Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Van Gogh in NRG Recording Studios (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39287)

Braca 22-10-2011 01:20 PM

Re: Van Gogh in NRG Recording Studios

I ja mislim da nije hejt, moramo da se naucimo da postoje razliciti stavovi da se sa tim naucimo ziveti. muzika i sve oko nje ima vise znacenja, iz nje se mogu videti karakteri ljudi, motivi zasto se neko necim bavi i tome slicno. Nije nista lose kada izrazimo svoj stav da je neko od muzike koja je u pocetku bila dobra resio da zaradi novac, da podilazi publici i da se iz svega vidi da je to postao biznis a sve manje muzika. Ne pada mi napamet da hejtujem Djuleta, naprotiv imam respect, ali zbog toga ne moram da volim to sto radi, uostalom kao i za mnogo veca imena u svetu. Vecini pravih ljubitelja muzike je stalo do muzike, ali zivimo u svetu koji nije kako treba, to ne znaci da ne treba da dizemo glas protiv necega sto nije u redu, prostitucija ne postoji samo kod prostitutki, nego je to postalo pravilo u zelji za uspehom po svaku cenu, pare jesu vazne ali nisu presudne za muziku. O svakoj muzici i njenom kvalitetu jedini sudija je vreme. E sad zbog svih onih koji muziku ne dozviljavaju kao novac, evo uzecu primer Jeff Back-a, i koji ostavljaju duboke tragove u muzici, i gde je recimo Eric Clapton u konkurenciji sa Page-om i Jaff Beckom izjavio da je istina da je on primio nagradu za zivotno delo, ali da smatra da je on ne zasluzuje nego Jeff Back! Posteno zar ne!

Arthur 23-10-2011 04:11 AM

OK, ajd onda SVI lepo na prvu stranicu ove teme pa da vidimo ?ta je po vama definicija HEJTA ako je ono ?to je Igor pisao normalno, i konstruktivno razmenjivanje mi?ljenja. Ja bih ga lično banovao ili o?tro upozorio jo? tad zbog takve postavke stvari, al sam bio tehnički odsutan. Znači ono se protivi svemu ?to ja verujem da ovaj forum treba da prestavlja.

PRITOM
?elim da izjavim i naglasim da mi ni Đule ni ceo VanGogh (posle albuma Opasan ples, taj i neki pre njih su mi se baa? dojmili), uop?te nisu bliski srcu, naročito ne taj U2 trip u koji su kasnije odlutali, gde su pesme postale sredstvo a ne cilj. Ali to je druga tema, za koju jednostavno ne verujem da ima smisla da se bilo kad i na bilo koji način otvara jer ne postoji način da donese IČEG DOBROG bilo kome, ni učesnicima ni čitaocima iste. Neko voli paprike, neko lubenice, a neko nutelu.

awacs 23-10-2011 12:30 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 315060)
OK, ajd onda SVI lepo na prvu stranicu ove teme pa da vidimo ?ta je po vama definicija HEJTA

Hehe, u odnosu na neke Kremerove i Lukovićeve davne recenzije iz D?uboksa (a pogotovo u odnosu na SVE Lukovićeve tekstove tokom poslednjih 15 godina) Igorovi postovi su Mir Jam :)

Ja tu nijednog trenutka nisam prepoznao hejt, pre bih to nazvao "o?trom kritikom". I argumentovanom.

Pozdrav,

Vasa

Arthur 23-10-2011 01:13 PM

s tom razlikom što su kritike, oštre ili ne, naručene i tražene, kako od strane autora, tako i od strane čitaoca.. što ovde ni izdaleka nije slučaj, jer je tema od jednom snimanju jednog benda sa ovih prostora u nekom sveckom studiju..

