu, izuzetan osećaj za ritam. :)

OFF 19-09-2005 10:59 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Sto se tice Japanca, preslusaj Sve su seke jebene-Oliver Mandic i 442-Bajaga...
Bice ti odmah jasno o cemu se radi...

A 'Ruzica si bila', 'Smejem se a plakao bih'.......?
Ja mislio da je 442 svirao Bata Bozanic?
A Japanac? - lud 100%. Imao sam prilike da prisustvujem njegovom snimanju jednog ultra turbo-shit albuma. Neverovatan je! Za razliku od stotinu nabildovanih sviraca, imao sam utisak da tip uopste ne uzima bass van snimanja. Malo ima problema sa koncentracijom, ne popamti harmonije kao gore-pomenuti vezbaci, ali groove, svirka, kreativnost........

Gianfranco 19-09-2005 11:46 PM

Kako da dodjem do tog Japanca?

All times are GMT +1. The time now is 08:25 AM.