![]() |
Re: Online strajk protiv cenzure / copyrighta!! SOPA
sada hteo ne hteo kad imas gmail, imas i youtube acc , i logovanjem na gmail automatski si logovan na yt i na G+... i sve sto objavis na G+ se izbacuje na yt...
stos je sto na fb, gmail, i yt mozes da koristis "lazno" ime, tj recimo ime neke organizacije, ili firme, ili nadimak (kao na rumskom) dok na G+ ne sme stajati ime za koje oni misle da nije licno ime (ili nadimak) osim ako se ne napravi posebna stranica organizacije itd... ja imam profil na yt, na koji sam ulazio preko sifre gmaila, sve do pre nekog vremena kad NIKAKO nisam mogao da se logujem na yt (niti sam imao zabranu niti bilo sta vec eto tako)... i pre nekoliko dana, kad je google izbacio onu objavu sam pokusao, i sad sve radi ponovo... |
Quote:
Sve je to smisljeno od samog pocetka, krediti za funkcionisanje (prostorije, plate, odrzavanje, struja, voda, grejanje) su dobijani od banaka na osnovu business plana koji upravo opisujes, sada je doslo vreme za realizaciju. Od ovog trenutka neki manji broj ce se pozdraviti sa tim servisima za uvek, jer su "prevareni"... ali ce gomila ostati, po inerciji i bez puno razmisljanja, kao sto su i dosli. Doduse, pitanje je koliko ce vremena trebati demokraCkom svetu da regulise preciznijim zakonima ovu novu vrstu delatnosti (prodaja licnih informacija) da bi bila koliko toliko pristojna... ali ocekivati od google i facebook da postuju nasu privatnost, je malo neumereno. EDIT: gmail nije uveden bez razloga... myspace je zamenio facebook, i moze biti i drugih drustvenih mreza... ali nije lako zameniti email nalog na koga su svi koji ti pisu navikli... perfidno zar ne?[/quote] u pravu si, ali ne mogu da se pomirim! |
Quote:
www.google.com/accounts Gmail servis ti je "ulaznica" za sve servise koje google nudi, g+, youtube, adsense, itd. I da, to nema nikakve veze sa fb, Ne znam da li si dozvolio facebook-u da ti pokupi sve email adrese iz (gmail) address book (tako sto im das PASSWORD(!?) od tvog gmail naloga! meni su trazili), da bi ti "pomogao" da pronadjes prijatelje... trt... sad je skoro gmail trazio broj mog mobilnog da bi mi bolje "obezbedio" sigurnost mog naloga... ili se ne secam sta su sr*li... mislim... treba imati malo osecaja sta oni traze pod ovim ili onim izgovorom i ne treba im davati bas sve, a neumorni su u novim idejama... broj mobilnog ce im trebati kad krenu da spamuju putem SMS. Njihova strategija je viralna ili piramidalna... sve nove korisnike oderi za mailove njihovih prijatelja te i njima ponudi neki od "award winning" servisa... bla bla... google to nije morao... on je mail servis, ogroman... on ima sve mailove (i gmail i sve druge iz address book njegovih korisnika), ne treba nista da trazi. EDIT1: moze da se zaglavi ozbiljan zatvor za spamovanje, osim ako te na to neko navuce tvojim pristajanjem... ali se svodi na isto... manje vise EDIT2: sada videh da nisi na fb, pa moje pitanje ignorisi (ostavicu ga zbog drugih) EDIT3: podsecaju me na malware tipa "your pc is infected with spyware, click here now to clean it!"... samo uvijeni u "sareni papir" |
Quote:
Pravi se log naravno,ali je ovaj drugI bez ikakvog (vidljivog) traga jer svako ima jednak pristup. Primjera radi,hocu da procitam mail (ne svoj),tudji,(za koji imam lozinku) koji je kreiran u Obali Slonovache,:wink:,hocu da provjerim postu u njemu i zakacim se na neki wi-fi i otvorim mail.Nema apsolutno nikakve sanse da iko na svijetu zna da sam ja otvorio taj mail,sa svojim potpuno desetim nalogom bio on google,yahoo ili billo koji drugi. O tome pricam a ispravi(te) me ako grijesim?! Quote:
|
Quote:
Quote:
Nekad bas ne razumem poverenje ljudi u email. Email je javni servis, i nikada nije bio preterano siguran u pogledu privatnosti. Barem je bio pouzdan, ali ni to vise nije, od kada se pojavio spam.... borba protiv spama povecava verovatnocu da neki normalan email nikada ne dobijete zato sto ga je progutao spam filter. Ali pre svega, email nikada nije bio za neka preterano poverljiva dopisivanja... nema osnova za to, cak je telefonski razgovor poverljiviji... a setnja i razgovor u sumi jos vise... Bio sam administrator svih servisa jednog internet provajdera, mogao sam da citam sta sam god pozeleo, ali me nije nikada zanimalo... doduse kada su me cimali da im vadim postu iz djubrista antispam filtera, morao sam CITATI tu postu da bi shvatio da nije spam! Kako bi to uradio drugacije?! |
|
sve popup reklame koje vidite na youtubu, guglu, i ostalim sajtovima (koje su na srpskom, hrvatskom whatever) sta mislite kako prepoznaju da si ti bas sa balkana i da razumes recimo cjirilicu i pise recimo "контактирај Марију поред Ужица" (lupam) :) ? a ne pojavljuje se to isto recimo na Barbadosu :D zato sto rade preko guglovog sekjuriti centra za prepoznavanje ip adresa, potpisana prava reklamiranja po lokaciji itd itd... to je samo jedan od primera prepoznavanja lokacije...
