Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Steinberg sprema nesto novo (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25802)

Jan 23-01-2009 01:34 PM

Re: Steinberg sprema nesto novo

Quote:

Originally Posted by Max (Post 232318)
Bilo je ... prosli su .... e sad , ne znam detalje ....

Pozdrav

Mislim da je logicno da "prodje" za Elektronski fakultet gde se drzi (i dobra je program ali predavaci fa se ne drze pa drze redukovanu el-akustiku) obrada audio signala i studijska audio-tehnika...Mada od kud znam, u Srbiji smo, ali svakako cu pokusati, vec sam pricao sa profesoro sa faksa, pokazao sam mu onu formu, on kaze da to mozemo da zavrsimo, videcemo...

LACKY 24-01-2009 02:09 AM

Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 232322)
@Lacky

Kao sto sam napisao imam Cubase Studio 4. Hocu da upgradujem na 5. E sad tamo kod njih pise da postoji grace upgrade period za ljude koji su kupili cubase 4 od 01.12.2008 do valjda 01.03.2009 i traze skeniran racun da im se posalje sa vidljivim datumom. Ja nemam racun a po regeistraciji Cubase-a se uklapam u pricu.

Taj greace period ja u varijanti za minimalnu doplatu (uvedeno za ljude koji su kupili pred sami izlazak novog, i to je najmanja doplata) ali generalno upgrade ide kako sam ti naveo (kao recimo za mene jer je moja 4-vorka stara godinu dana, to je nesto skuplje i stoji kada god zelis, a mislim da i nije neka bas prevelika razlika).

LACKY 24-01-2009 02:13 AM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 232355)
Mislim da je logicno da "prodje" za Elektronski fakultet gde se drzi (i dobra je program ali predavaci fa se ne drze pa drze redukovanu el-akustiku) obrada audio signala i studijska audio-tehnika...Mada od kud znam, u Srbiji smo, ali svakako cu pokusati, vec sam pricao sa profesoro sa faksa, pokazao sam mu onu formu, on kaze da to mozemo da zavrsimo, videcemo...

I ako ti uspe imaces program registrovan na fakultet. Koji kasnije nemozes nikome prodati (ako budes zeleo) ili upgrade-ovati.
Znaci dobijes na mostu izgubis na cupriji.

Jan 24-01-2009 03:24 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 232419)
I ako ti uspe imaces program registrovan na fakultet. Koji kasnije nemozes nikome prodati (ako budes zeleo) ili upgrade-ovati.
Znaci dobijes na mostu izgubis na cupriji.

A ovako ako ne dodjem do 400 E u skorije vreme necu ga imati uopste :(, ja u zivotu nisam nista prodavao, nisam neki trgovac:)

Dexxy 24-01-2009 09:10 AM

Jasan mi je normalan update. Interesovao me je greace period update bas zbog te minimalne cifre. Odgovorili su mi da se strpim malo treba im vremena.
Sad cekam.

Era 24-01-2009 10:57 AM

Sigurno postoji varijanta za skole legalno,znam sigurno da je FDU u Beogradu prosle godine kupio Nueno 4,Groove agent i jos par programcica,narucen je SSL program za konvertovanje i jos sto sta,ali iako ga kupis za skolu ne mozes ga svaki cas deinstalirati i nositi kuci,ipak i oni vode racuna o obrazovanju ,to im je veliki marketinski potez,nisu naivni!

redroom 25-01-2009 02:40 PM

Da li 2 korisnika (svak sa svojim dongleom) mogu koristit istu kopiju Cubasea?

LACKY 25-01-2009 05:35 PM

Nemoze, uz program dobijes 1 dongl i to ti je. Mogucnost vise donglova nedaju (bar je tako bilo).

redroom 25-01-2009 06:01 PM

Fala Lacky :wink:

MarkoM 25-01-2009 06:36 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 232599)
Nemoze, uz program dobijes 1 dongl i to ti je. Mogucnost vise donglova nedaju (bar je tako bilo).

nisu ni oni blesavi :)

tex viler 28-01-2009 05:36 AM

strava je ovaj novi cubase, kontao sam uzet 4 ali drago mi je da sam sačekao, 5 uzimam obavezno, punu verziju naravno!!!
pozdrav!!!

Dexxy 28-01-2009 11:59 AM

Ma jako su spori sa odgovorima. Ja navikao na Uad. Ove bas zabole. I krenula je prodaja za USA zvanicno a za nas evropljane jos nema :confused:

tex viler 28-01-2009 06:29 PM

Ovo pi?e na njihovoj stranici. E ne kontam ovo za on line, nigdje nisam vidio d ima za nas on line kupovina. Zna li itko koja je fora s tim?

Cubase 5 and Cubase Studio 5 are shipping to European dealers and international Steinberg distributors and will also be available through the Steinberg online stores (European Online Shop and USA Online Shop).*

zoolander 28-01-2009 06:55 PM

Quote:

Originally Posted by tex viler (Post 232976)
strava je ovaj novi cubase, kontao sam uzet 4 ali drago mi je da sam sačekao, 5 uzimam obavezno, punu verziju naravno!!!
pozdrav!!!

