![]() |
Re: DIY Vocal booth & Control room?!
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
to ce ti bolje Nenad objasniti... ja od skora koristim povremeno REW. pozdrav bogi |
Quote:
za merenja treba obezbediti barem 18 stepeni.... odnosno ... Tascam je samo jedan problem... ali ok.. ovo izgleda puno bolje. pozdrav bogi |
Ova zadnja karakteristika mi izgleda skroz dobro, krivulja je vecinom u rasponu +-5dB.. Svaka cast!
Inace jel ova karakteristika sa Helmotzima ili bez njih? Moje iskustvo uvezi problema sa niskima je da mijenjajuci polozaj kutnih bas trapova i straznjih absorbera sam mogao najvise utjecati na promjene krivulje bilo to na gore ili bolje. ;) Btw. Koristis li cloud absorber? |
Koliko vidim je to ne?to vi?e nego +/- 10dB, ali ipak je rezultat dobar.
Pa u REW V4 ima? jezičak/zavihak ili kako se ka?e da ti poka?e RT60a onda mora? da označi? koje merenje hoče? da iscrta, u REW 5 beta ima? slično ali je dugme. |
Quote:
Quote:
@NLP Hvala, sada sam skužio sam za RT60! No, NLP & Boggy, jel se trebam brinuti i za dip na 343 Hz-a ili ne? |
Ne treba? se brinuti oko onog dipa na 300 i ne?to Hz, probaj pomerit mikrofon za pola metra napred i nazad kad meri? (i manje), trebalo bi da se graf izmeni, a dipovi kod nizkih se neče, jedino če jedan dip u nizkima biti nekad veči od drugog a nekad opet obratno, kao "vaga" princip.
I sa micanjem zvučnika tamo amo če se slično de?avati. Ako se potrudi? mo?e? da nađe? jo? bolju poziciju sweet spota i zvučnika, pa če graf biti jo? linearniji jer te?ko bi bilo da si iz prve pogodio pozicije.:D Ako neče biti bolje i ako ba? mora? napravi Helmholtz ili membranski absorber.:) |
Quote:
tretiraj to oko 100Hz sa Helmholtz/membranskim apsorberima... pozdrav bogi |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
Inace... namestaj i dalje ne vracaj!!! Malo si poranio sa "useljavanjem", treba prvo da dobijes "upotrebnu dozvolu" :mrgreen: pozdrav bogi |
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:03 PM. |