Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Vasa omiljena glazba (pjesma) u posljednje vrijeme.... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10911)

milosjeftic 27-03-2005 04:07 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA
Quote:

Originally Posted by ridge
Spiritual Songs,Chants & Flute Music of the Native american Indian su dva diska koja ne izlaze iz cd-a , ne mozete ni zamisliti kako je dobro!!!
Daje cudan filing kakav mi muzika do sad nije nikad pobudila.

Daj mi please tocan naziv toga pa da probam nabaviti. :!:
Ja inace obozavam npr. shakukachi flautu (koje se koriste u zen-budizmu kao sredstvo za meditaciju cak! kao i sitar... )... i nabavila sam i samplove (native american flutes)... i htjela ih uklopiti u svoju glazbu... ali ne ide... rastimane su! Ali smislit cu nesto... pa ces onda slusati i mene :wink: .
Ma salim se.. :D Daj mi tocan naziv...

Etno instrumenti i treba da budu " razstimovani " - bolje zvuce ( verovali ili ne ) . Ako hoces da ih uklopis u svoju pesmu nemoj imati neku harmoinju kao podlogu - zvucace grozno . Treba ti ritam ( najbolje perkusije jedne ili vise njih ) + bas i ( ili ) ison ( jedan ravan ton ili interval : oktava ili kvarta ; probaj sta god ti padne na pamet , osim akorda . Mozda akord ali disonantan , ne sve vreme ) . Znam dosta dobrih akai tog sadrzaja , ako nekog zanima .

Prebacio sam na hard 35 giga mp3 , svega sto sam uspeo nabaviti ( klasika , jazz ,etno ,rok ,narodnjaci , bluz , starogradske ,strano , domace ( produkcija od 1920 - 2005 , stavim da plejer pusta nasumicno , zna biti zanimljivo ) .

Ali mi je crkla lampa na pojacalu . :taz:

A da odgovorim na tvoje pitanje ne znam ...
I nista i sve .
Osecam se nekako bez veze ...

ANITA 27-03-2005 07:38 PM

Quote:

Originally Posted by milosjeftic
A da odgovorim na tvoje pitanje ne znam ...
I nista i sve .
Osecam se nekako bez veze ...

Danas? Ja takoder... Uzzasan dan. Kisa pada. Nitko mi ne da mira.... Da mogu birati, otisla bih na vikendicu sama.... i zavukla se u hladan krevet u tisini pored sume i cekala da mi vlastito tijelo zagrije pokrivac.... dok bi ja lagano zaspala u miru....

Toliko sam danas lose volje.... da sam gundala gledajuci neku komediju i nasmijavala ljude vise od filma.... Meni nije bilo smijesno. Sve mi danas izgleda pateticno, klisejasto, bezveze....

I nema omiljene pjesme, danas. I ne znam bi li se ljutila ili smatrala pozitivnim da ljude zabavljam svojim ne-raspolozenjem....

Sto se tice rastimanih instrumenata..... znam ovo sto kazes mi je pretpostavljivo. Ali cak mislim da ni to ne bi rjesilo problem jer oni nisu nastimani ni na koji ton... nego nesto izmedu... neki tonovi su ok nastimani, neki malo plesu.... a ja imam problem da se sva najezim na fals i ne ide mi to.... :roll:

Ali tko zna... nisam se bas puno sa tim igrala.

milosjeftic 28-03-2005 10:57 AM

Imaju drugacije intervale u odnosu na danasnje instrumente . Nesto kao 1/4 stepena . Njihova melodija je lepa i logicna , ali drugacija ( sto je prednost ) .

Gulanfer 29-03-2005 02:11 PM

Brooklyn Funk Essentials - "In The BuzzBag" - ceo album.
Ovde przi sunce ( 25ºC ) i ovo mi leglo fantasticno.

ANITA 02-04-2005 09:35 PM

Quote:

Originally Posted by dr.Ru
Quote:

Originally Posted by zvincic
uz vjecnu inspiraciju Spyrogyru u zadnje vrijeme slusam Chucka Mangionea

predivni album "Children of Sanchez"... upravo ga slusam

Kako je vise vas, meni dragih.... reklo da trenutno uziva/slusa isto... mi nabavili.....

Odlicno!! :D Hvala vam!

SandRob 03-04-2005 03:09 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA
Quote:

Originally Posted by SandRob
van morrison - into the mystic :mrgreen:

Sa kojeg je to albuma?

Ja obbbbooozavam starog Van Morisona.. ovaj novi mi je precist i nekak.. ne znam... volim npr. Astral Weeks...

sori, malo san zapusti ovi topic. :oops: a to ti je sa moondance. to mu je bi drugi samostalni album, nakon razlaza sa them i to ja tamo nigdi kraj sezdesetih i pocetak sedandesetih. prije desetak godina je pismu otpjeva i joe cocker.

od novih morrisonovih pisama meni se dopada onaj duet sa prizadnjega albuma tom jonesa. pisma se zove sometimes we cry. 8)

Nocni 03-04-2005 04:27 PM

Sinoc sam imao neku svirku, a danas su mi najljepsi domaci lijek za umorne usi:

1. V. Georgiev - Istina je
2. T. Spalato - Jos te nima

Danny Lou 04-04-2005 11:58 AM

dream theatre - metropolis pt.2: Scenes from a memory

kicks ass! slusam ga vec godinu dana i nikako da mi dosadi!

takodje i liquid tension - isti ljudi...

zvincic 04-04-2005 07:27 PM

Quote:

Originally Posted by mr.lou
dream theatre - metropolis pt.2: Scenes from a memory

kicks ass! slusam ga vec godinu dana i nikako da mi dosadi!

kad ga toliko vrtis mogao si barem da zapamtis da je Theater a ne theatre :roll:

ProkDu 05-04-2005 03:30 AM

Danas ortaku snimam muziku i sta da mu snimim:

Liquid Tension Experiment (Double CD)

"aj' da vidis o cemu se radi":

klik -> play

Liquid Tension - Universal Mind

whoooohoooo hooooo hoooooo hoooooo :D :D :D :D :D :D :D

trenutno u play listi:
- High Contrast - Xtra Bass Week 02/03/2005 (Live from Cardiff) 55min. (...... always remeber, to keep it positive you need to be creative, you need to be creative, ...... cardiff city you need to be creative.....)
- BLAME - Rise Of The Machines (EP)
- JOHN B - Salsa (Brazilmix)
- Influx_UK_-_2_Million_and_Rising-Promo_CD-2005

All times are GMT +1. The time now is 09:55 PM.