Znak 23-10-2011 01:38 PM

U davna, pradavna vremena, pre interneta, postojale su takozvane polemike. U književnom časopisu neko bi objavio kritički osvrt na neko umetničnko delo (naravno, bez traženja ili "naručivanja" od strane autora, ne znam odakle ti to; verovatno si mislio na recenzije koje se šalju izdavaču?), a u sledećem broju bi neko - vrlo često i sam autor - udario tuk na luk. Polemike su znale biti oštre, a ponekad i vrlo opširne. Jedan od najpoznatijih slučajeva je onaj kada je delo Danila Kiša Grobnica za Borisa Davidoviča maliciozno napadnuto od strane nekih zavidnih kolega mu pisaca, da je - kao - plagijat. To je, za razliku od ovog threada, bio hejt par ekselans. Kiš je smatrao da na kritiku treba odgovoriti i dobro se potrudio da to uradi temeljno i argumentovano. Tako je nastala knjiga Čas anatomije, genijalna, kao i sve ostalo što je napisao. Delo nije "fiction", a ni klasična teorija književnosti; moglo bi se u stvari reći da je žanrovski preteča forumske rasprave.
Ovaj thread ima iskru takvih stvari. Ništa naročito vredno niti novo nije rečeno (inače bi naravno sve već davno bilo izbrisano), ali eto, ipak se provuklo malo kritičkog razmišljanja na Rumskom. Briso, ne briso, meni svejedno.

Surfer 23-10-2011 02:41 PM

Mislim da 90% vas nije vidjelo pravi studio niti na slici a kamoli snimalo u jednom, niti ćete to ikad.
Ovo vam je bila odlična prilika da ga barem vidite na slici.

Ovaj topic je o tome da je jedan vaš band snimao u top svjetskom studiju.
Umjesto da se priča o studiju i rezultatima koje su oni dobili u njemu,i hvali ili pljuje zvuk bubnja, ovdje se priča o i pljuje sam band, njihova muzika i tekstovi koji su potpuno nebitni u kontekstu ovog topica.

Zaključak: "Ljubomora je vrsta zavisti, a zavist je mali, niski porok, koji ne poznaje drugo zadovoljenje negoli potpuno uništenje svog predmeta."

silicon science 23-10-2011 03:12 PM

Moshti jadnog Vinsenta se sigurno batrgaju u grobu, kad vidi ko nosi njegovo ime... O kolichini netrpeljivosti prema pomenutoj grupi ne bih ovde pisao, jer bi potrajalo (a ko zeli da chuje moze na PM) :rotfl::rotfl:
Ali eto, nisam odoleo da barem malo bljucnem po Djuletu, zasluzio je on to bezbroj puta... Moze da snima i na Jupiteru albume, i dalje ce njegov "rokenrol" biti zabava za priprostu raju koja chini vecinu populacije u dijagnozi zvanoj Srbija...

Znak 23-10-2011 03:22 PM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 315079)
Mislim da 90% vas nije vidjelo pravi studio niti na slici a kamoli snimalo u jednom, niti ćete to ikad.
Ovo vam je bila odlična prilika da ga barem vidite na slici.

Nije valjda da pravi studio mo?e BESPLATNO da se vidi na slici!?
Quote:

Ovaj topic je o tome da je jedan va? band snimao u top svjetskom studiju.
Umjesto da se priča o studiju i rezultatima koje su oni dobili u njemu,i hvali ili pljuje zvuk bubnja, ovdje se priča o i pljuje sam band, njihova muzika i tekstovi koji su potpuno nebitni u kontekstu ovog topica.
Hoće? da ka?e? da je kod njih zvuk bubnja va?niji od muzike i tekstova? Tu se sla?emo. Ali ne bih da to slu?am, jer već unapred znam da bubanj nije ni prineti onome ?to je pre trideset godina snimano na osam kanala u Zagrebu kod Trulog (i to u kontrafazi).
Quote:

Zaključak: "Ljubomora je vrsta zavisti, a zavist je mali, niski porok, koji ne poznaje drugo zadovoljenje negoli potpuno uni?tenje svog predmeta."
Da li to va?i i za ono kad si ti rekao da ti je Azra oduvek bila grozna?

awacs 23-10-2011 03:54 PM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 315079)
Ovaj topic je o tome da je jedan va? band snimao u top svjetskom studiju.

Vidi? kako ljudi različito tumače stvarnost ;) Ja sam mislio da je ovaj topic o tome kako činjenica da neki čovek naručuje odela od ovla?ćenog kraljevskog krojača ne čini tog čoveka kraljem. ?to bi rekao Braca: "magare u Beč - magare iz Beč". Ili "Martin u Zagreb - Martin iz Zagreba", kako god ;) Ali hvala ti ?to si mi sad razjasnio stvari.

Pozdrav,

Vasa

quake2 23-10-2011 05:20 PM

Ja nigde ne vidim da je Surfer komentarisao kvalitet benda,meni se cini da je samo hteo da konacno krenemo pricu o zanatu....Ajde konacno malo o tom bubnju da pricamo:).Jel se snimak istog vama svidja ili ne?

