Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Besplatni protools 10 hd za sve (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42344)

Khan 02-10-2012 09:48 AM

Re: Besplatni protools 10 hd za sve

Quote:

Originally Posted by alen (Post 334676)
Nisam mogao a da ne probam :) tesko da se moze raditi nesto ozbiljnije sa ovom flekom,zapucava se povremeno,probao na dve makine, ali za igranje i try before buy sluzi svrsi.

+1 Takav je i moj utisak, nedovoljno stabilno za bilo sta osim preview-a, a PT sam po sebi vredi svaku paru! (Kaze zagrizeni Cubase user, since pro24)

branoy 02-10-2012 10:14 AM

ja ubacio neki deset kanala wav, nabaco po kanalima sam njegovih efekata, mixao, duza varijanta, exportovao i nema padanja opet. ne znam zasto kod mene radi OK

Khan 02-10-2012 10:20 AM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 334683)
ja ubacio neki deset kanala wav, nabaco po kanalima sam njegovih efekata, mixao, duza varijanta, exportovao i nema padanja opet. ne znam zasto kod mene radi OK

Ne pipaj nista i vozi!:grin:

alen 02-10-2012 10:49 AM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 334683)

Ne sumnjam,i meni evo zna da radi po par sati opterecen ali vrlo lako i da padne,cesto samo reset pomaze a dize se poprilicno dugo.Ali moze laganini da se cacka u njemu,nije da nije.
Sa moje tacke gledista cena totalnog prelaska na PT bi mi imala smisla samo u paketu sa punom stabilnosti sistema,za sve ostale igrarije nemam vise zivaca.A to jos uvek u ovom slucaju kosta 500ojera.... :rolleyes:

branoy 02-10-2012 04:31 PM

ma ne treba nist ako vec imate te boljke, sam snimajte malo cesce session haha , i sve se da. nisam radio sat, jedno 45min, bas sam gledao. uglavnom zadovoljan sam postignutim a i od strane rv. oni su prvi koji su nam da ga test na Win ,, i ovo mi je bolje samo da se ne spustam i ne menjam kablove na disku pa u biosu za mac profil.

sad se pitam zasto je jedino logic poseban, jedini Daw sam za mac.. da hoce i tu se politika promeniti pa da ga naprave za win, uzeo bih ga odma.

elmirh 02-10-2012 04:52 PM

I ja čekam da se taj Logic pro 10 pojavi ali u verziji za win 7,a ne samo za MAC.To bi stvarno bila revolucija.Ako su neke prija?nje verzije ovog programa radile na win,ne znam zbog čega ponovo ne bi probali.Ali sumnjam....:wink:

dvuckovic 02-10-2012 09:01 PM

Quote:

Originally Posted by elmirh (Post 334716)
I ja čekam da se taj Logic pro 10 pojavi ali u verziji za win 7,a ne samo za MAC.To bi stvarno bila revolucija.Ako su neke prija?nje verzije ovog programa radile na win,ne znam zbog čega ponovo ne bi probali.Ali sumnjam....:wink:

Mozda zato sto je Apple vlasnik Logica?

branoy 03-10-2012 01:11 AM

i apple je na intelu, sto nije bilo moguce pre. .

mada... ne verujem da ce ga dat na win, to im je jos vredno ostalo za muziku, stim bi i OS X izgubio korisnike. msm bolji je sistem od Win mnogo al vamo ima vise materijala.

BozaMaxi 03-10-2012 08:49 PM

Moze li neki link na Pvt, posto se ubih da nadjem, a bilo bi lepo probati ovo... :)

Edit : Nasaoooooooooo... Ako neko jos ne moze da nadje, Pro Tools su odvojili u nazivu, probajte tako... :D

Ngino 03-10-2012 10:18 PM

Meni na XP-u SP2 kaze da ne moze da ga instalira na ovaj sistem! :cry:

awacs 03-10-2012 10:26 PM

Quote:

Originally Posted by Ngino (Post 334810)
Meni na XP-u SP2 kaze da ne moze da ga instalira na ovaj sistem! :cry:

Kažu zlikovci da su ga spremili za W7 SP1. Ne znam, nisam probao, ali tako piše...

