![]() |
Re: Magnetofon
REVOX,to je po meni Mercedes medju magnetofonima.Citao sam u "Music"-u pre negde da se Generaciji 5 radio poslednji album,tako sto je svaki kanal iz Pro Tools-a sniman na magnetofon,pa vracan u Pro Tools,ali ne mogu da se setim koji lik je to odradjivao,mozda je i na forumu pa nek se javi,bas me interesuje kako je to odradjivao :hyper:
|
To je radio Sasa Habic, ali ne znam kako mozemo pricati o Generaciji 5 i bilo kakavoj produkciju u isto vreme...
To mi sve vise lici na "Vesele 70-te"... Sto bi rekli: "Tu ne pomaga nikakva produkcija" :rotfl: Izvinjavam se na dozi zlobe, uz duzno postovanje prema ljubiteljima pomenute grupe, ali je bilo jace od mene :angel::ups: |
Nisam ja Oggy rekao da sam ljubitelj grupe ni Sasinog rada,nego me podrobnije interesuje rezultat tolikog posla,mada si ti vec dao odgovor ;)
|
Ma jok, nisam ja dao nikakav odgovor, vec misljenje o grupi. :) Zato sam se i izvinuo na zlobi :)
Album nisam slusao, pa o tome i ne mogu da pricam, ali mi vec u najavi izgleda kao presipanje iz supljeg u prazno i puno price da bi se napravila fama oko potpuno nezanimljive grupe... Generalno, niti volim PT, niti mislim da na taj nacin mozes da dobijes ista osim izoblicenja (u narodu popularno zvanog "toplina") prouzrokovanog trakom i magnetofona koji ima 1000 godina i ko zna kad je servisiran i kako i sve sto uz to ide... Druga stvar, kada imas instrumente koje hoces da snimis i snimis ih dobro, ne vidim potrebu za bilo kakvim dodavanjima "topline", jer vec imas zvuk koji si trazio i mozes samo da ga degradiras. Naravno, ne mora da znaci da sam ja u pravu. |
Zar lampa teoretski ne degradira zvuk?
|
i magnetofon ga degradira, ali zvuci...
|
ljudi, pa valjda postoji jeftiniji nacin da degradirate zvuk osim lampe i trake? :mrgreen:
naravno, zajebajen se. bitni su rezultati. ako zvuci dobro, znaci da je postupak bi ok. :da: cinjenica je da traka saturira zvuk, pa bubanj snimljen na traku (sa naprdjenin signalon) moze zvucat ludo... ali ne uvik i u svakon pismi. |
All times are GMT +1. The time now is 01:42 PM. |