DaBear 23-10-2011 05:59 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 315086)
Ja nigde ne vidim da je Surfer komentarisao kvalitet benda,meni se cini da je samo hteo da konacno krenemo pricu o zanatu....Ajde konacno malo o tom bubnju da pricamo:).Jel se snimak istog vama svidja ili ne?

Ma koga interesuje kvalitet snimljenog bubnja???
Vazne su pesme, hooks, melodije koje se pamte. koje ne izlaze iz glave... :wink:

A jel ima to kod njih (uopste)?

:rotfl::rotfl: loodilooooo

Znak 23-10-2011 06:03 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 315086)

Radije bih pričao o bubnju na albumima Električnog orgazma, Kande Kod?e i Neboj?e, Partibrejkersa, Eve Braun i sl.

quake2 24-10-2011 12:40 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 315093)
Radije bih pričao o bubnju na albumima Električnog orgazma, Kande Kod?e i Neboj?e, Partibrejkersa, Eve Braun i sl.

Pa otvori temu o tome,sta je tu problem?

quake2 24-10-2011 01:16 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 315092)
Ma koga interesuje kvalitet snimljenog bubnja???
Vazne su pesme, hooks, melodije koje se pamte. koje ne izlaze iz glave... :wink:

A jel ima to kod njih (uopste)?

:rotfl::rotfl: loodilooooo

Neznam dali toga ima kod njih...ali ajde da ti verujem da nema:-).Medjutim....snimak kao snimak je vrlo interesantan,i ako propustas da ga cujes,analiziras i pokusas da provalis po nesto iz zanata samo zato sto te nervira Djule ili sta ja znam iz kog drugog razloga....to je stvar tvog izbora,jbg.Momci iz NRG-a rade fenomenalnu produkciju,koliko sam video angazuju ih i dalje mnoge velike face poput tone starih koje su radili....a ti mi pricas kako je produkcija uopsteno gledano, totalno nebitna ako mali Perica ima hit pesmu.Ok,primio k znanju.Ja drugacije gledam na stvari.

disco violence 24-10-2011 10:43 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 315093)

Kad pomenu Orgazam čuo sam par stvari sa poslednjeg albuma i bio sam prijatno iznenađen,jednostavno i dobro urađeno,majstorski.Na ?alost stalno govorimo o bendovima koji su na zalasku karijere,verovatno jer je do mladih snaga te?ko doći,nemam vi?e snage da pratim scenu i kopam po internetu,čisto ako naletim negde na ne?to evo jedna stvar koja me odu?evila,kad ljudi naprave ne?to iz srca
"><iframe src="http://www.youtube.com/embed/cyL6p6NjF3I" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>

Arthur 24-10-2011 10:58 AM

piknik je zakon, poslednji orgazam divno isproducirano smeće, a ovaj topik definitivno nije Danilo Kišova prepiska sa zavidnim kritičarima nego ipak jadni internetski hejt, nekoga ko je to možda i zaslužio, al bih da to ipak ne dobija na ovom forumu. Zove se Rumski audio forum i nekada se bavio pozitivističkim razmenama znanja o hardwareu, softwareu,druženju između kolega (ja sam JAAKO mnogo ljudi odavde privatno upoznao, na obostrano zadovoljstvo). A sada služi samo da "JA" kažem, šta imam, pa da odem na neku drugu temu gde me o tome ionako niko ništa nije ni pitao. E od toga je meni, a i gomili starijih članova, muka. A verujem i deci koja neregistrovana sede i pokušavaju da nađu neku informaciju o tome kako se zapravo snima bubanj, kako kod nas, tako i u inostranstvu, ili koje su REALNE prednosti ProToolsa nad Cubaseom i obrnuto.

awacs 24-10-2011 02:13 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 315127)
E od toga je meni, a i gomili starijih članova, muka.

Kud ćeš brate starije članove od Peruzze, Brace i mene :rotfl: Slowstar se odavno povukao, a LACKY je malo nervozan.

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 315127)
A verujem i deci koja neregistrovana sede i pokušavaju da nađu neku informaciju o tome kako se zapravo snima bubanj, kako kod nas, tako i u inostranstvu, ili koje su REALNE prednosti ProToolsa nad Cubaseom i obrnuto.