Pozdrav,

Vasa

MUzzY 05-10-2012 02:29 PM

I opet mi puce PT ...
shift+del for real.

Ad Fines 10-10-2012 03:26 PM

Puca i meni........ MF:...........................
Kako to riješiti?

Mika Technika 10-10-2012 06:15 PM

Quote:

Originally Posted by Ad Fines (Post 335206)
Puca i meni........ MF:...........................
Kako to rije?iti?

Uninstall

Sent from randomblame ROM: JellyTime(JellyBean 4.1.1) on Desire HD

awacs 10-10-2012 06:37 PM

Ali iskreno da vas pitam: Koji će vam moj taj PT uop?te, braćo slatka :confused: Ako vam stvarno treba (ako posao to tra?i) odre?ite kesu pa platite. A ako vam je do toga da ne?to snimite ili da smiskate ne?to ?to ste snimili, valjda već imate par gigabajta sličnih programa :confused:

Ako mislite da će vam u budućnosti zatrebati za posao, pa biste da probate - probajte ga kad vam stvarno bude nu?an, pa vam neko ponudi neke novce. U tom slučaju će vam se isplatiti i da se zadu?ite da biste ga legalno kupili, po?to ćete znati da mo?ete da vratite dug. I sigurno ćete imati par dana lufta da se upoznate sa programom, po?to nije neki bauk, kao ?to nije ni anđeo spasitelj.

Pozdrav,

Vasa

MUzzY 10-10-2012 06:54 PM

Ali, tranzijenti... interno sabiranje...

awacs 10-10-2012 07:08 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 335216)
Ali, tranzijenti... interno sabiranje...

... i harmonici:harmonikas:

Pozdrav,

Vasa

Arthur 10-10-2012 07:59 PM

meni evo treba realno. Nemam para da kupim legalni, a koristim ga za posao od kojeg hranim porodicu. ali ne zarađujem dovoljno da bi dalje ulagao u studio. Takvo vreme došlo. Mali poklon od piratskog proleterijata, naravno da pobuđuje pažnju, i baš bi voleo da proradi zaista. I on, i Cubase6 i sve što koristimo, da bi u uslovima ovakvog tržišta makar neki sound i cash napravili.

branoy 10-10-2012 08:33 PM

dodjte kod mene pa mixajtee hehe, koji sam ja onda sreckovic kad radi jos jbt . sad do cega je ko ce ga znati, i ja ba usao par puta smixao nesto, vidim fino rade njegovi plag, da ne treba nist sa strane. al et, fino se k. na desktopu sa pt10 ikonom hehehe, i slazem se s Arthurom . isto.

awacs 10-10-2012 08:50 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 335219)
meni evo treba realno. Nemam para da kupim legalni, a koristim ga za posao od kojeg hranim porodicu. ali ne zarađujem dovoljno da bi dalje ulagao u studio. Takvo vreme do?lo.

Pa sad, ne znam ?ta ti podrazumeva? pod "realnom potrebom" :confused:

Da ne bih nagađao, bilo bi kvalitetno da objasni? i meni i drugima za?to ti je PT realno potreban, makar da bismo saznali za?to se isplati juriti za njim.

Pozdrav,

Vasa

mikron 10-10-2012 08:52 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 335230)
Pa sad, ne znam ?ta ti podrazumeva? pod "realnom potrebom" :confused:

Da ne bih naga?ao, bilo bi kvalitetno da objasni? i meni i drugima za?to ti je PT realno potreban, makar da bismo saznali za?to se isplati juriti za njim.

Pozdrav,

Vasa

Ko radi sa zivim bubnjevima, taj ili muku muci ili je na PT.

awacs 10-10-2012 09:17 PM

Quote:

Originally Posted by mikron (Post 335231)
Ko radi sa zivim bubnjevima, taj ili muku muci ili je na PT.

