Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   vječna borba producent vs gitarista (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33389)

google 08-04-2010 08:37 PM

Re: vječna borba producent vs gitarista

Quote:

Originally Posted by MD (Post 276575)
Pogledaj povijest glazbe... za što je služila prvotna glazba...

Sta biti "prvobitna muzika"?:confused:
Quote:

Nisam cuo taj band, sjekira na stageu nije brutalna, već sama glazba, disharmonicna, ultra brzog tempa, agresivna itd... uostalom, death metal bandovi bas ne koriste takve rekvizite, orijentirani su na glazbu...

To nije muzika, vec ded metal.

Muzika je nesto sasvim drugo.
Quote:

Uglavnom, za svirati tehnički death metal, glazbenici trebaju biti izuzetno tehnički potkovani... pa čak i vokal koji nekome zvuči bezveze, ima svoju tehniku pjevanja, kao i svaki drugi vokal...

Ti "urghhhh" "aaaaa" i tsl. nazivas pevanjem? :D
Quote:

A image 'nemam imagea nego sam posvećen glazbi', također može biti isplaniran image... image ' vidi me kako sam cool, briga me za scenski nastup', moze također biti isplaniran... ovisi kakvoj publici se band predstavlja... i kome želi prodati cd ili ulaznicu za koncert...

Muzicari sviraju, a marketingom se bave ekonomisti. Kada muzicari pocnu da se bave marketingom, tu prestaje muzika, a pocinje ekonomija.
Quote:

Image nekad prodaje cd-e.. što opet nije čudno, jer band je pojava u industriji, na sceni, ne samo glazba i sviranje...

Naravno. Muzika i sviranje je sporedno u svemu tome. To sam i ja tvrdio.
Quote:

Zgodna pjevačica koja dobro pjeva će se prije prodati nego ona koja samo dobro pjeva, band sa facama prije nego band bez faca... glazba tu često nije presudna...

Svakako da muzika nije najvazija u svemu tome.
Quote:

Religija je uzrokovala toliko ratova i mržnje, da bi bilo dobro da je metal zamijeni...

Ne moze je zameniti. Religioznost je ljudima urodjena. Metal jedino moze postati jedna od bilion religija na Zemlji. Pa voditi neke nove krstaske ratove, npr. protiv pankera ili narodnjaka i sl. A kasnije polako prosirivati delatnost.:(

MD 08-04-2010 08:45 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 276579)
Sta biti "prvobitna muzika"?:confused:

Prvobitna glazba... hm... najstarija glazba...

Quote:

To nije muzika, vec ded metal.
Dakle, cijela rasprava je uzaludna bila...

Quote:

Muzika je nesto sasvim drugo.
Ti "urghhhh" "aaaaa" i tsl. nazivas pevanjem? :D
Naravno... zašto to ne bi bilo pjevanje?
Što je točno definicija pjevanja?

S obzirom da si vrlo isključiv, morao bi imati neki svoj standard glazbe i pjevanja, prema kojem se ravnaš... neku definiciju svega toga... da znaš kad nešto ne spada u tu definiciju...

Quote:

Muzicari sviraju, a marketingom se bave ekonomisti. Kada muzicari pocnu da se bave marketingom, tu prestaje muzika, a pocinje ekonomija.

Hm... pa glazbena industrija je industrija kao svaka druga...

Muzičari? Što to točno čini nekoga muzičarom?
Quote:

Naravno. Muzika i sviranje je sporedno u svemu tome. To sam i ja tvrdio.
Nije sporedno, nego dio svega toga kao i image... band predstavlja ne samo glazba, vec i druge stvari... sve je to poruka koju band šalje...
Quote:

Naravno da muzika nije najvazija u svemu tome, to sam sve vreme tvrdio.
Pa govorimo o glazbenoj sceni... normalno da je muzika važna... no, ti tvrdiš da je ovo drugo bespotrebno... ja govorim da je to dio banda, kao i glazba...

Isto tako, mislim da je u metalu glazba važnija za uspjeh banda, nego u nekoj pop glazbi...

Quote:

Religioznost je ljudima urodjena.
Religioznost je rastezljiv pojam...