Evo, konkretno:

Bubanj se snima mikrofonima kojima raspolažeš u prostoriji koju možeš da okupiraš na dva-tri dana, a svira ga bubnjar koji je upoznat sa pesmama i u idealnom slučaju ima osećaj za tempo, ritam i muzikalan je. Kako kod nas, tako i u inostranstvu :wink: Na Forumu je do sada bilo nebrojeno mnogo priča o tome. A opet, što bi reko Bajaga:

"Ako bubnjar ima dar,
to je sasvim lična stvar.
Ljudi kada traže bis,
to se odnosi na VIS"

:::::::::::::::::

REALNE prednosti Cubenda u odnosu na Pro Tools postoje ukoliko kolege (ili studiji) sa kojima sarađuješ koriste Cubendo. REALNA prednost PT-a je pak ako mahom sarađuješ sa korisnicima PT. Sve ostale prednosti i mane su naši subjektivni doživljaji tih programa.

Sad, ta "neregistrovana deca"... Mislim da veću korist imaju od ovakvih rasprava nego od ofrlje urađenih testova mikrofona ili bilo kakvog outboarda. Da ne pominjem to što 99,9% njih nema ni opremu ni uslove u kojima bi mogli da čuju dotične razlike, a kamoli iskustva da bi mogli da prepoznaju šta je zaista "bolje" a šta "lošije". Na stranu to što "bolje i "lošije" ionako ne postoje kao jasne i trajne kategorije u muzici.

Ali ta "deca" kroz ovakve rasprave bar mogu da naslute u kakav se posao upuštaju i da li uopšte imaju petlju za to. To je važnije od "dobro snimljenog dobrog bubnja sa odličnim bubnjarom u fantastičnoj prostoriji". Što reče Bajaga :)

Pozdrav,

Vasa

Znak 24-10-2011 03:02 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 315126)
Kad pomenu Orgazam čuo sam par stvari sa poslednjeg albuma i bio sam prijatno iznenađen,jednostavno i dobro urađeno,majstorski.

Nisam neki fan Električnog orgazma, ali i mene je ovaj album u svakom pogledu zaista prijatno iznenadio. Otvoriću poseban topik o njemu

Quote:

Na ?alost stalno govorimo o bendovima koji su na zalasku karijere
Je li ovo neka diskriminacija? Pa i Bitlsi su snimili Abbey Road na zalasku karijere, kakve to veze ima... A Orgazam će svirati jo? decenijama (nadamo se, naravno).

quake2 24-10-2011 07:04 PM

Pa dobro,otprilike je sada sve receno o VG-ovom snimanju u NRG-u:).Sloboda govora i demokratija su ispostovane8-),jel moze sada jedan look?,cisto u cilju boljeg koncentrisanja na ostale teme i da se ne ponavljamo vise ovde.Disco Violence je lepo dao primer jednog dobrog mladjeg benda a ima ih jos.Evo ja cu da otvorim teme o Pikniku,Stripu i Negativu i nadam se vedrijoj atmosferi,a dobra stvar je da su cini mi se neki od tih ljudi i ovde na forumu,pa ce prica biti jos interesantnija i konstruktivnija.Pozzzzz

Znak 24-10-2011 07:16 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 315169)
jel moze sada jedan look?

Misli? lock?

quake2 24-10-2011 08:35 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 315171)
Misli? lock?

To Matori,pricam taj DZoni Stulic ?It Ain' Like In The Movies At All? engleski pa sva sreca da si tu:)

Arthur 25-10-2011 03:12 AM

pa kakav lock kad nam je vasa upravo u naletu konstruktivnosti, sa svoje tačke gledi?ta, rekao SVE :da:

jedino ?to mi pada na pamet, a kao obja?njenje za?to se ne razumemo, bez pretenzija, jeste generacijski jaz, jer biva da stvarno starija garda nema ba? puno po?tovanja za forume i internet generalno (?to je razumljivo, i ne osuđujem ih) kao na izvor informacija i jedinstveno sredstvo učenja. To ?ta smo mi, pripadnici ZX Spektrum pa na dalje, generacije, na internetu i na koje načine sve naučili, i pre nego ?to je on postao op?te popri?te javnog i slobodnog hejterizma (kao samog sebi cilj), za nas je verovatno jednako neprocenljivo kao i neko njihovo odrastanje i učenje, na neke potpuno drugačije načine.