Ja bih istovremeno malo i suzio i pro?irio tu tezu na "ko se bavi muzikom taj muku muči".

Pozdrav,

Vasa

Jan 10-10-2012 09:18 PM

Meni je ova verzija PT-a za sada dovoljna, da ne moram da idem u 32-bitni sistem i M-Powered PT, da bi konsolidovao kanale iz PT session-a koje dobijam na miksing i prebacim u Reaper :D

Mada, nije mi stabilan, izbacuje tu MF gresku, mada ja nemam SP1 na mom WIN 7 jer se plasim da mi ne zezne nesto na sistemu koji vec vise od godinu dana radi veoma stabilno, a drajveri za profire 2626 su malo pain in the ass na nekim sistemima i kod mene su bili u pocetku...

Tako da sa tom MF greskom, jos uvek ne mogu da miksam u samom PT-u ali za konsolidovanje je odlican :D Ja sam inace, jedno vreme miksao u M-Powered PT-u ali sam migrirao nazad na Cubase jer me je smaralo siftovanje kanala kad stavim neki plagin sa latencijom, jer tada nije bilo ADC-a...

mikron 10-10-2012 09:18 PM

Hehe, ima istine, ali probaj u Logic/Cubendu da editujes bubnjara koji slampavo svira.

Jan 10-10-2012 09:22 PM

Quote:

Originally Posted by mikron (Post 335235)
Hehe, ima istine, ali probaj u Logic/Cubendu da editujes bubnjara koji slampavo svira.

Radio sam, pain in the ass je i to :) Cuo sam samo pohvale o Elastic Audiju kada je editing bubnja u PT-u u pitanju, ali nisam imao prilike da probam :(
U Reaperu jos uvek nisam imao prilike da radim editing zivog bubnja, ali video sam da ljudi rade u glavnom na dva nacina, klasican slip editing, i rade nesto automatizovanije ali pogledacu sta...

kravadinka 10-10-2012 11:02 PM

Bar je sada PT8 sa nekim hardware-om jeftina stvar, razlika je u nekih par detalja sa PT10, ako se gleda poenta rada u PT, te razlike nisu toliko bitne.
ADC skoro da nije bitan, ja sam naučio i bez toga, sad ga imam pa ga i dalje ne koristim, a software je u svojoj osnovi isti, pa nema potrebe patiti se sa razim krekovima...

Ako ne?to donosi hranu na trpezu, treba ga platiti, ?to zbog logike, ?to zbog dobre karme...

Dexxy 10-10-2012 11:17 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 335239)
Bar je sada PT8 sa nekim hardware-om jeftina stvar, razlika je u nekih par detalja sa PT10, ako se gleda poenta rada u PT, te razlike nisu toliko bitne.
ADC skoro da nije bitan, ja sam naučio i bez toga, sad ga imam pa ga i dalje ne koristim, a software je u svojoj osnovi isti, pa nema potrebe patiti se sa razim krekovima...

Ako ne?to donosi hranu na trpezu, treba ga platiti, ?to zbog logike, ?to zbog dobre karme...

+1
Slazem se u potpunosti. Jedino zbog ADC nekad UAD bas zna da napravi cudo u projektu...bar meni...

Bockie 10-10-2012 11:44 PM

Samo da ka?em da je meni ta "gre?ka" sa ADC otvorila novu dimenziju u miksu...

Jo? UAD 1 je imao neki free plug za to (jer se zna da plugovi kasne u PT) i vi?e sam ga koristio na mestima gde nemam UAD plug nego tamo gde ima...

