![]() |
Re: Behringer BCF/BCR2000
Nema na cemu, ja cak mozda negde i imam konfiguracione fajlove i Cubase projekat sa svim podesavanjima, pokusacu ga iskopati sa starih backup diskova, pa cu ga okaviti u ovaj tred. Ali ne obecavam nista, selio sam se dva puta, pa nisam bas siguran imam li sve to negde pod rukom.
Pozdrav |
Evo, samo par reči od novopečenog vlasnika BCR kontrolera ...
Dakle .... prvi utisak je bio .... hmmm .... ne baš preterano sjajan. Ne zbog toga što je sprava prilično ružna dok se ne uključi, :grin: nego zbog toga što oni klimavi enkoderi ne ulivaju baš preterano mnogo poverenja. Međutim, sve ostalo je na mestu: sprava dobro funkioniše, lako se programira i jako lepo sarađuje sa programima. Nisam imao nikakvih problema da je još istog dana povežem sa Cubase-om. Čak ni oni "nesrećni" enkoderi izgleda nisu tako loši (pominje se po forumima da su u pitanju ALPS enkoderi, ali nisam to uspeo da proverim). Summa summarum (kao što reče kolega Kejkz) .... Quote:
|
1 Attachment(s)
Evo kod mene u kaskadi 4 X BCF2000, sa monitor kontrolom (Presonus central station) i front-endom (Avalon737,MCI502D i AudientASP008),
a uglavljno sve u custom desk sa armrestom. |
A kako ih konfigurises da sledeci bcf nastavi od devetog (t.j. sledeceg kanala)?
Mogao bih uzet 2 ako to sve funkcionise kako treba jer su stvarno jeftini. |
Quote:
Ako te ozbiljnije zanima, proguglaj,ima toga dosta.. Npr. par gluposti; -bez obzira ?to su to midi interface-i sa usb-om,preporuča se svaki bcf sa svojim usb kablom tjerati na zasebni port (bez hub-a). -na nekim MBO-ima ljudi javljaju probleme sa midi driverima,freezanjem..itd -neki audio interface-i imaju problem u komunikaciji s njim Moje mi?ljenje da i nije to tako jeftina sprava kad uzme? u obzir da je to samo kontroler i to jo? sa ovim bugovima! Npr. M-audio project mix se mo?e naći za cca.600? rabljeni a u sebi sadr?i i interface i solidni front-end i monitor i midi kontroler. |
to se desava ukoliko ne instaliras zadnji firmware i updateovane drajvere ... koji stoje godinama na njihovom sajtu ...
|
Reinhardt, koliko dugo ima?/koristi? te kontrolere? Pitam zato ?to me, kao novopečenog vlasnika, zanima njihova pouzdanost.
|
instaliraj sve za njega sa sajta i samo picis ... ukratko uopste ne trebas da se brines za stabilnost i sve ...
|
Quote:
Iako svi nesto kukaju na B i posle nekoliko godina sve ispravno :) |
Quote:
Nisam siguran da sam jedini, ali evo, nisam čuo ili vidio kod nekoga 4 BCF-a (na ovim prostorima) tako da stvarno ni ja nisam imao neko iskustvo kad sam krenuo u slaganje svog pulta. Kontrolere ne koristim dugo, ali problema sam imao, jbg. Mo?e biti da je to samo kod mene (i da, instalirao sam i zadnje firmware i drivere) jer izgleda da u kombinaciji MBO+SC pulsar+BCF ne?to nije ?timalo. Ponavljam, uz novu MBO i malo tweakanja sve je proradilo, tako da vjerujem da Uli Behringer nije uradio lo? posao, nego jednostavno, mo?da bi mi bilo lak?e (manje muke,vremena,truda,novaca) da sam uzeo Tascam 2400, (1 usb port,instaliraj,vozi!!) Ali opet, nekome su od prve proradili.. Počinjem vjerovati da sam trebao poslu?ati ?enu kad mi rekla da studio radim po Feng-shuiu :confused: |
All times are GMT +1. The time now is 10:56 AM. |