![]() |
Re: Opa Pro Tools 9 !
Dzaba se ljudi raspravljate kada vam obe te igrackice od softa LOGIC jede za dorucak:rotfl::rotfl::rotfl:.
|
Quote:
|
Konkretno.... elastic time nema alternativu na C5?
Jel' on radi slicno sto i variaudio? |
Bojane, Bojane (kravadinka)... Opet pametujes, vredjas.. :mad:
|
@OFF
pa ne, variaudio se bavi pitch correctionom, i single ch warpingom. Elasti Audio je kompleksniji tool koji obuhvata hitpoint detection (mnogo,mnogo bolji nego steinbergov!), warp i kvantizaciju, i to multitrack. Dakle, jednim potezom miša moguće je izkvantizovati 18kanala bubnja i to ne slicingom nego warpom. Plus postoji veći izbor algoritama za warp, plus je jako detaljno podesiv, šta i kako želiš da uradiš. I ne radi samo na bubnju, već veoma uspešno i na gitarama, bassevima.. |
Quote:
Ja definitivno nikad na Cubaseu se nisam udubio u hitpointe i manipulaciju istim, jer nisam dobijao instant obecavajuce rezultate |
Nema softvera bez mane, niti softvera koji se moze primenjivati za sve namene i dobar je za svaku muziku. A posebno nema onoga koji je dobar za svakoga. Ipak je to skroz individualno, a nekada i iracionalno, zasto nam se neki softver svidja i zasto ga preferiramo u odnosu na drugi.
Ja sam godinama radio u Cubase-u i Nuendu, poznavao sam ih prilicno dobro, pa i tada kada sam ih poznavao, siguran sam da nisam koristio sve njihove prednosti i mogucnosti. Danas sumnjam da bih se ikako snasao sa njima, ne zato sto su losi programi, nego zato sto sam nasao dosta drugih sekvencera i alata koji mnogo bolje odgovaraju onome sto radim i sto mi je cilj, tako da bi mi povratak na njih bio tezak. U Steinbergovim programima sam recimo uvek mrzeo interfejs, mrzeo sam mikser i njegov izgled, mrzeo sam stotine prozora koji uvek negde plutaju i smetaju mi. Nisam voleo ni rad sa video, to me je ubijalo i cesto sam na to gubio ogromno vreme, sreca te me je ta muka da radim sa videom snalazila samo sporadicno. Nisam voleo ni automatizaciju, sa stotine parametara koje moram da jurim stalno, hiljade traka u aranzmanu koje samo smetaju. Posebno nisam voleo rad sa alatima, mislim da se tu pokazuje koliko su danasnji programi neintuitivni, jer, realno, za mene je alat samo dokaz da je dobro osmisljen interfejs zamenjen komandama, a to nije neko resenje, jer onda moras pamtiti nekoliko shortcutova samo za promenu alat, a tek onda mozes preci na njegovo koriscenje. Kod PT-a mi se svideo interfejs, volim minimalizam i svedenost, opet mi se nije svidelo sto jos vise potencira alate, mikser mi je bio lepsi, pregledniji, rad sa plagovima i bus/sendovima vrlo dobar, automatizacija pregledna, svideli su mi se folder trackovi, posebno to sto su se mogli automatizovati, koliko se secam. Mada opet, nista posebno nije po vecini pitanja bolji od steinbergovih programa, pa cak i to zezanje sa timestretchom me nije preterano odusevilo, odlicno je za one koji edituju dosta, meni licno ne znaci vise mnogo sem kao kreativna zezalica. Ima svoj fazon i moze se koristiti izuzetno brzo i intuitivno kada se covek navikne na nacin rada. Sve u svemu, odustao sam od svih tih mega-giga aplikacija i okrenuo se jednostavnim alatima sa kojima sam vrlo zadovoljan i mogu postici skoro sve sto zazelim. Mislim da valja izabrati jedan ili maksimalno dva programa koji se dovoljno prouce, u koje se ulozi vreme, i drzati se njih. Ako mislite da cete uzimanjem nekog drugog programa naci nesto vise, to obicno nije tacno. Mozda cete samo naci nesto drugacije i vama logicnije resenje, sto moze biti izuzetno korisno kada je u pitanju vreme koje se utrosi, i samo tada to ima nekog smisla. |
Problematika je u tome sto ljudi na ovom forumu vrlo cesto baziraju svoj stav na nekoj verziji softvera koja je stara ( npr. Nuendo 3) i sa kojom su imali neki problem.