Ta "ka?njenja" na nivou faznih poravnanja "?ivot znače" u mix-u...:wink:

kravadinka 11-10-2012 12:08 AM

Ja nikad nisam imao UAD pa iz tog ugla posmatram, inače sa njim jeste malo patnja bez ADC. Mellowmuse je radio taj plugin za ADC na PT8, ali to je komplikacija samo po sebi.
Mislim pre svega na neka pomeranja do 64 sempla, ili čak i do 128, ali ne u višekanalnom snimanju istog izvora, već da se ceo vokal pomeri nazad za 64 sempla zbog RVox-a ili recimo ceo bubanj za 1 sample zbog SSL na svakom kanalu i tako redom, to ne pravi nikakvu razliku, čak može malo da raštimuje pre-kvantizovan aranžman..
Naravno, na ceo bubanj idu uvek isti pluginovi, onda paralelna kompresija isto, kad se malo uđe u fazon nikad se ne zaboravlja, a uvek se dole na kanalima prate latencije i uvek se ima uvid u to.
Sreća je što retko koji RTAS ima latenciju, pa se ne sećam da sam o tome mislio toliko, a nešto se mislim, kad može Kenny Gioia to da radi iako ima ADC, što bi se ja bunio...

Arthur 11-10-2012 07:59 AM

Ne znam, mi sa Steinber planete nemamo neku naviku da razmišljamo o latenciji pluginova, osim prilikom usnimavanja, kad obaramo buffer ako neko svira kroz amplitube i sl.
Slažem se ja da je lepo i korektno kupiti alat koji te lebom rani, i evo, čim budem kupovao nešto osim hleba, doći će nadam se na red. Naročito što zbog prethodne besplatne verzije koju koristim, držim pri sebi inačene nepotrebne 2-3 maudio karte, pa kad bi ih prodao, već bi manje para morao dati za PT10.

@Awacs
Da, ko što su drugi već nagovestili, Elastic audio, i to isključivo on, je jedini razlog zašto dosta koristim PT. Nemam šanse da mixam u njemu, previše me stvari nervira, ali što se editinga i trackinga tiče, te stretch kvantizacije istovremeno, dramatično mi menja rezultate, sa većinom klijenata koji nisu preterano vični preciznom sviranju, a još manje spremni da ih neko satima driluje, i to dok plaćaju na sate. Pazi. elastic audio je VELIKI mač sa dve oštrice, svašta se nešto gubi, al svašta nešto i dobija koristeći ga.

awacs 11-10-2012 01:13 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 335253)
Da, ko što su drugi već nagovestili, Elastic audio, i to isključivo on, je jedini razlog zašto dosta koristim PT. Nemam šanse da mixam u njemu, previše me stvari nervira, ali što se editinga i trackinga tiče, te stretch kvantizacije istovremeno, dramatično mi menja rezultate, sa većinom klijenata koji nisu preterano vični preciznom sviranju, a još manje spremni da ih neko satima driluje, i to dok plaćaju na sate.

Pretpostavljam da si ukapirao da je moje pitanje bilo retoričko pošto sam, znajući šta radiš, naslućivao šta je tvoj razlog za korišćenje PT-a. Nego pitah čisto onako, da i drugi saznaju :wink: Zato je dobro da ste i ti i Jan napisali čemu vam služi taj program.

Nešto me vuče da odem u off-topic i kažem kako sve to što si pomenuo (i ne na naročito komplikovan način) može i jedan mnogo jeftiniji softver koji Kravadinka često pominje, ali neću :wink:

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 335253)
Pazi. elastic audio je VELIKI mač sa dve oštrice, svašta se nešto gubi, al svašta nešto i dobija koristeći ga.

Znam. Been there, done that. Ali to je duga i druga priča, i nema direktne veze sa Pro Tools, nego sa time stretch-om kao takvim.

@Igor: Pa vidi, za razliku od Kravadinke ja ne pričam o karmi (mada ni ta priča nije bez veze) nego o jednoj prozaičnoj stvari: stabilnosti. Za razliku od Steinberga i ostalih popularnih DAW programa, narodne verzije Pro Toolsa se nisu baš proslavile stabilnošću. Doduše, iz ličnog iskustva imam pravo da pominjem samo PT9, gde je svaka nova generacija cr*cka donosila druge probleme (bar na mašini na kojoj sam ga koristio).

E sad, ako je nekome zaista nužan PT za posao, bolje je da ga plati nego da se zalama sa restartovanjem i ko majmun radi Save As... posle svake treće komande. Kome pak stabilnost nije toliko važna, znači da mu ni taj posao baš i nije toliko važan. Moja dva dinara.