Quote:

Metal jedino moze postati jedna od bilion religija na Zemlji. Pa voditi neke nove krstaske ratove, npr. protiv pankera ili narodnjaka i sl. A kasnije polako prosirivati delatnost.
Sumnjam, metalci nisu agresivni, mada bi netko tako zaključio zbog glazbe... po ovom topicu ja bih zaključio da su oni, koji su orijentirani samo na glazbu , zapravo najagresivniji, pogotovo u stvarima koje nemaju veze sa samom glazbom..

:)

Arthur 08-04-2010 08:55 PM

MD brate, što si toliko zaludan pa krcaš forum bezpredmetnom raspravom sa samoljubivim ludakom bez ijednog argumenta, kojem je očigledno dosadno između redova borbe sa gitarom i uobičajene svakodnevne dosade. Metal nije muzika. Metal nije religija. Metal je RAT! :da:

evo malo ozbiljne muzike i textova, ideja i životne filozofije, a opet u tako uzbudljivom pakovanju
http://www.youtube.com/watch?v=olILV...eature=related
http://www.azlyrics.com/lyrics/syste...wn/attack.html

google 08-04-2010 09:00 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 276579)
Metal jedino moze postati jedna od bilion religija na Zemlji. Pa voditi neke nove krstaske ratove

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 276582)
Metal je RAT! :da:

Eto argumenta.

MD 08-04-2010 09:03 PM

Quote:

MD brate, ?to si toliko zaludan pa krca? forum bezpredmetnom raspravom sa samoljubivim ludakom bez ijednog argumenta, kojem je očigledno dosadno između redova borbe sa gitarom i uobičajene svakodnevne dosade. Metal nije muzika. Metal nije religija. Metal je RAT! :da:

evo malo ozbiljne muzike i textova, ideja i ?ivotne filozofije, a opet u tako uzbudljivom pakovanju

Ma mo?e moderator obrisati, ionako nema smisla jer se vrtimo u krug...

Sto se tice linkova, pa naravno, ozbiljnost u glazbi ovisi o samim glazbenicima i njihovom pogledju na svijet i poruci koju zele prenijeti... kao da je bitno jel to na ENGL-u ili na akusticnoj gitari... to je samo glazbeno ruho... ionako da heavy metal odsvira? na akustičnim gitarama, dobio si pjevne pop pjesmice...

Meni se sviđaju izvođači koji ?alju poruku koja mi odgovara, dal je to pop, rock, narodnjak, black metal ili country, svejedno je...

MD 08-04-2010 09:09 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 276583)
Eto argumenta.

Evo dijelić prigodnih stihova, jedne legendarne black metal pjesme...

Black Metal ist Krieg!
Black Metal ist Krieg!
Black fucking Metal ist Krieg!

Black...
Black Metal ist Krieg!
Black fucking Metal ist Krieg!
Black Metal ist Krieg!

Black...
Black Metal ist Krieg!
Ihr Wichser, es ist Krieg!
Black Metal!

Black...
Black Metal ist Krieg!
Black Metal ist Krieg!
Black...

:da:

google 08-04-2010 09:22 PM

Quote:

Originally Posted by MD (Post 276584)
Meni se sviđaju izvođači koji šalju poruku koja mi odgovara, dal je to pop, rock, narodnjak, black metal ili country, svejedno je...

Sto mora da ima "poruku"? Zar nije dovoljno da nesto lepo svira? Nego je potreban i marketing i "imidz" i "poruka" i "energija" i milion marsala koji cak nisu ni ukljuceni. Ima i cirkusanata koji bljuju vatru i tsl.

MD 08-04-2010 09:31 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 276587)
Sto mora da ima "poruku"? Zar nije dovoljno da nesto lepo svira? Nego je potreban i marketing i "imidz" i "poruka" i "energija" i milion marsala koji cak nisu ni ukljuceni. Ima i cirkusanata koji bljuju vatru i tsl.

Poruka znači ideju, misao koju glazbenik poručuje... ka?e? ne?to lijepo svira? Draze su mi pjesme sa tekstovima nego instrumentali, osim filmske glazbe, ali tu film predstavlja ono sto tekst i ideja predstavlja u glazbi sa tekstom...

Ako hoće? politički anga?irane pjesme, onda su ti takve dobre, bez obzira bile metal ili country....

Naravno, uvijek ima pjesama koje svatko tumači na svoj način, tako su skladane... ?to je opet ok.. sve dok je protumači? onako kako ti odgovara...