A ako se brinete oko toga da znaju odakle ste, onda skinite lepo onaj floating ip program, to imam na jednom racunaru, stalno menja ip, pa vam u jednom trenutku izlaze reklame na kineskom u drugom na portugalskom, pise da ste iz perua itd... |
Vjerojatno se ovdje nitko samnom nece slozit, ali ja uopce ne vidim nista lose u tome sto su ameri poceli i zele napravit. Zar profesionalcima nije u interesu da se sve ilegalno makne sa weba i natjera ljude da shvate da u kapitalistickom drustvu sve treba platit? Ako uzmekmo samo primjer ex yu zemalja mozemo vidjet da su nam scene bilo koje multimedijske sfere totalno razjebane, za sto je velikim dijelom kriva piraterija. Ja sam prvi za to da ako nemas love da kupis alat za posao da nemas sta ni trazit u tom poslu. Postoji hrpa freeware-a s kojim amateri mogu radit i igrat se. Automatski ce se maknut svi "koko?ari" koji i onako rade posao koji nisu sposobni obavljat. Vrijednost glazbe (uzimam to kao primjer je je ovo forum vezan za glazbu) je nikakav upravo zato jer svatko moze sve dobit besplatno. Pa jbte potrosili smo tisuce i tisuce eura da bi si priustili u svojim studijima ono najbolje, a da ne spominjem godine i godine ucenja i iskustva koje su neprocjenjivi, i sve to da bi netko mogao skinuti 100.000 funti pluginova koje ne zna ni koristit i oduzimat nam posao!? Meni to bas moram priznat nije jasno. Kada bi svaki danasnji klinac znao da svaki dan umjesto 3 jointa moze popusit samo jedan da mu ostane love da kupi glazbu koja mu se svida stvari bi bile drasticno drugacije. I znam da cete sad rec da nije problem u tome vec u cenzuri interneta i kontroli vlada i bla.. Ali kog od vas zapravo boli kurac za to?? Te stvari i onako nemozemo promjenit jer je potpuno ista stvar da li ti netko nesto cenzurira ili ti jednostavno plasira laz iz dana u dan. Svi se i tako borimo da imamo za jest i da osiguramo nasim obiteljima ono sto im treba. Ovaj primjer u videu gdje se kaze da ako odes na tecaj kuhanja i kasnije svojoj zeni pokazes sta si naucio je zbilja pre smijesan, zapravo jadan. Pa koliko moras bit glup da to popusis!!?? Nitko vama nece oduzet pravo da se i dalje reklamirate po webu, da stavljate svoju glazbu, slike i video, da saljete informacije i znanje svojim prijateljima i poslovnim suradnicima s kojim npr. razvijate neki projekt ili slicno. Na kraju krajeva moje misljenje je da je do svega ovoga doslo iz jednog jedinog razloga, a to je zato jer se u vrijeme kada se digitalna tehnologija pocela masovno razvijat nitko nije sjetio da bi mozda bilo pametno donjet zakon kojim se ne dopusta plasiranje neove tehnologije dok zakonski nije rijeseno kako ce se na njoj stititi intelektualno vlasnistvo...dakle prvo zakon, a onda iphone:) eto...poz H.