Igor 11-10-2012 01:52 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 335261)
ako je nekome zaista nu?an PT za posao, bolje je da ga plati nego da se zalama sa restartovanjem i ko majmun radi Save As... posle svake treće komande.

Upravo sam zbog tih anomalija ovaj, ovde gorući narodni PT 10 samo tri
dana nakon instaliranja odstranio iz kompa.

I vratio se na (vi?e nego stabilan) "pilićarski" CuBase 5! :D

MUzzY 11-10-2012 02:26 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 335261)
Ne?to me vuče da odem u off-topic i ka?em kako sve to ?to si pomenuo (i ne na naročito komplikovan način) mo?e i jedan mnogo jeftiniji softver koji Kravadinka često pominje, ali neću :wink:

Ali ja hocu :D
Bas sam hteo da napisem da Logic-ov Flex Time ne zaostaje ni malo za PT-ovim AS-om. Probao bukvalno u istom projektu, cimao kolegu (Artur ga zna pa moze da ga pita) da mi on odradi edit u PT-u i dobili smo identicne rezultate (sa svim istim greskama).
Ako ne mozes da priustis PT, Logic i hackintosh je next good thing.

quake2 11-10-2012 03:00 PM

Ja editujem bubanj u Logicu vec godinama.....editovao i u PT-u, i ne vidim nikakvu razliku....ni u kvalitetu ni u brzini.

psionic 13-10-2012 02:54 PM

Molim vas da se suzdrzite od besciljnih rasprava koji se nimalo ne ticu teme. Topic otkljucan za one koji zele da napisu nesto u vezi teme. Sve ostalo se brise, kao i linkovi prema spoljnim warez sajtovima.
Offtopic prebacen u Pricaonicu i zakljucan, jer nema svrhe dalje se prepucavati...

Ad Fines 07-11-2012 03:29 PM

U stanu na kompu koji služi za sve i svašta, stari dual core, 3 gb rama grafička jedva gura win7.... Protools hd za sve, radi bez greške. Donio projekat iz studija i vrtim ga već satima sa motu 828mk3. U studiju isti taj motu 828mk3, a komp tristo puta noviji, bolji, brži, optimiziran daw sve sređeno kako treba..... izbacuje onal šugavi MF..........
Ima li tko kakvu ideju????? Već sam looood !!!!

dadson 07-11-2012 04:32 PM

Quote:

Originally Posted by Ad Fines (Post 337010)
Ima li tko kakvu ideju????? Već sam looood !!!!

Prenesi kućni PC u studio :D

?alu na stranu, da li si modifikovao dll? Naime na određenim forumima se kunu u modifikovani dll, tipa sve radi bez problema. Ima i uputstvo za mijenjanje tog famoznog jednog bita u dll-u a mo?e da se nađe i patch ako nisi vičan hexeditu.

branoy 07-11-2012 09:12 PM

i u mene jos sve radi s onim prvim patch, vidim izasao novi al nisam ga instal jel stari radi ok, onaj bio 13 mb ovaj sad 124 mb , beta 9 Pro Tools 10.3.2 Patch (beta 9) Mukundas ..probajte pa javte, jel vam progledo PT. pzz

alen 08-11-2012 08:08 AM

Probao sam sinoc sa tom naknadnom modifikacijom dll-a na kompu kuci i asio4all drajverom,tacnije patchovao taj dll i evo celu noc nisam imao problema.Nisam testirao sve redom nego redovno radio u jednom projektu(stari mcdsp plugovi ferceraju) i nisam imao zapucavanja.Za ovaj patch kazu da radi stabilno samo sa 10.3.0,dva naknadna update-a brljave.Ovo je onaj drugi patch,samo modifikacija dll-a ima i taj veliki od sto i nesto MB ali valjda taj ne radi kako treba,nisam probao.

alen 08-11-2012 12:11 PM

edit

All times are GMT +1. The time now is 10:15 PM.