Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Razlika (aktivni vs pasivni monitoring) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11702)

boggy 20-11-2010 02:25 PM

Re: Razlika (aktivni vs pasivni monitoring)

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Zoki (Post 291531)
boggy

Nisi odgovorio kako znas kakav je odziv mojih kutija????????????????????

Da li imas obicaj i kardiologa da pitas otkud zna (vizuelno) sa EKG-a da proceni da li pacijent ima aritmiju.
Quote:

Ups a komentar na revebrtime ili to nije bitno??????????????

To je sve medjusobno povezano, s tim sto je merenje reverb time-a po pravilu daleko grublje od marenje frekventne karakteristike SPL-a, posto se standardno meri samo u nekoliko frekvencija, i sobni mod se prilicno lako moze provuci neopazen.
Quote:

Odziv sobe, gde vidis +10db a gde -10db???????????

imas na slici dole
Quote:

Nisi odgovorio za Behringera kakvo ti je tu iskustvo (cena?)??????

Isto kao i za vecinu ostalih Behringer sprava, relativno radi bolje nego sto kosta... i to je sve... da je neki vrhunski kvalitet... nije... pocev od realizacije napajanja pa do DA konvertora.
Quote:

............
Pa dobro i ako jesi ja to nisam video..........

Pa gledaj... :)

pozdrav

bogi

p.s evo dole prikaza gabarita tvojih mernih rezultata... iako je off topic... trazio si pa sam ti nacrtao

Zoki 20-11-2010 02:30 PM

pozdrav psionic

Nije mi bila namera da te ignorisem.

"Zasto iz kartice tj izvora ide na digitalnu skretnicu ? Da li ti imas zvucnike sa digitalnim ulazima ? Napisah vec da su vecinom monitori pravljeni u analognom domenu, a zvuk iz kartice ka njima ide posle konvertora unutar zvucne kartice. Ovako kako je napisano izgleda da je monitor vezan na neki SPDIF ili slicni digital out, pa onda unutar aktivne kutije na digitalnu skretnicu pa onda na DA konvertor, pa dalje na pojacalo. Moze i to, ali verovatnoca da je tako kod tebe je 1% Najzad, koja je oznaka tvojih aktivnih kutija ? "

Pazi ovako ja trenutno koristim Behringer dcx 2496 digitalnu skretnicu a ujedno u Behringeru je i DA konverter (AKM 4393- koga planiram da zamenim za noviji 4395)tako da signale uzimam iz behringera kao analogne signale 6 kanala to jest po tri za svaku kutiju.Pjacala su van kutije,klasicna pojacala 3 komada stereo.Moje kutije sam sam pravio sa scanspeak revelator zvucnicima uz pomoc dosta prijatelja u struci.

boggy 20-11-2010 02:33 PM

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 291534)
Uh al se zahuktala diskusija, meni je interesantna tema. Ja koristim velike monitore sa passivnom skretnicom ( u koje verujem jer su referentni) i par malih aktivnih nearfiled monitora i naravno da me uvek zvuk interesuje tj krajnji rezultat. Ovo resenje sa tkz. digitalnom skretnicom me posebno interesuje jer kapiram da je moguce preciznije rezanje frekvencija u odnosu na pasivnu skretnicu, e sad tu mi se ne svidja sto je potrebbno puno vise pojacala za recimo jednu trosistemsku kutiju, ako dobro kapiram 3x stereo, znaci za svaki opseg. Mene interesuje jel to neko uradio prakticno do sada i kakvi su mu rezultati?

Mi smo radili i pasivnu i aktivnu analognu i aktivnu digitalnu skretnicu (razne varijante)...
Ukupan kvalitet se uvek svodi na izbor pojedinacnih komponenata u dizajnu i ispravnosti osnovnih merenja.

razloge za izbor aktivne analogne kao najoptimalnije za trosistemac (kvalitet/cena) sam vec naveo u nekom prethodnom postu i u pitanju je gain regulacija (volume).

pozdrav

bogi

psionic 20-11-2010 02:40 PM

Quote:

Originally Posted by Zoki (Post 291536)
pozdrav psionic

Nije mi bila namera da te ignorisem.

Pazi ovako ja trenutno koristim Behringer dcx 2496 digitalnu skretnicu a ujedno u Behringeru je i DA konverter (AKM 4393- koga planiram da zamenim za noviji 4395)tako da signale uzimam iz behringera kao analogne signale 6 kanala to jest po tri za svaku kutiju.Pjacala su van kutije,klasicna pojacala 3 komada stereo.Moje kutije sam sam pravio sa scanspeak revelator zvucnicima uz pomoc dosta prijatelja u struci.

Naravno da sam ignorisan, jer sam lupao gluposti :ups:

Ok, ja se izvinjavam na spamovanju, ipak spadas u onaj manji procenat koji ipak koristi digitalno sve do kraja... Ne znam samo kako mi je to promaklo u predhodnim postovima, kada je i Boggy znao da se radi o Behringeru... Predpostavio sam da imas "obican" par monitora, kao i - slozices se - vecina ljudi, pa me malo zbunilo sve to o digitalnom monitoringu...

U dalju diskusiju necu da se upustam, ono malo sto znam iz elektrotehnike sam izneo - generalno to stoji - ostalo teoretisanje prepustam znalcima :da:

quake2 20-11-2010 02:49 PM

Quote:

Originally Posted by Zoki (Post 291536)
pozdrav psionic

Pa sto bre odmah Zoki ne rece da si Beringerovac:),sada smo se sve razumeli,odoh na autobus....

