![]() |
Re: Test mix - kanali za vezbanje...
Bravo čika Muzzy, lep rad...:thumbsup:
Jbt, sad videh da ovaj thread ima skoro 30.000 pregleda...:shock:...! |
Hvala :)
Uradicu sutra jos jednu verziju, neke ideje su mi pale na pamet al' pregoreo sam veceras, koncentracija - 0. Da je srece pa da ima 30'iljada mikseva... |
|
@MUzzY
Super! Potpuno različito od onoga ?to sam ja čuo u materijalu. Uspeo si da od njih napravi? ozbiljne svirače! |
Ma muzika je odlicna, brljotine su nebitne.
Preslusah danas sve ove mikseve u studiju i mislim da sam propisno preterao sa kompresijom po elementima... Vasin mix mi je i dalje pun pogodak. Gosn' Vaso, da li bi napisali koju rec oko ideje iza ritam sekcije? Potpuno prirodno sedi svom prostoru. Sta si mu radio? :) |
Quote:
Trenutno nisam pri računaru, pa pi?em koliko me sećanje slu?i... Mislim da uop?te nisam koristio kompresiju na pojedinačnim elementima bubnja, nego samo na drum folderu (radim u Reaperu, to je zapravo "sub grupa" u ostatku svemira). Na pojedinačnim elementima sam imao samo Reaper-ov ReaEQ, a na grupi samo Stillwell Rocket, al' onako "momački" navijen, pa sa najsporijim attack time-om. Nikakva paralelna kompresija, straight "drum group". Ono čega se pak dobro sećam je da sam na Overheadima poprilično (i vrlo ?iroko) skinuo negde oko 5k (bell) :shock: i da je to pomoglo da bubanj ode u drugi plan, a i bio mi gu?t da sve bude nekako tamnije i mek?e. Od reverba: na bubnju Redline Reverb, preset "Redline 300 Studio B" (jedan od meni omiljenih) koji mislim da nisam ni "čačkao". Pa sam u njega slao pomalo i iz nekomprimovanih pojedinačnih kanala i iz komprimovane grupe. Mislim da nisam slao iz Overheada... e da, valjda na dobo?u pored Redline-a ima i Valhalla Room-a koji mi je inače slu?io za mu?ki vokal i hor. Sad, mo?da je bez veze da ti na pohvalu uzvraćam istom merom (ja tebi"serdare", ti meni "vojvodo"), ali ?to reče Pli?ani - stvarno si ih odlično spakovao. Pozdrav, Vasa |
Znaci taj Redline zvuci "za sve pare" :)
Najvise me je interesovalo kako si bubanj spakovao tako "realno" u sobu i pitao se koji reverb koristis jer sam jako tesko provalio da je digitalija u pitanju. Odlicno odmeren reverb time i dobar stos sa EQ-om na overima! Ja se poslednjih nedelja igram sa savetom Joe West-a (koji je dao u jednom od onih webinara sa waves sajta) da sa C4 na drum bus-u (grupi, kako god) oblikujem ton i koristim ga kao limiter/EQ. Mnogo mi se dopada taj pristup, pogotovo ako su overi snimljeni dobro. E sad, moja stara boljka "jos, jos, jos, jos, jos..." (zvukA :D) me dovede do toga da preteram u kolicini kompresovanih elemenata ali procice me to dok ne pohvatam kako tacno radi svaki od kompresora koji mi je na raspolaganju :) E da, sve je sabrano kroz NLS :) Bas mi je drago da vam se dopao moj mix! Pozdrav! |
Quote:
Ali generalno govoreći, informacija koja se ?alje u reverb je podjednako va?na koliko i kvalitet samog reverba. Na kraju dana (termina), instrument i njegov prostor prave "jedan zajednički zvuk". U tom smislu, informacija koja se ?alje ka reverbu je podjednako va?na kao i sam reverb. Nekad insertuje? poseban EQ na send ka reverbu, nekad "unakazi?" osnovnu informaciju zato ?to tako unaka?ena dobro radi sa reverbom. ?to bi rekao Sa?a Habić: "vrti? dugmiće dok ti se ne svidi rezultat". Pozdrav, Vasa |
Evo, odvojih danas malo vremena da uradim mixic - super stvar! Bas mi se dopada vibe.
https://dl.dropbox.com/u/16074369/th...ked%20lamb.mp3 Kasnije cu odvojiti vremena da prokomentarisem ostale mixeve. Za sad sam samo skinuo Vasin mix - odlicno! Jedino mi smeta ta cinela na par mesta, prejako udara i pokrije sam vokal na tim mestima. U opstem smislu mi mix 'radi' tj izneo je bas taj vibe koji je, po mom skromnom misljenju, i trebao da se iznese. Preslusao sam i Muzzy-jev mix - isto dobar, malo 'prepaljen' za ovu vrstu svirke, ali super je cuti razne pristupe. |
Jos jedan mix sa dobrim odnosima :) Kul skroz. Mozda malo tamniji bubanj nego sto bih voleo ali to je vec pitanje ukusa.
Ali, fali mi malo vece kontrole duvaca. Zvuci nekako kao da ti nisu bitni u celoj prici (u sta ne verujem, naravno). Moram opet da upalim projekat, nema druge :D |
All times are GMT +1. The time now is 05:28 PM. |