![]() |
Re: Windows 7 64bit i Cubase 5
na "dnevni" pc (dnevni je zato ?to je lociran u dnevnoj sobi, spojen na tv, koristi se za sve i sva?ta i koristi ga svatko tko dođe) sam nabacio win8. Aktivaciju nikako da odradim- neće. Naravno, narodnjak je u pitanju.
Na prvu - u?as, na treću - odlično. Stvar navike. Vjerujem da bi na dva monitora bilo cool. Pin to start i sve je tu. A kako se tek brzo di?ee! Pla?i me ?to sam naletio da ima problem s driverima za fw, a koristim tascam fw1082.. Vjerovatno ću krenut danas sa instalacijom pa da dobijem jo? malo sijedih.. Javim utiske kroz par dana. Vi? mi lak! |
Quote:
Lak wished!:D |
e u tome leži problem - u win8 legacy drivera nema!
A gdje se u sistemu nalaze folderi KeyCommands i Configurations od Cubasea, sa pripadajućim xml fileovima? |
To smo vec bistrili u 'onom drugom' threadu, ubace se W7 legacy manuelno.
Nije mi W8 ispred nosa, prekopacu posle pa javljam. Iskreno, nisam ni gledao, pa ni neznam da je lokacija razlicita... |
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/kPix1QK9Hb4?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
u pitanju je doduše rad sa Cubase 6.5 ali je zanimljivo poređenje w7 i w8 |
Neka 8', vracam se na 7 ;)
|
Upravo sam nesto radio u Cubaseu i iznenadila me neka poruka koju vidim po prvi put u zivotu na C5 - your memory is getting low. Posto imam 12GB RAMa i jBridge, rekoh sebi "what the fuck ?"
Otvorio sam task manager i video da imam 3.1GB memorije zauzeto za Cubase proces i jos toliko za auxhost ( ne pitajte nista, gomila bubnjeva, demo projekat, nisam nista unloadovao :banghead: ) Ono sto hocu da kazem je da sam bio prijatno iznenadjen sto Cub5 nije samo pukao kao sto to on ume da uradi, vec je uredno obavestio da se blizim teoretskom limitu za 32bit proces :) Jos jednom: Cubase 5 32bita radi najbolje u 64bit okruzenju, cak i bez jBridgea, znaci nemojte se ustezati od 64 bit windowsa samo zato sto nemate vise memorije, ili sto imate samo 32bit plaginove ili Cubase 5. BTW sve ovo je bilo na Windowsu 8 (necu vise ni da naglasavam da je 64bit), koga vec neko vreme drzim kao glavni DAW os. |
nikako da nateram par starih programa kao sto su Hypersonic 2,groove agent 2,steinberg virteulne gitare da rade u win 7 64 a ni 32 ,da li je neko uspeo?:banghead:
|
Hypersonic i GA tesko da ce ikada proraditi, posto se oslanjaju na h2o emulator koji jefnostavno ne radi na 64bit windowsima, dok bi Virtualni gitaristi trebalo da rade (i onaj prvi, i onaj Eelectric Edition). Virtual Basist-ista prica kao i sa HS i GA.
|
Quote:
Izbacili momci update u AiR varijanti.... :wink: |
hehe malo kasne :D momci sve ba radi :D , jedino hipersonic 2 bagovit msm sa presetima, znam snimim u cubase5 pre projekat , kad ucitam ne zapamti boje koje su bile u hiper, jbg, pa ga isbrisao, necu da radim sa greskama iako je super vsti, nadjem zamenu uvek. u mene je 64 bit win7, sve radi al naravno na 32 bit DAW-owima, jer mislim da to nisu 64 bitni vsti, ispravte me ako gresim
|
Quote:
|
oo pa fala na toj informaciji, vraticu ga i to isprobati, super je i to, ako je samo pri problematican mogu preko toga preci lako :)
|
Kod mene na Windows 8 64 bit radi Cubase 5 32 bitni, imam 8 GB RAM i on to koristi bez problema (znam zato što na 32 bit Win XP nije mogao da potera malo zahtevniji BFD2).