Braca 20-11-2010 02:51 PM

Jasno je da je odnos cena/kvalitet presudan, ali isto tako znam da kad se radi neki ozbiljan projekat custom varijante uvek pobede, na desetine studija su radile custom varijante. Ja ovde na razmisljam o komercijalnim varijantama, nego me interesuje zvuk, ako je ikako moguce poboljsanje zvuka onda zasto da ne i digitalna skretnica

Zoki 20-11-2010 02:52 PM

boggy

"Da li imas obicaj i kardiologa da pitas otkud zna (vizuelno) sa EKG-a da proceni da li pacijent ima aritmiju."

Opet pitam kakve veze imaju kardiolozi sa temom AKTIVNO PASIVNO pa znam FILOZOFIRNJE.
I dalje mi nisi odgovorio na pitanje kako znas odziv mojih kutija???????

"To je sve medjusobno povezano, s tim sto je merenje reverb time-a po pravilu daleko grublje od marenje frekventne karakteristike SPL-a, posto se standardno meri samo u nekoliko frekvencija, i sobni mod se prilicno lako moze provuci neopazen."

Pa ako je povezano onda povezi.Po tvojoj izjavi reverbtime je nesto sporedno???????? Komentarisi konkretno moj grafikon!!!!!!!!!!!!! nemoj toliko upsteno.

"imas na slici dole"

Da vidim i sta tu ne valja?????????? Opet i opet daj nam tvoja merenja da uporedimo.Ali ovog puta ne odvajaj odziv i reverbtime!!!!:banghead:

Isto kao i za vecinu ostalih Behringer sprava, relativno radi bolje nego sto kosta... i to je sve... da je neki vrhunski kvalitet... nije... pocev od realizacije napajanja pa do DA konvertora.

Kako znas u kakvom stanju je moj behringer ups zaboravio sam da napisem
promenjeno napajanje preskoceni operativni na analognom izlazu, amogu ti reci da konverter koji je trenutno unutr poprilicno dobar AK 4393 mada hocu da probam sa novijim 4395 itd...............
Daleko je to od vrhunske sprave a mozda i nije?????

Nisi mi odgovorio da li si ikada cuo kako svira ???????

"Pa gledaj... :)"

De pomozi mi daj neki link za koji ti smatras da je konkretno.

psionic 20-11-2010 02:56 PM

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 291542)
Jasno je da je odnos cena/kvalitet presudan, ali isto tako znam da kad se radi neki ozbiljan projekat custom varijante uvek pobede, na desetine studija su radile custom varijante. Ja ovde na razmisljam o komercijalnim varijantama, nego me interesuje zvuk, ako je ikako moguce poboljsanje zvuka onda zasto da ne i digitalna skretnica

Zona Sumraka ! Kako ti znas da on ima custom Behringere, a on tek u sledecem postu napise da ima... Mislio sam da mi je to za digitalnu Behringer skretnicu negde promaklo, ali se sada pitam, nemam li ja neki virus koji mesa postove :confused:

boggy 20-11-2010 02:56 PM

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 291542)

Zvuk je super ali cene (custom) resenja o kojima pricas variraju od 10000-80000EUR

pozdrav

bogi

boggy 20-11-2010 03:03 PM

Quote:

Originally Posted by Zoki (Post 291543)
boggy

"Da li imas obicaj i kardiologa da pitas otkud zna (vizuelno) sa EKG-a da proceni da li pacijent ima aritmiju."

Opet pitam kakve veze imaju kardiolozi sa temom AKTIVNO PASIVNO pa znam FILOZOFIRNJE.

Nemaju nikakve, kao sto ni tvoje pitanje "otkud ja znam da ... ?" nikakve veze nemaju sa temom
Quote:

I dalje mi nisi odgovorio na pitanje kako znas odziv mojih kutija???????

Prilozio si graficki prikaz odziva u tvojoj sobi.
Quote:

"To je sve medjusobno povezano, s tim sto je merenje reverb time-a po pravilu daleko grublje od marenje frekventne karakteristike SPL-a, posto se standardno meri samo u nekoliko frekvencija, i sobni mod se prilicno lako moze provuci neopazen."

Pa ako je povezano onda povezi.Po tvojoj izjavi reverbtime je nesto sporedno???????? Komentarisi konkretno moj grafikon!!!!!!!!!!!!! nemoj toliko upsteno.

Pa jesam povezao i rekao sam ti sta mislim.
Quote:

"imas na slici dole"

Da vidim i sta tu ne valja?????????? Opet i opet daj nam tvoja merenja da uporedimo.Ali ovog puta ne odvajaj odziv i reverbtime!!!!:banghead:

Mislim da ime negde po forumu merenja studija koje smo mi dizajnirali.... mozes da potrazis.

EDIT:
I ne kazem da tu nesto ne valja nego da se ne moze bas nazivati "akustickim sredjenim prostorom", po kriterijumu koji sam ti naveo, i koji vazi za profesionalni audio. Da te potsetim da ovaj Forum pokriva pitanja profesionalne audio produkcije, muzicke i filmske, te u tom smislu ja i diskutujem, sve van toga predstavlja potrosacki/audiofilski pristup, i tom tematikom se ovaj forum ne bavi.

Quote:

Kako znas u kakvom stanju je moj behringer ups zaboravio sam da napisem
promenjeno napajanje preskoceni operativni na analognom izlazu, amogu ti reci da konverter koji je trenutno unutr poprilicno dobar AK 4393 mada hocu da probam sa novijim 4395 itd...............
Daleko je to od vrhunske sprave a mozda i nije?????

Promeni i oscilator ... tek ce da bude razlika... i tako u nedogled.

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 07:46 PM.