|
Quote:
Ja ću se slo?iti s tobom:wink: |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Pokusajte da ne verujete u razne anonymizere i kojesta ostalo... internet saobracaj se zasniva na tome da server koji posecujete ZNA adresu na koju se salje podatak (ono sto download-ujete)... inace vam ne bi stiglo nikad. Ako zna, onda moze i da belezi sta je, gde je i kada slao, pitanje je samo zeli li se logovati aktivnost ili ne. |
Quote:
Nevolja je sto najcesce mora da se duboko zaglibi na pogresnu stranu da bi se uocilo da je napravljeno vise stete nego koristi... ali tako to obicno ide. |
Quote:
Sent from my Desire HD using Tapatalk |
Quote:
To je ta pogubna malodusna prica na nivou covjecanstva,jer da je suprotno davno bi se osjetili boljici u svakom smislu. Ali ja ne gubim nadu,doci se do kolektivne samosvjesnosti,samospoznaje i preuzimanja odgovornosti ! |
Quote:
Sent from my Desire HD using Tapatalk |
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/uvXo4sGB7zM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
|
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Dx9Jxk7Fwxw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
|
boli njih kurac za prava, intelektualnu svojinu i tralala, o parama se radi, neko mlati lovu koju oni vide kao njihovu
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
I na kraju ... ne znam da li ste culi , ali financijski savjetnici Apple-a su izracunali da bi najisplativiji ulog njihovog novca kojeg imaju bio taj da zapravo kupe cijeli hollywood...tako da je mozda i ta prica iza svega :grin:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
@BlasterMaster
Kako izlazi, gde izlazi? hmm Sigurno ima da se iskljuchi... pogledaj... A kako ce to da zakljuche za ime? Podji samo od toga koliko ima chudnih imena... ;) Audio Science? Moze li to da bude ime?! mali off: http://www.babble.com/celebrity/cele...ty-baby-names/ Audio Science http://www.babble.com/celebrity/cele...-names/?page=9 @Mika Technika Ovaj s telefonom je bash hteo da bude anoniman LOL @GRDI Generalno bi se slozio s tobom kada bi ovaj zakon stvarno imao za cilj to shto ti mislish da jeste... ali posto nije... (a to upravo i akcentuju svi) onda ne mogu... I budi siguran da ovaj nachin nece (niti ima) bilo kakve posledice po samu pirateriju o kojoj ti prichash... jedan deo primera mozesh da vidish i sam ovih dana na netu :) Taj primer s kuvanjem je samo "slikovit prikaz" nechega... preko koga moze da se objasni obichnim ljudima ochemu se tu radi... i zashto ovo nije dobro... Kao shto rekoh na pochetu, to shto si ti napisao jesi upravu (generalno) ali to nema nikakve veze sa ovim zakonom (na zalost) jer nije pravljen da suzbije to... vec da da "nekome" kontrulu nad internetom koji predstavlja jako veliku mogucnost za zaredu "svima"... jbg neko mora da omasti ruke i tu... ;) edit: @GRDI Pa upravo si to sada i sam rekao... i objasnio... neko josh oce da ti uzme deo kloacha koji je tvoj... "neko ce da dogovara"..."neko ce da uzima"... ;) Ne vidim shto je to problem ni ovako? Kao ni kakve to veze ima s piraterijom... Chek, stani... da razjasnimo neshto... dakle... Tebi bi smetalo ako ti megabox isplati "kesh na ruke" za pesmu u odnosu na broj slushanja ili free downloada sa njihovog sajta... Znachi tebi je krvio shto "pijavice" ne uzimaju svoje pareche leba i ako im ne pripada? I kakve ovo veze ima s piraterijom? (npr) free download na neki nachin bio legalan al bi zato muziri i izvodjachi dobili kesh direktno ne bi ishlo na sve strane... Pominjesh ameruku LOL pa oni mogu da za 10-15 dolara gledaju filmove ceo mese shta hoce - kako hoce - kada hoce... mislim da je slichna pricha i sa muzikom... daj tu mogucnost svima pa vidi koliko ce ljudi da nastavi da se zeza sa "snicmica", titlovima i sl. daj tu mogucnost pa da vidmo kome se isplati da gleda po 10min reklama na tv na svakih 20-30min serije ili filma... @vasko +1 edit: 2 Da ne bi bilo zabune, nema/niti cu ikada imati ikakve prihode od muzike... Dal holivud (apple) ili megabox (i sl.) imaju veze sa svim ovim shto se deshava - ne znam, ali znam sigurno da nema veze sa piraterijom o kojoj ti prichash. Jer se ona nikada nece sprechiti na ovaj nachin... btw si primetio da su se pojavili "novi igrachi" na polju hostinga... hmm pitam se ko su im valsnici LOL ????? |
@Haxli