Postajem dosadan sa tim, ali iskreno mi je jako te?ko i ?ao, ?to ljudi koji su već tu, i deo su neke istorije i svedoci nekih drugačijih, po muzičku produkciju, normalnijih vremena, nisu aktivniji, i konstruktivniji učesnici ovog foruma. Njihovo znanje i iskustvo, način razmi?ljanja i sve ?to su pro?iveli, bi svima nama koje to iskreno zanima, bili potpuno neprocenljviji. Ovako, ostaje gorak ukus, naročito posle Slobinog povlačenja, i veoma nekonstruktivnog bivstvovanja na forumu, gde se mahom ?alio na depresiju i koristio svoju inteligenciju da kreativno pljuje po svemu ?to nije Macintosh-made. Ostali su, dakako, manje patetični, ali mi je stvarno ?ao ?to nam ne ?ele ili ne mogu pru?iti vi?e.

Ako vam zaista svejedno da li će ovakav način razmi?ljanja biti podr?an ili ne, mo?emo lagano da lokujemo i temu i ceo forum.

diviner 25-10-2011 01:45 PM

Lep post Arthur, mislim da si rekao sustinu!

Igor 25-10-2011 04:20 PM

Bio sam nedeljak dana na zasluženom kreativno-mentalnom isparavanju i evo tek sad pročitah sve ovo i... :cry:
Naravno, niko iole ubačen u mašinu zvanu Svet sumanutih vrednosti i ljudi nema se zbog čega ovde ni čuditi ni nervirati. To je jednostavno tako, takav je trenutak, nezadovoljstvo je višeslojno, a na nekim su lejerima te stvarnosti pedantno iscrtane maske i lako se da poverovati u bilo šta. Tim pre i polemika na temu ko je u pravu nema svrhe, ali razgovarati o umetničkim dometima određenog benda, njegovim delima i onome što je neko možda primetio zagleda(va)jući se u gorepomenutu a možda (kako rekoh) maskiranu sliku, mislim da može doprineti razvijanju muzičkih ganglija, ako su iste, naravno, spremne za kompromis i verbalni fer-plej.
Pokušaću to da demistifikujem konkretnim primerom - Artur je n.p. napisao da me treba banovati, da sam hejter, da je moj stav apropo industrijskih dometa Van Goga apsolutno suprotan onome što bi trebalo da se događa na ovom formumu. Ok. Možda bi zaista trebalo ograničiti priču daleko strožijim pravilima igre, izričito zabraniti iznošenje stavova mimo toga kako se koriste kompresori, obrće faza ili (u Srbiji) postaje poznat na konto zanatskog iskoraka ka NRG Recording Studios-u, n.p...
Ali zar takva spika nije sužena samo na pusto razglabanje o formi? Zar nemate želju da ponekad proniknete iza tih tehnoloških kulisa i objavite šta ste širom otvorenih očiju srca videli tamo? Bez namere da ikome branite drugačije da misli, oseća, piše...
Zvuči misionarski, pa ipak, pogledajmo gore. Ne stoji li: "pričajte o svemu ostalom vezano za muziku?". U tom smislu neko će reći da je Đule napravio svetski sound i objasniti kako ga je prepoznao, drugi će objasniti kako je i dalje ravnodušan s obzirom na svoj no feel, a treći - da mu je muka od svog tog nametanja nazovi umetničkih standarda, jer oni ne vode do istine i pouke, koliko do samolagarije o cilju bez cilja.
I, da završim jednim stihom koji upravo smislih, a možda će nam pomoći da drugačije gledamo na ono što bi ishitreno oko poručilo u ovaj topic zadubljenoj glavi... Muzika nam znači, zato se i mrači. :)

awacs 25-10-2011 04:49 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 315252)
Muzika nam znači, zato se i mrači. :)

:thumbsup:

Ja sam pak trenutno bez inspiracije za stihove, ali ću citirati ne?to ?to je D?on Kejd? davno rekao, a ja od?tampao i zakaćio da mi visi iznad radnog stola:

"I've never heard any sound that I didn't enjoy: the only trouble with sounds is music"

http://img847.imageshack.us/img847/1498/troublew.jpg

Pozdrav,

Vasa

quake2 26-10-2011 12:21 AM

1 Attachment(s)
U svom ovom bulaznjenju,nazirem i jednu dobru stvar:da:.Gde su poezija i proza,tu su i....i......i..........iiiii.........i ZENE naravno.Mozda ce konacno sa svim poetama koje su nam dosle,na ovaj forum konacno poceti da dolaze i zeneeeeeee:):):).