Da li zbog krekova, loseg kompjutera, ne znanja ili cisto toga sto im nesto nije odgovoralo njihovom nacinu rada taj progam postaje " losh", iako postoji najnovija verzija ( u slucaju Nuenda verzija 5 ) oni i dalje imaju isti stav i vrlo subjektivno i ne fer nastavljaju da blate program koji im nije legao. Nuendo je uzet samo kao primer jer je on najcesce meta "napada", mada to isto vazi za sve programe redom. Predlazem da se TRAJNO ZABRANI pisanje na bilo kakvu temu " da li je X bolji Y i zasto" , jer ovakve idiotske rasprave kao sto je ova ne vode nicemu dobrom. Svako ima svoj nacin rada i sta mu vise lezi i sta mu se vise svidja, potpuno je ne bitno koji je program u pitanju. Neki programi imaju neke prednosti u odnosu na druge a isto tako i mane, danas svi oni zvuce dobro, manje vise svi pluginsi zvuce profi stoga odaberite pogram koji vam njavise lezi i taj ce biti NAJBOLJI za vas !!!!! Nista novo i pametno nisam rekoa nego sam samo potvrdio ono sto su ljudi pre mene rekli na ovom threadu ( Artur, Bitch, Kejkz ....itd. ) Manje price, ajmo da radimo :wink: |
Tako je ! (povikase seljaci, skinuse gace i izljubise se...)
ajd' sad...razlaz! (na kompjutere) i na svirku. !!! |
Quote:
Ako me se sete na Dan bezbednosti... :D Quote:
PT koristim za mix jer, sto kaze Kejkz, odgovara mi ta postavka,pregled,itd... Jawohl herr DaBear! |
Quote:
Sve se slazem.... osim da treba zabraniti te rasprave, naravno ako su argumentovane, strucne i korisne. I mene konkretno zanima sta bih dobio na PT9 u odnosu na C5, koji ne verujem da cu napustiti..... kao sto nisam ni N3 zbog pt 6.7.... |
Quote:
Arthur, na koji nacin vracas ceo projekat u C5, pomocu kog programa ? |
Kad sam bio mali deca,igro sam se s beli meca,sad sa veljik ko moj tata pa se igram sa ljopata :)
i da, moj tata je jaci od tvog :p :) Kako vam ne dosade vise ove rasprave,pitam se ja sad :banghead: |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Nisam jos uzeo tu licencu(besparica jbg) :( Nadam se da cu uskoro,pa ondak upgrade na 9 ;)
Pozdrav! |
@off
pa i ima i nema, zavisi koliko su veliki problemi u startu. Što je ispad veći, veće su šanse da se čuje neki fazni sjeb. Za iole pristojne tejkove, da postanu savršeni, ja nisam uspevao da čujem bilo kakav problem, naročito kad pređem na X-Form warp algoritam, koji je isključivo offline, znači mora da ga pustiš da odrenda svoje. A i kod nekih snimaka na kojima se tu i tamo čuju problemi, cenio sam da sam više dobio unisonošću i energijom samog benda nego što sam dobio faznim bežanjem doboša iz L u R na room grupi,koje se ionako ni ne čuje u mixu. @musicman Ma lepo sve spakujem šta je tu već urađeno, pa consolidate i onda uvozim u čist projekat u Cubase 5. I tamo mixam. Po potrebi, radim neke podmixeve za potrebe snimanja vokala, i ostalih solo instrumenata (violine, flaute, frule i sl), koje mi je bolje da snimam u Cubase zbog Variaudia. |
Na ovome svetu sto bih naglasio , da propaganda - sto drugi o tome kazu , nije istina...
:banghead: |
evo verzije za mac, ko hoce nek proba..... verovatno ce i za nas biti za koji dan:)
.....zadnje vreme doslo, svaka kuca ce da ima PT |
Gledao sam video za PT9.Ono sto me je najvise interesovalo je ADC.Lepo je reseno to sto je ADC pregledan,ako tako mogu to da nazovem,u svakom trenutku se lepo vidi koja traka koliko kasni itd. bez odlazenja u neke druge prozorcice.Ono sto mi itekako smeta je sto ADC ima limit:banghead: koji je 4096,sto znaci otprilike 4 ili manje plug ina po kanalu.Posle toga ide opet pomeranje traka,blaga katastrofa,gore od toga je samo to sto ADC-a do sada nije ni bilo.Da ne ulazimo u to kome je koliko i zasto plug inova po kanalu potrebno ali...21 je vek,svi ozbiljni sekvenceri imaju extra ADC...ako Avid hoce u native svetu da im parira,mislim da ce morati da batale sva ta ogranicenja koja imaju.Inace cu u svakom slucaju ponovo da se malo igram sa PT,u globalu je to sequencer koji meni najvise lezi,naravno ako je proba dozvoljena:wink:.
