![]() |
Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti
Mi smo na ovoj temi dosli do zakljucka odavno nego kako god ko dodje kaze nesto i mi onda opalimo jos jedan krug iste price oko koje se svi manje vise slazemo, tako da ...
|
Quote:
|
Quote:
|
Imam ga ja na hardu, skinuh kad je prvi put okacio, ima i Max valjda kod sebe, ali mi je neumesno da kacim to kad se on ne javlja ...
U sustini sto kazem Max kao upustvo od mixete, samo sto u prvom delu objasnjava i ono sto u upustvu nikoga ne bi interesovalo jer se vise odnosi na to kako se prave sami efekti nego na to kako se koriste ... Meni je i pored svega, zamisao ovoga radi koga otvoriste thread mnogo lepsa za diplomski rad, dakle uzmes i napravis nesto, nego da skupljam podatke po netu i da ih prevedem i stavim u diplomski, ali tehnicki je verovatno ovaj diplomski mnogo bolji ... |
Quote:
Quote:
Meni je zanimljivo to ?to su razni napljuvali taj njegov rad, a da ga pritom uop?te nisu čuli. Kao kad ljudi odluče da pljuju (ili hvale, svejedno) neki mikrofon ili mikser na osnovu proizvođačke specifikacije. Combo nije bitan - sam se ?epurio, sam se povukao, naučiće valjda ne?to i iz tog svog poku?aja da se promovi?e na taj način. |
nisam ja baš skonto ono što je sumanut pisao na prošloj strani, o mixanju i snimanju spram "ostalog".
Viš, ja nisam završavao te škole, pa ipak znam dosta o svim mogućim aspektima tona (od muzičkog snimanja i produciranje, preko live tona koncertnog, a o TV i post varijantama da ne pričam). A opet, rekoh, videh tokom svoje skromne karijere podosta budala koji su diplomirali FDU i VETŠ a ne znaju elementarne pojmove (tipa lik nije znao kolko je volti phantom power ej!). Ili carevi sa FDU koji celu prvu godinu "uče" pecanje, a na kraju ih uvatiš da ne znaju ni da je drže kako treba, a kamoli nešto pošteno snime. |
Ma svakako, recimo da nisam rekao sta audio inzenjer jeste, vec da sam razmisljao na temu sta bi audio inzenjer trebalo da bude :)
To sto od 80 ucenika u generaciji izadju 2 da valja (sebe ne racunam u ta dva koja valjlaju da ne bude zabune :) ) je problem skolstva i sistema (oko cega smo se vec slozili), a ne zvanja audio inzenjera ... |
Quote:
|
eto vidiš, korisne informacije na forumu na u školama ;) Doduše, prvi put čujem, ono što sam do sada znao je da svi kondenzi očekuju 48v, i neće baš da rade bez njih, a ne valja da je veći. Al verujem starijem i iskusnijem, svakako.
|
inače, lik je iskazao svoje neznanje o phantomu kada sam ga opominjao da ne čupa kabl na živo, jer može doći do problema, nego da prvo gasi fantom pa onda čupa (piše u svakom jebenom uputstvu od mikrofona). što je ipak za faul, zar ne?
|
All times are GMT +1. The time now is 10:26 AM. |