![]() |
recycle koristim ooodavnoooo i dan danas ne mogu bez njega kada palim loop i zelim da ga secnem, ustvari recycle to sam odradi bez da ja moram da se naprezem, cak sve pretvori u midi i SF2 pa lepo ubacish u sempler i imas sve semplove lepo odsecene u layerima kako treba
prava stvar...(ovo bi trebala da bude reklama za recycle) :wink: |
E sad nije nego... Da vidimo ko ovde koristi Anti Mosqito?
:twisted: |
ako je za Nokiju 6600..... onda ja koristim :)
mada ne bih smeo da spamujem :!: :oops: |
Quote:
|
Quote:
|
ja sam jedno vreme mislio da funkcionishe :oops: :)
|
Da, rasprava ode u beskraj...
Ljudi koji su vise "tehnicki (inzinjerski) nastrojeni" uglavnom preferiraju Soundforge... S druge strane (cistokrvni) muzicari vise vole raditi u Wavelab-u... Bar u mom okruzenju je tako! Pa sad... p.s. Malo sam se kasno ukljucio u temu (procitavsi samo prvu stranu :oops: ) Ne zamjerite.... |
WL-5 koristim za sva editovanja tipa fade in & fade out, te sitne korekcije na trakovima (neki to ne rade, ali ja volim posebno snimiti sve trakove kao wav fajlove, ali flat - bez intervencija na njima, pa ih onda vratiti u SX-2, osim bubnja, udaraljki, lupova i sl.), uklanjanje peakova, kao i krajnji mastering.
SF-7 koristim za normalizaciju na -16dB prije krajnjeg masteringa ili poslije ako sam postavio visoke performanse limitera u WL, i po meni taj algoritam je izvrstan. Zatim ga koristim za editovanje stereo kanala nekog traka, ali odvojeno - svaki za sebe, kada imam potrebu za tim, te za vinil restauraciju ako je zelim primjeniti. I WL i SF po potrebi koristim za promjenu gainova, mada ovo najcesce izbjegavam i ako imam gresku vracam se u mix gdje to rjesavam. Itd. itd. itd. Postoji jos nesto : Cool Edit Pro, iako nezgrapan i dosadan za upotrebu, ima u verziji 2000 odlican alat za otklanjanje suma, jer sum prvo 'snimi' pa ga cisti, za razliku od drugih, ne ostecujuci izvorni trak. Ima jos jedan alat, a to je Steinberg Pinnacle System (molio sam, ako ga koristite da progovorimo koju o njemu i o Sequoi), koji, ako mu se ne dira eq i comp., moze dobro restaurirati wav, otkloniti eventualne greske tipa laganog bruma, klipa i sl. i cijeli wav presvuci dosta dobrim presencom, i prosiriti stereo, kao i obraditi solo trak glasa. Pozdrav svima. |
Da, Cool Edit Pro ima, po meni, najbolji noise reduction koji sam cuo. Jedno vreme sam ga imao instaliranog iskljucivo zbog toga. No, ovaj novi X-Noise i nije tako los, a mrzi me da instaliram ceo program zbog jednog plugin-a... :D
Sto se tice batch procesinga, ja sam koristio onaj Batch Converter koji je dolazio uz jednu od verzija SF-a koju imam, i jako lepo mi je posluzio. Iskreno, ne secam se tacno, posto nisam odavno imao potrebe za tim, ali mislim da je bio jako konfigurabilan i, sve u svemu, mogao sam odraditi to sto mi je trebalo prilicno lako... |
Da li je taj noise reduction isti i na Cool Edit 2000?
mis'im bilo bi logicno, ali... |
All times are GMT +1. The time now is 11:10 PM. |