![]() |
Re: Vst drums - best of
Tek se sad setio. Evo: http://www.youtube.com/watch?v=Q8ifRs11wNk .
Edit: I ovo (teska metalika haha): http://www.youtube.com/watch?v=PTxG5MO17G8 |
Simo, super je pesma, nisam je čuo do sada. Ako smem reći, ne zameri: Postoji par mesta gde se ne?to jako čudno de?ava sa tajmingom gitare u odnosu na bubanj, npr na početku. Ne kao da je kompletno netačna u ritmu, već kao da cela gitara kasni u odnosu na kick, pa stigne gruv pa opet kasni.
|
Ne zameram ni najmanje. Vrlo verovatno. Jako sam neuredan sa sviranjem jer sve to radim zbrzano da ne zaboravim sta sam hteo. Na koju pesmu tacno mislis? (Ili mislis na obe ? :D)
|
Mislio sam na deponija kli?ea, sorry, nisam naznačio. U ovoj drugoj pesmi je gruv pravolinijski i logičan pa tu zato nema takvih problema, kontam.
|
Da, kao sto je Dusan primetio gitara na momente vuce unapred ali nije strasno. Interesantno je kako su gitaristi jedini koji povlace u napred dok vecina ostalih instrumentalista baca gruv na ledja :wink: Inace super pesma :cool3:
|
Hvala na opservaciji. Nisam ni provalio. Mozda sam mrdnuo gitaru tokom rada u programu, mada verovatnije je do samog gitariste, odnosno mene. Debele zice, nizak stim, gitara zategnuta ko rusko-americki odnosi i nenavezbanost i eto .
Nego da se vratimo na temu; poenta su VST bubnjevi. Koristim Addictive Drums, ne zato sto mislim da je najbolji, vec zato sto sam to dobio od nekog na nekom disku i sam se vise ne secam. Provalio sam da moze da se izvede svaki kanal u miksetu FL-a (ili bilo kog drugog programa) i jednostavno mi je odgovarao suvi ton. Svidjalo mi se sto nije obojen i vec procesiran zvuk, vec se to ostavlja krajnjem korisniku. Pretpostavljam da su i ostali poznatiji VST fleksibilni podjednako. Jednostavno sam previse lenj da eksperimentisem. Ali stojim iza toga da na svakom VST drum-u mozes da dobijes zeljeni ton. Stvar je samo interfejsa, koji ti vise odgovara i u kom se lako snalazis. Isto kao i izbor DAW-a. |
Super Simo!
Evo jos jedne teske Metalike od mene, u pitanju je Supperior Drum Kit From Hell. Njega obozavam, mozda se na finalnom snimku ne oseca, ali dok ga slusam suvog u toku rada imam utisak da je u sobi, surovo je sirov. :D Inace mozda se nekom svidi, nekome ne ali ceo drive gitare je moj Fulltone OCD klon, nekako sam ga sastavio i radi i dan danas obozavam tu pedalu, eto da se malo pohvalim, ne pravim samo klavijature :D <iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/bcSqjGVSynI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
like ali ni kick ni sner mi se nekak ne uklapaju..kao da su naknadno zaljepljeni..ne znam jel do mojih slušalica ili do mog pogleda na stvar:banghead:
inače ok a što se tiće vst bubnja čitao sam neke rcenzije i neke threadove po formima kako ovi , ajmo reči bolji tipa ssd, bfd nisu baš za neke velike manevre.. kao već su omaščeni i neke velike tretmane ne podnose..a kao one koji su najsiroviji i s kojima možeš što te volja navode se ez expanzije.. Addictive tek donekle, ali također s ograničenjem.. No sad naiđem na neka druga razmatranja i opet sve stavlja pod upitnik jedino stvar osobnog izbora ima nekakvu logiku. |
Quote:
sem groove one u cubaseu |
Quote:
|
Quote:
|
Cool, thanx, davno je to zavrsen snimak, demo je u pitanju, ima tu podosta sto bih sada i sam promenio nego eto pricamo o VST bubnjevima koje volimo pa izbacih par VSTa koje sam rabio, inace kao sto rekoh Studio Drummer od kad se pojavio najcesce koristim.