Oprosti ne mogu bas polovit sta si sad namjenio meni, malo je zbrka :confused: :grin: |
Pocheo sam da pishem a onda su pochele da se nizu nove poruke pa dok sam pisao - dodavao sam
i napravi zbrku... sorry... elem: Quote:
Quote:
------------------------------------------------- Neko je pominjao holivud, apply.. pa sam dodao ovo: Quote:
|
@haxli
Mislim da sam sve objasnio u prijasnjim postovima i zapravo ne razumijem sto me zelis pitat. Daj molim te (nemoj se ljutit) ako zelis, postavi mi konkretno pitanje. :) |
Opushteno, evo sushtina:
Kakve veze ovaj zakon ima sa sprechavanjem piraterije? (u praktichnom smislu) Da li kapirash da se "recep za piletinu" izjednachava sa skidanjem piratskog softvera? (i da tu negde i lezi cela poenta "shirine zakona" jer u oba sluchajeva jedan ce da plati a vishe njih koristi tj dobija da koristi...) Da li mozesh da mi objasnish kako to da firme koje imaju nevidjene shtete od piraterije stoje protiv ovog zakona a ne uz njega... i zbog chega? (npr microsoft) |
Quote:
Ugrozeni su ljudi, odnosno njihova privatnost, da bi se vaspostavila kontrola sadrzaja na web-u. To sto ti niko u obicnoj posti ne zaviruje u kovertu, se zove "ljudsko pravo", a ako ti neko izmisli neki razlog zbog koga bi to OBAVEZNO radio (samo) na world wide web mrezi... onda je to gubitak ljudskih prava (na webu)... nije to neka velika filozofija. EDIT: Pri tom su to pravo izgubili ljudi a ne web, to hocu da kazem, ako nisam bio jasan |
Quote:
Umesto da se pronadje način kako da obični ljudi imaju kakvu-takvu slobodu dobili smo još gori tretman. Tako to ide kada se zakon piše birokratski ;) |
Quote:
Prica o receptu za piletinu jer kako je netko ovdje i sam rekao samo primjer da se lajcima objasni problem, ali on je naprosto glup i neistinit, jer da je on istinit svijet bi se morao pocet okretat unatrag... to bi znacilo da ja svom djetetu kupim knjigu za skolu, ali ne smijem mu je dat, jer sam je ja kupio... lol:rotfl: Ti jako dobro znas da te iste firme prodaju i hardware tj. u zadnje vrijeme smartphone i touchpadove... tu trenutno stoji njihova najveca zarada...telefon ili pad ne mozes ukrast sa weba, ali materijal zbog kojeg si ga kupio da ga napunis definitivno mozes...dakle zasto bi nakon sto su ulozili milijarde dolara u razvitag tog hardweara (vodeci se trenutnim stanjem ilegalnog downloada) sada prihvatili cinjenicu da svojim kupcima na neki nacin moraju obznanit da ce ih kostat jos 5x toliko da kupe glazbu za to. Pogotovo microsoft koji nije kao apple razvio nacin legalne prodaje...Svima njima se isplati da za svoje proizvode postoji sto vise besplatnih stvari s kojim oni zapravo nemaju nikakve veze niti su zakonski u konekciji s njima... |
Quote:
|
Quote:
Prica o autorskim pravima je vise nego dobar izgovor za uvodjenje mnogo goreg zla... to pokusavam da kazem, koje danasnji mocnici jedva cekaju da imaju u rukama, i koja su u nekim zemljama i postojala, mnogo pre interneta, ali su ukinuta. Inace nas JOS UVEK NE kontrolisu na nacin na koji bi mogli, ni blizu, samo zato sto jos uvek postoje snage, dovoljno dalekovide, koje ce se suprotstavljati tome... ima jos vremena do chipovanja... EDIT: Oprosti, ali ne mozes me ubediti, da ce, kad "zastite" autorska prava muzicara, stati i ograniciti svoje moci samo na njih.... zbog moralnih razloga... ne... to se nece desiti... istorija nam govori da je to nerealno ocekivati. |
EDIT: Oprosti, ali ne mozes me ubediti, da ce, kad "zastite" autorska prava muzicara, stati i ograniciti svoje moci samo na njih.... zbog moralnih razloga... ne... to se nece desiti... istorija nam govori da je to nerealno ocekivati.[/QUOTE]
Nisam nikada ni rekao da hoce, ali ako moram birat izmedu toga da mi oduzmu ta moja prava , i toga da mi oduzmu prava i nesto se dovede u red po pitanju ilegalnog download-a, biram ovo drugo. |
Quote:
Da budem eksplicitniji,... zelim ti da zastitis svoja prava, ali ne po cenu neceg sto je vrednije od toga. |
Quote:
:thumbsup: Apsolutno te razumijem i podrzavam, to sam rekao i odmah na pocetku. |
File sharing siteovi su samo jedan mali dio izvora ilegalnog materijala, ali su eto najpopularniji zbog lake dostupnosti.. Ukidanjem istih nece nista postic osim kontraefekta, ali cloud tehnologija koja se blizi ima uvjete da radikalno promjeni situaciju na webu..
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:48 AM. |