quake2 26-10-2011 12:29 AM

1 Attachment(s)
Evo ribe koja mota kablove u NRG-u...

quake2 26-10-2011 12:32 AM

1 Attachment(s)
I za kraj,evo i Djuletove tetke...pa ga vi ogovarajte i dalje...

Surfer 26-10-2011 07:41 AM

Ja sam bookirao za petak a vi kako znate :)

DaBear 26-10-2011 08:52 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 315132)
Kud će? brate starije članove od Peruzze, Brace i mene :rotfl: Slowstar se odavno povukao, a LACKY je malo nervozan.

Evo, konkretno:

Bubanj se snima mikrofonima kojima raspola?e? u prostoriji koju mo?e? da okupira? na dva-tri dana, a svira ga bubnjar koji je upoznat sa pesmama i u idealnom slučaju ima osećaj za tempo, ritam i muzikalan je. Kako kod nas, tako i u inostranstvu :wink: Na Forumu je do sada bilo nebrojeno mnogo priča o tome. A opet, ?to bi reko Bajaga:

"Ako bubnjar ima dar,
to je sasvim lična stvar.
Ljudi kada tra?e bis,
to se odnosi na VIS"

REALNE prednosti Cubenda u odnosu na Pro Tools postoje ukoliko kolege (ili studiji) sa kojima sarađuje? koriste Cubendo. REALNA prednost PT-a je pak ako mahom sarađuje? sa korisnicima PT. Sve ostale prednosti i mane su na?i subjektivni do?ivljaji tih programa.

Sad, ta "neregistrovana deca"... Mislim da veću korist imaju od ovakvih rasprava nego od ofrlje urađenih testova mikrofona ili bilo kakvog outboarda. Da ne pominjem to ?to 99,9% njih nema ni opremu ni uslove u kojima bi mogli da čuju dotične razlike, a kamoli iskustva da bi mogli da prepoznaju ?ta je zaista "bolje" a ?ta "lo?ije". Na stranu to ?to "bolje i "lo?ije" ionako ne postoje kao jasne i trajne kategorije u muzici.

Ali ta "deca" kroz ovakve rasprave bar mogu da naslute u kakav se posao upu?taju i da li uop?te imaju petlju za to. To je va?nije od "dobro snimljenog dobrog bubnja sa odličnim bubnjarom u fantastičnoj prostoriji". ?to reče Bajaga :)

Pozdrav,

Vasa

Bravo Vaso !!! 100+:thumbsup:

DaBear 26-10-2011 09:15 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 315212)
pa kakav lock kad nam je vasa upravo u naletu konstruktivnosti, sa svoje tačke gledišta, rekao SVE :da:

jedino što mi pada na pamet, a kao objašnjenje zašto se ne razumemo, bez pretenzija, jeste generacijski jaz, jer biva da stvarno starija garda nema baš puno poštovanja za forume i internet generalno (što je razumljivo, i ne osuđujem ih) kao na izvor informacija i jedinstveno sredstvo učenja. To šta smo mi, pripadnici ZX Spektrum pa na dalje, generacije, na internetu i na koje načine sve naučili, i pre nego što je on postao opšte poprište javnog i slobodnog hejterizma (kao samog sebi cilj), za nas je verovatno jednako neprocenljivo kao i neko njihovo odrastanje i učenje, na neke potpuno drugačije načine.

Postajem dosadan sa tim, ali iskreno mi je jako teško i žao, što ljudi koji su već tu, i deo su neke istorije i svedoci nekih drugačijih, po muzičku produkciju, normalnijih vremena, nisu aktivniji, i konstruktivniji učesnici ovog foruma. Njihovo znanje i iskustvo, način razmišljanja i sve što su proživeli, bi svima nama koje to iskreno zanima, bili potpuno neprocenljviji. Ovako, ostaje gorak ukus, naročito posle Slobinog povlačenja, i veoma nekonstruktivnog bivstvovanja na forumu, gde se mahom žalio na depresiju i koristio svoju inteligenciju da kreativno pljuje po svemu što nije Macintosh-made. Ostali su, dakako, manje patetični, ali mi je stvarno žao što nam ne žele ili ne mogu pružiti više.