|
mislim da si fulao
jel isti komp u pitanju ili drugi koliko se ja razmem u tematiku 32 bita ne mogu vidjeti tvojih 8Gb rama bar je kod mene tak, osim ako koristi? briđ ja bih rekao da je nekaj drugo u pitanju |
Tako je damire...moze da se koristi do nekih 3.5GB po procesu (sam Cubase.exe), iliti oko 5GB ako se gleda po task manageru....
|
Isti komp, ja mislim da BFD2 koristi zaseban proces za semplove, uglavnom znam da na XP32b nije moglo da radi, a sada sve radi bez problema.
|
Radi zato sto si na XPu mogao da koristis do 2GB po procesu, a sada mozes do 3.5-4GB... Limit je nesto povecan, ali i dalje postoji...
|
to da ali onih 8 gb jok
ima jo? jedna fora koja se rijetko uzme u obzir.. Sama instalacija operativnog sustava i dodatnih softvera nekad zna napraviti spačku, blokirati nekaj, opteretiti ne? drugo i tako redom. Dakako i ne mora. nova instalacija istog OS-a, istog popratnog spftvera i sve radi sasvim deseto dakako ne mora biti...samo navodim primjer |
Jel neko zna koja je stabilna verzija jBridge-a dostupna u narodnoj varijanti?
W7 x64 i Cubase 5.1 32bit. Tnx! :wink: |
da dodam nesto na ovu temu sa jbridge-om...mozda nekome pomogne..
imao sam problema sa presonus sudio one 64 bit-nim i jbridgeom... auxhost error sa nexus 2 narodnim.. :banghead::banghead: kad bih instalirao sve nanovo radilo bi savrseno sat dva i onda errori....wtf???? rijesenje je bilo iskljuciti dep (data execution prevention) mislim da bi svi daw kompjuteri (sto koriste narodne software) trebali to iskljuciti... i onako sa daw-om ne ides online. po meni data execution prevention je naj vece smece sto je microsoft napravio... godinama sam se cudio sta mi u_ ebava krekove na kompjuterima... ...instaliras igricu za 5 dana neradi... wtf.... znaci pokrenuti cmd (as administrator) bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff enter.... jer to smece od (data execution prevention-a) mnoge third party dll-ove vidi ko malware i onda ih ujebe... |
Quote:
?alu na stranu, isprobao jBridge 1.3 i Kontakt 4.2.3, za sada sve lepo radi. Napraviću i neki jači test sa vi?e pojedenog RAM-a, pa javim. Uzdravlje! |
Po mojoj procjeni XP sp3 za sada dr?i vodu za audio produkciju.
I to po mojima iskustvima ..dosta. Govorim o W7 32bit i Xp sp3. Naroćito na sitnim a vrloo va?nim potezima.Neznam dali to samo meni ali evo jedan primer: u W7 Kod ućitavanja Projecta ako nema nekih plugina instaliranog u sistemu a project ga tra?i on jednostavno se ugasi ..i ti bleji?...a XP ućita sve i kad ga otvori? on ti napi?e koje pluginove nema?...tako da mo?e? nastaviti rad. Mo?da je već o tome bila tema ..ali ja ..toliko8-):da: |
Re: Windows 7.5.2
|
Odlican update ! :)
|
Opet nisu sredili always on top plaginova za drugi monitor.
Sent from my GT-N7100 |
Quote:
|
Prijavio. Tebi radi ok?
Sent from my GT-N7100 |
Sve radi bez problema, ni ranije nisam video da se neko zali na to .. a ako je svima ok, malo je verovatno da je bug :)
video screen drugog monitora: Code:
http://www.sendspace.com/file/ivwgdz |
1 Attachment(s)
proveri i da li ti je chekirano ovo
|
Za Full Screen Monitor ne moze...pisali smo na steinberg da i to ubace.
Cudi me da se niko nije setio toga da im napise. Mnogo je lepse i bolje kada bi tako radilo. Imam jos jedno pitanje. Kako da iskljucim da mi ne dodaje nove kanale na mixer. Posto mi je jedan mixer za audio, drugi za vst i treci su mi grupe, fx, master itd... On mi dodaje na sva tri mixera sta god da dodam novo. |
All times are GMT +1. The time now is 02:28 PM. |