Na zalost od ovih ''Metalika'' stvari nista na kraju nije nigde zavrsilo, a pizdarije koje se rade na kilo se itekako vrte, njih i ne izbacujem, em sam vise od pola zaboravio, a pritom pojma nemam sta sam od bubnja koristio, znam samo da je bilo dosta Stylus-a. :D |
Quote:
Dodao bih, samo, da je i programing veoma bitna stavka. Ne uzdati se previ?e u midi fajlove (paterne) koji dolaze uz softver, pogotovu ne u ideju da će paterni iz npr. Superior-a dobro da sviraju sa npr. BFD semplovima. Nije uvek procesing kriv ako ne?to "ne radi" u pesmi. |
Quote:
|
Quote:
|
Ma u?as, ja ne znam ?ta oni očekuju od nas... Da moramo znati miksati? :ups:
?alu na stranu čuo sam vi?e puta da neko priča kako su te farbe bile bolje jer "bolje" legnu u matricu. Sa jedne strane, te farbe jesu bile delo sjajnih programera, koji su sa malo postizali mnogo, pravili sjajne zvuke na skromnom hardveru. Ali razlog ?to su one bolje "le?ale" je ?to su bile već odrađene npr EQ-om u velikoj meri, zapravo, često su bile jako tanke i bez?ivotne u odnosu na pravi instrument koji imitiraju. Ali u miksu je naravno mnogo lak?e ubaciti deset instrumenata koji ne zauzimaju puno mesta. Pravi ?ivi instrumenti su frekventno i dinamički bogati, zahtevaju nekad malo mučenja da im se nađe mesto u gustom mixu, ali su zato i fleksibilni, jer im ni?ta nije oduzeto. Ideal je bio da VST sample bazirani instrumenti stignu dotle da ne?to zvuči realistično, a ne da zvuči lako za smiksati. Ono ?to naravno ume biti problem kod takvih instrumenata je ?to treba znati koji izabrati za koju situaciju. Kao i kod pravih instrumenata, sample biblioteka snimljena na jedan način, sa određenom logikom ne mora biti najbolji izbor za neku svrhu, ali to ne znači da je problem u njoj već u onome ko radi muziku. Kao ?to bi u studiju pre snimanja izabrali komplet bubnja koji najbolje le?i za neku svrhu a zatim postavili majkove takođe u skladu sa time ?ta ?elimo da dobijemo. Naravno nisam ne?to pozvan da isuvi?e pametujem na ovu temu, jer je moje iskustvo snimanja ?ivih instrumenata manje od mnogih koji dolaze ovde na forum. Komentari?em jer mi je negde zanimljiva ta pojava, mislim da je u pitanju i neka vrsta lenjosti prouzrokovana lakom dostupno?ću i nedostatkom iskustva. Tako neko lupam, napuni pola hard diska sa Ocean Way Drums, pusti to uz svoju pesmu, a ono, oh čuda velikog, ne zvuči odma super. Onda osoba dođe do zaključka kako je sve to prevara i budala?tina i kako d?aba njima silni gigabajti semplova kad je bolje svirao neki tamo bubanj sa Akai diska. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Da samo kažem, ne shvati me pogrešno, ovo sve sam napisao manje kao neko sučeljavanje mišljenja sa tobom, koliko koristim neke komentare ovde kao "inspiraciju" da kažem šta mislim. Mislim da generalno, nesavršeni karakterno kakvi jesmo, često težimo tome da krivimo alate i stvaramo neke ne sasvim racionalne priče da bi opravdali sopstvene manjkavosti. Lakše je reći na primer da je već ofarban, jednostavan zvuk iz modula bio bolji, nego priznati da je to nešto što je problem ličnih mogućnosti i umeća. Što je bzvz, jer ni ne treba svi da znamo sve. Ako neko ne ume da isprogramira neki instrument, nek plati živog svirača. To je nekad bilo normalno i nužno. |
Mislim da taj subjektivni osecaj stapanja instrumenata iz nekadasnjih modula dolazi iz nastojanja kompanija koje su ih proizvodile da se instrumenti koliko je god to moguce lepe jedni za druge bez naknadne ekvializacije i kompresije. Jednostavno je neverovatno kako se bilo koji kick i bas gitara iz bilo kog starijeg Rolanda lepe jedan za drugi.
Jednostavno ti moduli su pravljeni da kada pustis MIDI uz najosnovnije podesavanje nivoa kanala zazvuce. Fleksibilnost zvukova nula, ali pustis i sve radi... M1 + DX7 + SH101 + TR808 + Chorus strat + Lexicon bez tenzije ka sto vecem RMS-u i eto miksa za sat vremena. Ali kad ubacis sidechain kompresiju, RMS i teznju ka zvuku zivog bubnja ode mast u propast... |
Quote:
|
Pa hajde i ja da se dopishem,koristim bateriju 3 i steinberg lm 4 plugin pack..sad ce 7godina i nimalo mi nije dosadila ni jedna banka..
|
All times are GMT +1. The time now is 01:49 AM. |