Ako ne voli? politiku, sumnjam da će? slu?ati političke pjesme, bez obzira kako lijepo svirale...

google 08-04-2010 09:45 PM

Quote:

Originally Posted by MD (Post 276588)
Poruka znači ideju, misao koju glazbenik poručuje...

kompozitor jednostavno pise, a kriticari i fanovi umisljaju poruke.
Quote:

Ako hoće? politički anga?irane pjesme, onda su ti takve dobre, bez obzira bile metal ili country....

Koji ce mi % politicke pesme/ Nije mi dovoljno politike u zivotu, pa jos i da muzicari kazu rec- dve na tu temu? Da odsiraju jedan konstruktivan solo, i ucine znacajan pomak ka priblizavanju izvornim vrednostima koje basitni hevi metal?:( I postanu deo velike porodice metala?
Quote:

Ako ne voli? politiku, sumnjam da će? slu?ati političke pjesme, bez obzira kako lijepo svirale...

Obicno takve pesme i nisu nesto, bar se ja ne secam nekih (muzicki) jakih. I to je samo marketing (po mom misljenju).

MD 08-04-2010 09:51 PM

[QUOTE]
Quote:

Originally Posted by google (Post 276589)
kompozitor jednostavno pise, a kriticari i fanovi umisljaju poruke.

Opet generaliziraš... pa neki skladaju tako da imaju ideju koju žele opisati glazbom, a drugi sviraju pa dok ne smisle nešto zanimljivo i od toga naprave pjesmu.... neki drugi rade, na neki svoj način....

Quote:

Koji ce mi % politicke pesme/ Nije mi dovoljno politike u zivotu, pa jos i da muzicari kazu rec- dve na tu temu?

Tebe ne zanimaju, ali postoje cijeli glazbeni žanrovi koji se bave politikom i ideologijom...

Quote:

Da odsiraju jedan konstruktivan solo, i ucine znacajan pomak ka priblizavanju izvornim vrednostima koje basitni hevi metal?:( I postanu deo velike porodice metala?
Kakav sad metal?

Quote:

Obicno takve pesme i nisu nesto, bar se ja ne secam nekih (muzicki) jakih. I to je samo marketing (po mom misljenju).
Gomila svjetskih klasika, bilo u glazbi, filmu, književnosti... se bavi nekim društveno angažiranim temama, pa sve do političkih okolnosti u vremenima kad su ta djela nastala...

google 08-04-2010 09:57 PM

Quote:

Originally Posted by MD (Post 276590)
Opet generalizira?... pa neki skladaju tako da imaju ideju koju ?ele opisati glazbom,

Jok.
Quote:

Tebe ne zanimaju, ali postoje cijeli glazbeni ?anrovi koji se bave politikom i ideologijom...

Naravno. Od toga zive.
Quote:

Gomila svjetskih klasika, bilo u glazbi, filmu, knji?evnosti... se bavi nekim dru?tveno anga?iranim temama, pa sve do političkih okolnosti u vremenima kad su ta djela nastala...

Navedi 5 jakih politickih pesama.

MD 08-04-2010 10:07 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 276591)
Jok.

Dakle, ti znaš kako svi ostali skladaju...

Quote:

Naravno. Od toga zive.
Sumnjam ... mislim da nisi ni čuo za žanrove o kojima govorim...

Quote:

Navedi 5 jakih politickih pesama.
Nešto od Bruce Springsteena, Dylana, Joan Baez... gomila hipi scene... neki hitovi Michaela Jacksona, Lennona....

Nije politika pjevati za neku stranku na predizbornom koncertu...

MUzzY 08-04-2010 10:15 PM

@google: Previse si subjektivan ... Jednostavno ne vredi imati raspravu sa tobom.
(BTW, ne volim ded metal)

google 08-04-2010 10:16 PM

Quote:

Originally Posted by MD (Post 276592)
Dakle, ti zna? kako svi ostali skladaju...

Dar za pisanje muzike je jedan. Svi imaju isti dar, ali ne u istoj meri.
Quote:

Originally Posted by MD (Post 276592)
Ne?to od Bruce Springsteena, Dylana, Joan Baez... gomila hipi scene... neki hitovi Michaela Jacksona, Lennona....

Konkretno?
Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 276594)
Previse si subjektivan ...

