![]() |
Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)
Neutrik balansirani (ali radio bi mi i nebalansirani, u biti sam se zaje..). pola sam ga konfigurirao na "normalled", a pola na odvojenu varijantu.
npr. JD990 mi ulazi na 7 i 8 odotraga na gornji red (A), i onda iz donjeg reda (B) odotraga ide u FF800 na IN7/8, sve dok u B sprijeda ne upiknem nesto u 7 i 8, onda to preuzima input i iskapca JD990. ostalo mi je spojeno klasicno, znaci A i B odvojeno, znaci samo dovodim inpute ili outpute na patch, bez prospajanja, da su mi na jednom mjestu. bio je prilico jeftin, mislim oko 60tak eura.. @sillicon: dobro izgleda AKAI, to ce ti dobro doci uzivo.. PS kad mi saljes wave-ove ? sad imam malo vremena.. |
Ubrzo saljem. Bekapovao sam pesme i pripremio za mix i obrisao sa kompa a nemam wave-ove:banghead: Ima ih drugar moram otici po njih. Javim ti:wink: Akai je mega:da: sirov i organic sound, odvaljuje... Ogroman je, ne znam bas za nosenje Live:shock: Samo kad je specijana prilika8-)
|
Quote:
http://img264.imageshack.us/img264/927/p1010024cl2.jpg Evo moj S-3000XL sa DSP efekt procesorom. Na njega mi je SCSI kabelom spojen ZIP 250 MB, pa CD-ROM (imam oko 100-tinjak akai cd romova) i onda naravno SCSI kabelom u komp na kojem editiram patcheve (MESA editor) i semplove. Ja sam svog kompletno rastavio i oprao sve dugmiće i front panel. Sada je kao iz tvornice. Kupio sam novi display backlight i ugradio. AKAI mi je spojen digitalnim izlazom direktno u digitalni ulaz sound kartice, tako da je pozadinski šum = 0. Koliko god kasnije poglasniš snimku, šum i dalje 0. :rotfl: Od samplera imam još i ASR 10R i S-550.... svaki ima svoje čari i svoj "sound", ali o tome u nekom drugom topicu. |
Ahhh kakav headroom ima Akai:grin: Fantasticno zvuci. Prvi mi je sempler pa sam malo odusevljen:ups: Razmisljam da jedan komp customizujem samo za Mesu, zanima me da li bi neki stariji lap-top mogao da to radi, i da li ih ima sa skazijem?:rolleyes:
|
Dakle gde smo stali? AKAI !!!!
Jedina sempl mashina koja mi i dalje greje dushu i ushi. |
http://img184.imageshack.us/img184/5240/s550rs5.jpg
http://img249.imageshack.us/img249/9589/02fp6.gif http://img249.imageshack.us/img249/4981/01lk7.gif To se zove VINTAGE EDITING... :grin: :grin: Inače S-550 i D-70 imaju "naj-analognije" zvučeći filter od svih digitalija koje su oni izdali. Filter je u klasi filtera na MKS-50, koji je skroz analogan. Kako su to izveli - ne znam. |
kao sto niko nezna kako filter na EIIIx seriji zvuci kao na EIII a digitalan je :shock: :shock: :shock:
inace DON nisi vidio analogni editing dok ne vidis kako rade Wavetherm B ili CMI :D :D :D :D |
Koja je cena za S 550?
|
@roginator:
Ma ja sam sretan i sa S-550. Ne mogu vjerovati da sam toliko vjerovao "soft samplerima". Ali... prvi trag je bio kada si ti pričao o Add-One kada sam čuo ono: "vca, bitovi, punch.... filter". Tada je bilo ono "ring the bell", i onda sam skontao neke stvari. Kasnije si pričao o ASR-10, a meni nikako da bude jasno kako je taj čovjek več 10 godina oduševljen tom spravom. Nabavim ja ASR i onda mi sve postane JASNO!!! Također tvoja je krivica što sam kupio onaj AKAI sampler. Uglavnom, do prije 4 mjeseca nisam imao niti jedan sampler i mislio sam da je N.I. Kontakt početak i kraj svega. Danas imam 3 samplera. Mogu samo da kažem jednu stvar: HVALA !!!! :thumbsup: P.S. Dobro su nam u školi govorili: "slušajte starije!!". P.S.S. Ja sam kasnije saznao od fredna. Roginator je u školi bio rukovodioc mom frendu (ono, pioniri i te fore). "Ajde djeco, obucite plave kapice i crvene marame, danas idemo na izled povodom Titovog...." - zborio je nekad davno drug roginator. :rotfl::rotfl::rotfl: Zanimljivo, taj frend je kasnije postao synth manijak i on me ufurao u svijet synthova. Slučajnost? |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:16 PM. |