![]() |
Re: Nuendo vs ProTools
Quote:
|
puRe spava inace bi vec dobili do sada po jednu vaspitnu iza usiju!hi,hi,hi,:rotfl:
|
e i jos jedna stvar - SX ima real-time export, ali ga ja gasim, jer onda oce da napravi brljotinu (kao i kad svira, ako stucne, stucno je i na renderu), ako nije upaljen real-time export, onda stucanja preskace... znam da mozda gubim na kvalitetu, i da je najbolje da ne stuca, al sta cu... stekam se za RAID
I da, i dalje mi je tesko da prihvatim ideju da zbir identicnih funkcija, ma kojeg broja, moze dati razlicit matematicki zbir... ili moze, al onda neko ne zna ni matematiku ni programiranje... |
Quote:
ako razlike postoje, cut ce se ;) |
A ima li smisla izbaciti sve po kanalima iz SawStudija na creamware-ov mixer STM2448, pa iz mixera snimiti sve na dva kanala u SawStudiju. Da li u tom slucaju SawStudio radi to svoje cuveno sabiranje ili ne? Ili je bolje u samom SawStudiju uradiiti digital mixdown?
|
nenene decko.. poenta onoga sto ovde neki hvale jeste upravo SaWovo sabiranje vise kanala... ovako bi ti Creamware radio sabiranje, a to je vec druga prica.. tako ti saw sluzi samo kao snimac
A ako neko pocne pricu da programi RAZLICITO SNIMAJU dva ista ulazna kanala na istom hardweru, e onda cu ga gadjati pixlom... staklenom |
Jedno podpitanje:
Sta se desava sa sabirnicama u Scope-u, Emu-u itd. jer i tamo prolazi audio? MEni zvuk prolazi kroz tri mixera, ako postoje sabirnice onda je zvuk sigurno autentican:mrgreen: |
Pre par dana u jednom od najozbiljnijih BG studija, od dvojice jako kompetentnih ljudi sam cuo pricu:
Probali su isti projekat u Nuendu sa Rme 9652 na PCu, pa na Mac-u, i iznenadili se da projekti ne zvuce identicno. Naravno, MAC zvuci bolje:) . Ne postoji neko logicno objasnjenje, i oni su, onako, u neverici, ali nemam razloga da sumnjam u njih. Sutradan od profesora Muz. prod. cujem sledece: P4 procesori imaju problem jer po defaultu vrse proracune do jako malih vrednosti, sto nema nikakvog muzickog smisla (npr. za krajeve reverba, koji se odaaaavno ne cuje), sto bitno utice na performanse. Kod MACa to, naravno, nije slucaj. e, sad, izgleda da procesor ipak ne treba posmatrati kao obicnu racunaljku, vec sve to govori u prilog Miltonovom A/B testu. |
Quote:
@Arthur: ja cu gadjati pixlom onoga ko pljuje Digi002 :D |
Izbrisano da ne smeta
|
All times are GMT +1. The time now is 08:18 PM. |