![]() |
Re: Presonus Studio One 2.5
Quote:
Meni se Reaper svidja, za audio, workflow mi je savrsen, nema sta, mikser mi se svidja, nacin na koji editing funkcionise mi se svidja, time stretch se lako radi i odlicno zvuci itd... Za Midi ne toliko, ali za ono sto licno ja radim sa midijem je dovoljan... Ali sta da radim kad mi sa njim racunar radi kao da je Pentium kec na 166 mhz... Presonus S1 s druge strane, ultra stabilan, ali mi za mnoge stvari treba vise koraka... Cilj mog posta onda prvog je bio da pohvalim S1 koji kod mene radi stabilnije nego najhvaljeniji Reaper... |
Studio One ima tako sitnu miksetu, prepostavljam da je to namenjeno onima sa mnogo vecim monitorima od 22"
|
Mogli imash pravo ali ni ableton nije nishta bolji kada je u pitanju mixer,reaper ima bash dobar mixer(rastegljiv)..e da pa sa sisama kad malo bolje pogledash i nemoze mnogo toga,vremenom se otrembese i pocnem ribu da zovem brena..
|
Meni je kod mixera jako bitna velicina metera(ma on mi je jako bitan)..
|
a ja mikser u cubase-u koristim samo kad mi master kanal treba :)
|
Samo da kazem da sam tek danas provalio da Presonus moze da otvori steinberg xml arhivu. U prevodu snimite Cubase projekat kao XML arhivu i mozete da otvorite taj projekat u S1, s tim sto nemate informaciju o instrumentima, fx-evima i to... Za moje potrebe je to dovoljno, zato sto mi uglavnom stizu projekti na mix, sve audio, sad mogu opusteno da otvorim u S1 i tu da miksam
|
Svaka čast Jan za ovo. :beer:
|
Nadam se da će uskoro dodati MTC da ga se može korisiti kao slave......
Do sada je samo kao master....šalje, ali ne prima..... |
Odlican je,mozda i najbolji.......radima sa njim vec mesec dana, odusevljen sam.Prodajem cubase........
|
Quote:
..napr. otvaram midi u cubu i lepo mi svaki trak ima ime instrumenta a u 1 nating...!? Napominjem midi koji nije rađen u Cubu..već ko zna gdje tj. sa cime.:shock: |
Idvi je u pravu. Rada sa midijem nema bez CuB-a. Ali, audio je odlično rije?en u SO. A, koliko sam čitao, biće jo? bolji. Uskoro. :wink:
|
Quote:
|
DAW-glazbeni sekvencer-ili digitalni audio editor softvera, za dodavanje ili mijenjanja glazbene notne podatke..otprilike definicija DAW sekvencera.
Dakle ako se proizvod prodaje pod tim sloganom u kompletu..onda je One..u najmanju ruku polu proizvod. Ima audio editora (vi?ekanalnih) fenomenalnih ćak i zapanjujuće dobrih..evo sjetih se jednog (onako bezveze) WavePad. ALI dobrih DAW-sekvencera... da je sve u jednom kao CUB, Logic malo..skoro pa jo? manje. E zato me One razočarao..naj jednostavnije radnje koje bi trebale "?ljakat" ovde ni u tragovima. Ma boli me...?to ima savr?eno ovo ili ono kad uradim naj jednostavniju radnju a on mene izbaci (da prostite) sranje..onda je i on za sada za mene sranje.:confused: Napominjem da mi nije do polemike nego jednostavno pop..kad ga se uspoređuje sa Cubom kao da uspoređuje? crno beli TV sa kolorom koji ima i daljinski. |
Ti onda koristi FL kao sekvencer
Sent from my Desire HD using Tapatalk |
Quote:
Stvarno ???. O cemu mi to pricamo:cry: |
Quote:
Covek kod koga sam u studiju trenutno obilato koristi Studio One (pored Pro Tools-a) i zaradjuje od njega za zivot...problema sa Midi-jem ima, ali nisu neresivi...stvar ukusa i afiniteta... |
Quote:
Nadam se da ce do kraja godine da zavrse 12-ku, pa ce da bude jos mnogo bolje. Sent from my Desire HD using Tapatalk |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Cudno mi je da likovi koji programiraju nove software ..kad vec vecinom stvari kopiraju od starih provjerenih ..za?to propu?taju neke vrlo znacajne stvari. To me muci. Naravno radim celi zivot na cubase ..i malo me chudi da je za tebe rad sa Midijem iskljucivo vezan za karaoke?? Cudno jakoo cudno. Evo copy-paste text iz jednog "stranog" foruma sa gooogle prevodom..: Cubase / Nuendo (Puna verzija) je IMHO najmoćniji DAW raspolaganju. Sve navedeno mo?e napraviti osnove - snimanje, mix, ima midi funkcionalnost uklj. virtualni instrumenti. Međutim Cubendo izdvaja po tome ?to sadr?e alate i funkcije koje su svi ostali Daws imaju tek izmisliti. Slično kao ?to su automobili sve ići od točke A do točke B, ali nitko neće reći da je Lamborghini i Volkswagen su "isti". |
Necu biti cinican i nafrkan na svadju ali vec sam par puta naisao da rad sa MID-em iskljucivo se veze uz karaoke. Zato da jednom pojednostavnimo.
http://en.wikipedia.org/wiki/MIDI http://en.wikipedia.org/wiki/Karaoke :):wink: |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Ali nije stvar u tome nego evo slucaja: Otvaram projekt iz 2000g ..naravno nema veze sa danasnjim VSTI-em..dapace nesto sam vukao iz Reasona..ali ja kao "pametan":banghead: MIDI "majstor" svaku traku (midi zapis) u cubendovom projectu upisem i koji instrument taj doticni notni zapis sviri..I to spremim kao MIDI zapis ..za neka vremena. Otvaram to u ONE studiu svaka traka mi ima isto ime tj. naziv pjesme. Otvaram to u Cubu tamo lepo pise drumm ,bass traka..itd. Otvaram to u GNmidi-u tamo isto lepo pise koji instrument na kojoj traci.Otvaram taj midi u Cakewalk ista stvar.Probao sam to i sa "nepoznatim" midi zapisima..ista stvar. E o tome sam prichao. Znam da ovako "planinskim "jezikom mi je lakše da objasnim tu pricu.:grin: Neznam mozda vi radite drugim principom i dalekoo pametnijim. E to mi je iz prve zasmetalo u One studiu. Mislim da da sam razumljiv. A ono sa automobilima ne komentiram jer je to citat..:da: |
Koja fantazija od teme. Sad se ja pitam, ako uzmemo za primjer jednog Nissana GTR R35, koji se bez problema nosi sa recimo nekim diablom, murcielagom ili ne znam cime vec, plus sto se sa njim ladno ode i na pijac i na more, koji bi to daw bio. Zanimljivo. Definitivno fali jedna auto-moto rubrika.
|
Quote:
Quote:
"Nije bitno ciljati u metu, nego metati u cilj" :D |
Quote:
Quote:
Quote:
P.s. Sve je ovo relativno. Ko ce ici po grede ili vrece krompira, neka sebi uzme kombi. Ko ima 5 djece, ni karavan mu nece biti dovoljan. Razlicite potrebe, razliciti apetiti, razliciti afiniteti. Ali svakako, bolje pametno sutiti, nego svasta pisati. |
Quote:
Ne znam gde da pogledam sem na oficijelnom sajtu proizvodjaca...i hvala za ovo int. expert...imam ga od 97', red je bio da naucim nesto :D. Quote:
Quote:
|
kada ce midi efekti za studio one au bree
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:37 PM. |