|
:)
|
Quote:
A , sto kazes - sta ce ti 4 plugina (i vise) po kanalu? he he he ... |
Quote:
|
da ne zaboravimo, i na HD sistemu je 4096 granica :) samo, jbg, imas kartice pa vozi :wink:
|
Quote:
kontrolisana piraterija je, izgleda, odlican marketing:wink: |
ma, mene to ne pogadja...... ne planiram da menjam Cubase, uz duzno postovanje naslova teme
|
U bre,nisam znao da je i HD ogranicen sa ADC-om:(...Nego,jel moze 9-ka da se proba ili ne?Mac je kod mene,treba mi samo jedan carobni link,a da nije onaj a....n.ws, ajd saljite ljudi,sta ste se stisli:-)
|
Quote:
nema jos nista da radi...kazu "bice za koji dan, sad je u beta fazi..." |
Quote:
|
Quote:
|
za te pare, da, pristojna konverzija.
Sa devetkom, hm, otvara se hiljadu opcija - SSL AlphaLink, Lynx, Rme.... ali pitanje samo koliko ce to da bude stabilno... Radice sigurno, mada opet, izasli su novi Avid IO... videcemo sta industrija kaze :) |
Quote:
|
Hm...sada kontam da uopste nisam u toku kada je PT u pitanju.Kad god sam rekao "HD",mislio sam na HD2 ili HD3 kompletnu varijantu a sada vidim da je izasla i ova HD native karta ili sta vec to bese.Jel ste na nju mislili kada ste pominjali HD karte?To cak koliko vidim uopste nije nepriustivo:),mada....HD3 se voli,ili mrzi...ja ga volim:2kiss:.
|
cek cek polako.
HD1, 2 i 3 su pravi HD sistemi kakvi su do sada bili. HD Native - ovde rec "native" - ne znaci da ti ne treba njihov hardver, nego znaci da se za snagu procesinga ne koriste Core i Accel kartice, nego CPU od tvog racunara. Znaci kakva makina - tolko plugova. Mana ovog sistema je da ne rade TDM plugovi. :( ...stari Digijevci, kolko platis tolko dobijes. ....a HD3, mozes da natovaris sa zilion plugova i sve svira kao sat. Gomila studija i dalje shiba G4 (recimo na 1 GHz) i HD3 sistem, i teraju ono sto ni sad ne mozes sa nekim 8-coreom :) Rezime: HD 1 2 3 = to je to. Neophodne Core (+Accel) karte, plus IO interfejs HD native = Native Card, plus IO interfejs (Avidov :wink: ) ProTools 9 - radi na laptopu sa bilo kojim interfejsom. Ali nije HD, mada je slican, i nemas TDM plugine. nadam se da je jasnije :) pozZ |
Quote:
|
Da,da...sve mi je jasno za HD1,2,3....i za PT9...nego me ova nova karta malo zbunila,kontam sada o cemu se radi:).Meni je u sustini dovoljan i PT7 za ono sto radim ali na HD3-ci:).....bas sam skroman,he he:).Hvala puno.Pozzzz
|
Quote:
Tacno je da "stari" HD sistemi rade i na G4 ili G5, ali sta se gubi (ako Mac nije Intel Mac Pro) - gubi se pristup svim ovim stotinama (besplatnih) plugova koji su se pojavili u zadnje vreme! Mene sad smara taj upgrade (novcano)..i na kraju sam resio da uzmem Magma sasiju (sa 6 slotova) kad stignu neke pare, jer je jeftinije nego raditi upgrade HD kartica - a ostaju jos 3 slota...pa mozda jednog dana naraste i na HD6 !!:D A opet, s'druge strane - PT9 bi trebao sasvim lepo da radi na mom 8 core Mac Pro, bez ikakvih kartica...lomim se lomim se... |
|
Pa cek, i integrusa radi sa Pro Tools 9 - sta se sada ovi iz Motua prse ?
|
Ljudi ovo za sada sljaka bez ikakvih problema.Za sat i po testa,nije lose,nije lose...nikakvih bagova itd.
|
Kakva je sabirnica? :D
|
All times are GMT +1. The time now is 11:35 PM. |