![]() |
Re: Test mix - kanali za vezbanje...
Quote:
|
|
Uh, ne znam da li si to zeleo ali dobos ubi. Po mom misljenju previse je u prvom planu. Generalno jako "prsti" ceo mix. Al'ako si hteo da zvuci onako ''trashy'', cool :)
|
generalno sam hteo da zvuci kao da je matoro . zezno sam dobos definitivno
|
Quote:
U strofama, kad od celog bubnja praktično sviraju samo kick i timpan, na svakoj trećoj dobi u taktu (ako tumačimo takt kao 4/4) se pojavi "krc/puc" kao od čudno postavljene kompresije, ili sidechaina, ili jebemliga čega... I to me baš zalama dok slušam, pošto zvuči kao tehnička greška. Aj' napiši šta si radio. Mnogo, ali baš mnogo je agresivno (i u smislu frekvencija i u smislu odsustva dinamike), pogotovo za pesmu koja ni kompozitorski ni aranžerski ni izvođački nije agresivna. E sad, ako si hteo "matoro" reci na šta tačno misliš. Pozdrav, Vasa |
samo sam hteo da napravim stari raspali zvuk u tom stilu. Pesma je super. nikakvu kompresiju nisam stavljao na bubanj. Imao sam nekoliko ogromnih gresaka: posle celodnevnog rada seo sam to da miksam sa slusalicama !! bilo je kasno!, exportovao kao stereo slusao kao mono, od umora pomesao send efekte .... sve sam video kad sam vec postavio .... al sta sad
|
Quote:
http://img837.imageshack.us/img837/2...production.jpg :shock::shock::shock: Ako poslušaš stare snimke primetićeš da zvuk nije "raspadnut" na ovaj način na koji si ti to uradio. Pogledaj i njihove waveforme, ako ti je tako lakše da analiziraš stvari. Mislim da se oni nisu toliko oslanjali na brickwall limitere. Ako si bio umoran, kapiram. Svi smo ponekad umorni i svi ponekad eksportujemo pogrešne verzije (bar se meni to dešava). Zato i postoji sledeći dan i nova verzija miksa. Opet, ako si bio toliko umoran da nisi čuo koliko sve krči i puca, bolje da si odmah otišao da spavaš. Odmor ušiju i mozga je važniji od bilo kog miksa na ovom svetu. Pozdrav, Vasa |
|
|
Evo da i ja probam
https://www.box.com/files#/files/0/f/0/1/f_2779337449 |
All times are GMT +1. The time now is 12:15 PM. |