Subjekat ne moze biti objektivan.

MD 08-04-2010 10:20 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 276595)
Dar za pisanje muzike je jedan. Svi imaju isti dar, ali ne u istoj meri.

Pre?ao si u zahtjevne teme...

Quote:

Konkretno?
Hm... evo ti ne?to ?to će? čuti na svakom radiju....

Imagine- Lennon
Working class hero- Lennon
Give peace a chance- Lennon
I shot the sheriff- Bob Marley
Born in USA-Springsteen

Zaista je smije?no da o ovome raspravljamo, pogotovo ?to tvrdi? da si neki fan svjetske glazbe...

google 08-04-2010 10:24 PM

Quote:

Originally Posted by MD (Post 276597)
Zaista je smije?no da o ovome raspravljamo, pogotovo ?to tvrdi? da si neki fan svjetske glazbe...

U redu. :wink:

MUzzY 08-04-2010 10:30 PM

Quote:

MD brate, ?to si toliko zaludan pa krca? forum bezpredmetnom raspravom sa samoljubivim ludakom bez ijednog argumenta, kojem je očigledno dosadno između redova borbe sa gitarom i uobičajene svakodnevne dosade. Metal nije muzika. Metal nije religija. Metal je RAT! :da:

evo malo ozbiljne muzike i textova, ideja i ?ivotne filozofije, a opet u tako uzbudljivom pakovanju

Jel' mi se cini ili se oni totalno raspadaju na pocetku? :)

MUzzY 08-04-2010 10:32 PM

Quote:

Originally Posted by sasaristic (Post 276501)
http://www.fooarchive.com/features/guitarplayer99.htm

What was the fundamental guitar-sound recipe for the new album?
We focused on not using too many distortion pedals, and went for a cleaner, fatter, more natural overdrive. We used a Vox AC30 for pretty much everything on the record, tweaking the sound so that it broke up nicely when played loud.

Izuzetno zanimljiv clanak! Hvala puno!

ProCo rat... hm. Ja sa tom pedalom nikad nisam uspeo da izvucem neki lep ton. Kad budem u prilici probacu ga na ac30 :)

MUzzY 08-04-2010 10:38 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 276595)
Dar za pisanje muzike je jedan. Svi imaju isti dar, ali ne u istoj meri. Konkretno?
Subjekat ne moze biti objektivan.

Kako fin nacin da se ne kaze - nista :)

Arthur 08-04-2010 11:12 PM

Skoro je majstor sa RAT-om snimao kod mene, jako lepo sludgersko zrno u kombinaciji sa SG. A ne, oni se NE raspadaju :D

google 08-04-2010 11:25 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 276594)
@google: Jednostavno ne vredi imati raspravu sa

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 276603)
Kako fin nacin da se ne kaze - nista :)

Odluci se, hoces li raspravu ili ne? :confused:

Arthur 08-04-2010 11:30 PM

ajd molim vas da niko ne odgovara više na ovo. Samo on topik

google 08-04-2010 11:34 PM

Ja sam bio odustao pre par postova, evo odustajem ponovo. :D

sira 09-04-2010 09:03 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 276608)
ajd molim vas da niko ne odgovara više na ovo. Samo on topik

Pa vidiš da je google i producent i gitarista, on se vječno bori sam sa sobom :rotfl::rotfl::rotfl:

A šta se tiče ontopica, tu ne bi trebalo bit borbe uopće, kad bi se mislilo na glazbu, problem je u večini slučajeva kao i u ostalim stvarima u životu ego, koji je u večini slučajeva vrlo velik kod obje "vrste"

U slučaju producenta: "Neće meni niko govorit kako treba sve zajedno zvučat"

U slučaju gitariste: "Neće meni niko govorit kako moja gitara treba zvučat"

MUzzY 09-04-2010 10:04 AM

:D taj rad!

Seller 21-06-2013 11:41 PM

Re: vje?na borba producent vs gitarista

Quote:

Originally Posted by google (Post 276382)
Jedno je kada ti slusas marsala kako grmi iz ogromne kutije, a sasvim drugacije se to cuje na zvucnicima od hi fi uredjaja.

Ko to uspe da shvati, blago njemu. :D

Ovim je sve receno.

All times are GMT +1. The time now is 12:16 PM.