Ako vam zaista svejedno da li će ovakav način razmišljanja biti podržan ili ne, možemo lagano da lokujemo i temu i ceo forum.

i Arture je sve rekao...! svaka cast.
Za primedbe, problem je prisutan na SVIM forumima.
Neko voli da "objasnjava sve", da prica o spravama (koje nema i nikada nije radio sa njima!?) itd...i trolova ima na hiljade !!

Sto se tice "stare ekipe" (ili sta je vec ostalo od njih)...hmmm sve su to changrizave dede (hahaha) koji sta god pametno imaju da kazu - UVEK ce tu biti nekolicina pametnih novajlija koja ce to da ispljuje.

Ja sam sve vreme pricao da nisam tehnicki potkovan, (ja nikada necu reci "daj mu 3db na 4Khz, itd..) niti znam niti me zanima sta koji deo u spravama radi...sta sam ja pokusao da podelim je moje iskustvo iz prve ruke, radeci u music bizzu u Londonu, vise od 15 godina (da ne pominjem pionirske godine u Beogradu gde smo podosta uradili pre nego sto otisli u Englesku)
Kroz studio u kome sam bio i kroz moj studio je boravilo jako mnogo ljudi, artista. proucenata i snimatelja koji su velika imena, a da ne pricam sa cijim sam sve vokalima i produkcijama sretao kroz rad. Ss SVIM tim ljudima sam pricao, druzili smo se u studiju, sa nekima sam radio, itd itd itd... neka svako proceni sta moze da se cuje i nauci kad si SVAKI DAN, tokom 7-8 godina (dok je bio peak!) u kontaktu sa ljudima koji su na top listama !! Pa valjda svi oni (zajedno samnom) koji sam preturio svasta preko glave mozemo nesto da skapiramo....

Da ne pricam kako nikome tamo nije bilo jasno kako ja mogu da radim vise (razlicitih) stilova muzike i da sve to zvuci kao da su radili razliciti ljudi....hocu da kaze da je volume rada i produkcije bio kao u fabrici !!! Mnogo, brzo, dobro - jer ako ne valaja ta A&R ce da se vrati napusi te i nikad vise nece da te zove....

Puno stvari koje sam video / osetio i doziveo se UOPSTE ne uklapaju u neke poglede i shvatanja koje sam ja imao (A I OGROMNI DEO CLANOVA FORUMA JOS UVEK IMA).
I sad kad nekome nesto kazem, pokusam da skrenem paznju sta je u stvari bitno i na ste treba potrositi vreme i obratiti paznju - likovi koji slusaju muziku staru 30 godina, ne rade nista u poslu, nemaju pojma o snimanju itd...pocnu da izlaze ispod kamena i da se svadjaju...

Ok - meni ne smeta...od Engleskih A&R likova mi je puno zadebljala koza !!

Tesko je pogoditi koga sta interesuje na forumu...pre se neko interesovao SAMO za snimanje, neko za programiranje, neko na komponovanje - sad SVI HOCE DA RADE SVE - sto iziskuje godine i godine i godine vezbanja i slusanja svega i svacega...a niko vise nema vremena za to.

A da ne ulazimo u price sto je ceo taj biznis polako poceo da gubi smisao (ukoliko se doticna osoba ne nalazi na samom vrhu i radi sa top ekipom - koja moze posteno da plati sav taj trud / znanje / umece itd..)

Era 26-10-2011 09:45 AM

Majstor,nema sta,svaka cast!:)

Znak 26-10-2011 09:48 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 315313)
likovi koji slusaju muziku staru 30 godina

E, koji mrmoti!

quake2 26-10-2011 10:05 AM

E dobro...sada koliko vidim nastupa cuveni trenutak polemisanja na LICNOM nivou.Neko ce se pronaci u ovim Vracevim redovima o likovima koji nisu u poslu,nemaju sprave i nemaju pojma o snimanju itd,itd....i ode sve,znate vec gde...Kada ni ove lepotice sto sam ih uslikao:),ne pomazu...i lepse je komentarisati jedan drugog nego NJIH ili snimke i opremu,onda izvolte,glozite se.

DaBear 26-10-2011 10:30 AM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 315317)
E dobro...sada koliko vidim nastupa cuveni trenutak polemisanja na LICNOM nivou.Neko ce se pronaci u ovim Vracevim redovima o likovima koji nisu u poslu,nemaju sprave i nemaju pojma o snimanju itd,itd....i ode sve,znate vec gde...Kada ni ove lepotice sto sam ih uslikao:),ne pomazu...i lepse je komentarisati jedan drugog nego NJIH ili snimke i opremu,onda izvolte,glozite se.

