![]() |
Re: Da li ovde spadaju pitanja i za bas gitaru?
Fali mu milje :)
|
Quote:
Pozdrav |
Ajmo da predjemo i na konkretna pitanja...
Evo ga mp3 (620kb): http://www.geocities.com/gianfranco_bg/Bass.mp3 Po meni odlicno snimljen bas... Jel ovo neka posebna bas gitara? Jel moze neko da mi preporuci nekog basistu ko je majstor za ovakve bas linije... I jel moze neko da uploaduje neki segment od tog Japanca...da cujem o cemu se radi, nevezano da li je pop ili neki drugi stil... |
Ova bass linija i nije bas neka mudrost... Lepa je linija i u tome je kvaka... Tehnicki, moze da odsvira svaki iole pristojni bassista, mislim u tehnickom smislu, sad, da li bas moze da je izmisli, to je druga prica...
Samo, nisam previse ubedjen da je ovo na snimku ziv bass... Mozda i jeste, ko zna... Sto se tice Ken Smith gitare, lako bih mu ja ofarbao kobilicu i chivije u crno i po cenu da sjebem zvuk :-) Sad, poredjenje sa Jazz Bassom i nije bas... Volim ja Fender Jazz, cak jedan gajim u domu svom, ali porediti ga sa Ken Smith, Sadowski i takvim baba Rogama...hmmm... Oggy, verujem da si ti bacio pogled na onu video skolu bass gitare John Patituccija, tu se da cuti Ken Smith na delu... |
Evo kaze mi prijatelj da to moze svaki basista da odsvira...
|
Sto se tice Japanca, preslusaj Sve su seke jebene-Oliver Mandic i 442-Bajaga...
Bice ti odmah jasno o cemu se radi... |
Jedanput sam poceo da gledam neku video skolu onog gitariste iz Mr. Big-a, Paul Gilberta i nisam uspeo da izdrzim ni 10 minuta.
Onda sam dobio video skolu Joe Pass-a, pa mi ej i to bilo ultra besmisleno i tu su se moji pokusaji i zavrsili. Bese to neke '90.-'91. Sve te skole "Kako postati muzicar u 15 lekcija" su mi ili komplet besmislene ili nacin da se kloniras u doticnog predavaca (sto je opet besmisleno). Ako vec zelis da proucavas neciji stil, treba slusati koncerte ili bas studijske snimke, ali analiticki. Na taj nacin formiras sebe kao muzicara, a na to nadogradjujes tudje znanje, takoreci ono postaje tvoje licno. |
Quote:
Quote:
Quote:
Inače da usput pohvalim čoveka jednom malom anegdoticom. On je za biber snimio nekoliko pesama i tokom snimanja u jednom trenutku je slučajno mutirana kompletna matrica. Dok su shvatili ?ta se de?ava, pro?lo je neko solidno vreme, 2 3 takta, barem toliko solidno da se čovek pogubi sa basem (nastavio je da svira), ali kada je matrica ponovo krenula ispalo je da ne da je i dalje tačno u ritmu, u smislu da je otprilike i dalje tu, nego je i dalje imao isti groove kao i pre pauze. Jako muzikalan čovek, ja sam ga jednom snimao kad je dodavao neke perkusije na matricu, izuzetan osećaj za ritam. :) |
Quote:
Ja mislio da je 442 svirao Bata Bozanic? A Japanac? - lud 100%. Imao sam prilike da prisustvujem njegovom snimanju jednog ultra turbo-shit albuma. Neverovatan je! Za razliku od stotinu nabildovanih sviraca, imao sam utisak da tip uopste ne uzima bass van snimanja. Malo ima problema sa koncentracijom, ne popamti harmonije kao gore-pomenuti vezbaci, ali groove, svirka, kreativnost........ |
Kako da dodjem do tog Japanca?
|
All times are GMT +1. The time now is 08:25 AM. |