Dushan_S |
13-04-2005 04:06 AM |
Quote:
Originally Posted by Max
Naravno to pikusavam i da objasnim .....samo je upuceno Dusanu
Pozdrav
|
De?ko je bio u studiju i ?udio se za?to pre miksa ljudi sve bacaju u wav, a ti si otprilike odgovorio da je tako bolje jer ne dolazi do raspadanja - zbog impulsa, tj, raspadanja audia sa midijem. Pretpostavljam da niko ne planira da dosnimava midi u toku miksa, pa da bi imao problem sa ka?njenjem (a i to nije razila?enje ili raspadanje nego ka?njenje cele matrice, sinhronizovano), pa je svejedno, uostalom, i kada bi neko poku?ao da usnimi gitaru koja je audio (nema vi?e midija) dok su otvoreni impulsni reverbi, tako?e bi imao ka?njenje. Pa sad, da li si ti njega u prvom postu shvatio pogre?no, ili ja tebe zbog pomalo ?udnog stila pisanja postova sa kripti?nim re?enicama i mnogo ta?ki, ko zna... :wink:
Quote:
pa dobro ok to, ali ... i da stavis samo jedan vst instrument u jednom sasvim praznom projektu i posaljes ga na send gde je sir, isto ces imati kasnjenje... Sto ce reci, da dok snimas midi, iskljucis sir.
A opet, za sam mix, ne vidim da je nesto bitno da li ce biti mixdownovan wave signal ili direktno iz nekog vst instrumenta.. Ko ima procesorske snage nek ostavlja u vst, a ko nema nek pretvara u 24 bit wave, i to je to...
|
Upravo tako.
Quote:
Ja ga iskljucivo koristim za reverb a impulse koristim kada mi treba patch inace vrlo retko
|
BTW, probaj neki drugi impulsni reverb, SIR je free i to je jedina njegova osobina po kojoj je superioran u odnosu na ostale impulsne reverbe, to ?to ka?e Lesha, impulsi mnogo bolje zvu?e u Pristine Space-u.
|