Nije licni nivo !!! Nikako!
Ja nikada nisam nekome dao DIREKTAN savet kako da uradi nesto !! Samo iznosim i uporedjujem moja iskustva kroz koja sam prosao i uporedjujem / primenjujem ih u raznim DISKUSIJAMA.

Ja nemogu nikome da dam savet koju zvucnu da kupi ili kako da snimi bubanj itd...ali mislim da mogu da skrenem paznju na neke stvari koje su bitne i na one koje nisu bitne i odnose mnogo vremena...

Znak 26-10-2011 10:35 AM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 315317)

Nema potrebe. Doprinos koji daBear daje ovom forumu, ponajvi?e u demistifikovanju uloge tehnike u procesu pravljenja muzike, je nemerljiv. Bilo bi stvarno mrmotski iskucavati stranice nekakvih prepirki, ironisanja i cepidlačenja. Mene vi?e zanima kako je sniman onaj album Električnog orgazma.

Igor 26-10-2011 10:52 AM

Po meni je totalno nepotrebno i nezrelo raslojavanje na nas i na njih, nove i stare, hoću reći, forum postoji da bi se razmenjivala mi?ljenja, stavovi i znanje, te svaka prozivka (pa i ona bezimena) vodi (srećom benignom) razdoru, a ne dobronamernom cilju.
Recimo, za nekoga će to ?to napisah biti njanjavo razglabanje t.j. o'prdem'puc-filozofija audio-tupana u prazno? U fazonu, ko je bre ovaj da naglaba ovde gde ukopani u dubine na?ega sećanja jasno se uzdi?u krajputa?i zvuka (ta-RaAAm), te moćne legende ?to nas na?alost ostavi?e ovde da se nate?emo sa neznalicama i nafuranim, kako ono be?e, bedroom producentima? Ja, istina, koristim sarkazam kao stilski alat, ali nikada ne pote?em termine tipa "pljuvanje" i "hejt", vrlo, vrlo retko pritiskam ovo "hvala" i naročito zazirem od kometara tipa: "To care, sve si rekao. U pravu si, podr?avam, i.t.d...". Nauči? se da sam nosi? krst svoje priče, i ne postavlja? se pod tuđa leđa (nit' đipa? na nji').
Ono, omakne se ponekad, al' za to postoji ona prosta i posebno na ovom forumu zaboravljena reč... Izvini.
Uostalom, zamislite kada bi svim (naročito na?im) političarima zabranili da prozivaju svoje kolege, nebitno jesu li oni iz njihove ili protivničke stranke? Dakle, nema vi?e negativne kampanje, jedino pravo koje ima? je da smisli? kritiku koja uistinu mo?e biti uperena protiv nečijeg zalaganja za određene (bez)vrednosti, ali nikada se ne sme eksplicirarati i upirati prstom? M? Primera radi...
Smatram da je objavljivanje obna?enih ?enskih tela kao fusnota u svoj ovoj polemici apsolutni zgoditak, tačnije su?tina pogođena u notu. Nekada je rock'n'roll bio način ?ivota i ?enama nije trebalo toliko ?minke i silikona, a sada je va?niji celofan nego li bombona. Zaista ne vidim napredak za ozvučeni bunt mimo ru?enja ovih la?nih mitova i nekog novog pokreta, znate ono - od nule. Te otud i zaključak da ima smisla ovaj NRG i na spisku mu Đule! :grin:

quake2 26-10-2011 11:54 AM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 315321)
Smatram da je objavljivanje obna?enih ?enskih tela kao fusnota u svoj ovoj polemici apsolutni zgoditak, tačnije su?tina pogođena u notu. Nekada je rock'n'roll bio način ?ivota i ?enama nije trebalo toliko ?minke i silikona, a sada je va?niji celofan nego li bombona.

Sada su i zene predmet kritike?....polako pocinjem da shvatam u cemu je u stvari problem...

Igor 26-10-2011 01:34 PM

Od početka, brate!
Od početka su ti pussyce ovde jedini predmet kritike.

DzoniPFC 26-10-2011 01:40 PM

LOL! Legendarna tema sa previse preokreta. :confused: :grin:

All times are GMT +1. The time now is 04:04 PM.