Ne bi se slo?il, radim s njim već godinu i pol i svaki mi je update radio bez gre?ke, nisam imal apsolutno nikakvih problema s programom.

tex viler 28-01-2009 08:07 PM

Quote:

Originally Posted by zoolander (Post 233044)
Ne bi se slo?il, radim s njim već godinu i pol i svaki mi je update radio bez gre?ke, nisam imal apsolutno nikakvih problema s programom.

ma nisam mislio da je 4 lo?a verzija nego eto kad je već iza?la 5ica pa da uzmem nju, bolja je a nije toliko puno skuplja. Valjda?!
Di je najbolje kupit Cubase u Hrvatskoj?

redroom 28-01-2009 10:11 PM

http://www.cs.hr

Steinberg zastupnici za Hrvatsku.
Zvao sam ih danas, Cubase 5 cijena je 3.720,00 + PDV, prva po?iljka im sti?e za 10-ak dana i već je rasprodana pa će? morat pričekat drugu po?iljku kao i ja :cry:

zoolander 29-01-2009 07:28 AM

Quote:

Originally Posted by redroom (Post 233071)
http://www.cs.hr

Steinberg zastupnici za Hrvatsku.
Zvao sam ih danas, Cubase 5 cijena je 3.720,00 + PDV, prva po?iljka im sti?e za 10-ak dana i već je rasprodana pa će? morat pričekat drugu po?iljku kao i ja :cry:

Da to je ta firma, jedina kritika je na njihovu tehničku podr?ku, koja je katastrofalna, nemojte ni poku?avati, ja sam ih kontaktirao da mi pomognu oko instalacije programa, nemaju pojma.
Nevjerojatno mi je da je petica tolko jeftina, znam da sam četvorku platio oko 6000kn, a također je nadogradnja na peticu s četvorke oko 1500kn, to je gotovo pola cijene cijelog paketa, čudno:(

SHIVA 29-01-2009 05:39 PM

Quote:

Originally Posted by zoolander (Post 233116)
Nevjerojatno mi je da je petica tolko jeftina, znam da sam četvorku platio oko 6000kn, a također je nadogradnja na peticu s četvorke oko 1500kn, to je gotovo pola cijene cijelog paketa, čudno:(

Nije čudno, nego je bezobrazno.

Dexxy 02-02-2009 02:14 AM

Jel neko uradio upgrade? Ili mozda kupio Cubase 5? Za evropu jos nema. Zvao sam Artist, kazu neznaju nista. Da nazovem za 2 nedelje.

lesha 02-02-2009 08:08 AM

trebalo bi da cena bude ista kao i cetvorci.

Dexxy 02-02-2009 12:46 PM

Za upgrade sa Cubase STudio 4 na 5.

dlukace 04-02-2009 05:43 PM

hahaha...samo kupujte origigi kao i ja prije par godina.Uzeo sam cubase vst 5 32 najskuplju verziju i bacio preko dana?njih 700 eura.Pa jo? i za reaktor 4 i rebirth i recycle.Od svega najvi?e se isplatio Recycle,Rebirth je besplatan.Reaktor je druga priča-rachmielovi ensembli i jo? njih dosta su mi redovito ru?ili reaktor u stand alone ili vst verziji.Cubase pak se mo?da i isplati origigi ako i ostali plugovi budu originali u protivnom će padati zbog lo?ih krekova!
Ovo ne pi?em bezveze jer tada je komp bio novi s jeb... puno rama i dobrim procesorom(1 gb rambus, 1,7 mhz-i to prije 5-6 godina!).Software i sve ostalo usnimavao mi je tip koji je radio muziku godinama a izvrstan programer(stari mu je u biv?oj yugi bio sudjelovao u izradi onih orlova ili tako ne?to plus hrpa softwarea...)Gledali smo i ond neke forume i tra?ili rje?enje,eh ta stara vremena.Ma ponekad mi dođe da radim kao stara generacija -uzmem juno 106,neki sempler,mali mixer,monitore i neke solidne multiefekte i sve to usnimim na adat ili ne?o i pićim!!! za demo je i to dovoljno,a ovako mi ni?ta ne valja i samo update-am software svako malo i gunđam kako i ta verzija ni?ta ne valja!

kejkz 04-02-2009 05:48 PM

word!

tex viler 11-02-2009 02:30 AM

Quote:

Originally Posted by dlukace (Post 234069)
hahaha...samo kupujte origigi kao i ja prije par godina.Uzeo sam cubase vst 5 32 najskuplju verziju i bacio preko dana?njih 700 eura.Pa jo? i za reaktor 4 i rebirth i recycle.Od svega najvi?e se isplatio Recycle,Rebirth je besplatan.Reaktor je druga priča-rachmielovi ensembli i jo? njih dosta su mi redovito ru?ili reaktor u stand alone ili vst verziji.Cubase pak se mo?da i isplati origigi ako i ostali plugovi budu originali u protivnom će padati zbog lo?ih krekova!
Ovo ne pi?em bezveze jer tada je komp bio novi s jeb... puno rama i dobrim procesorom(1 gb rambus, 1,7 mhz-i to prije 5-6 godina!).Software i sve ostalo usnimavao mi je tip koji je radio muziku godinama a izvrstan programer(stari mu je u biv?oj yugi bio sudjelovao u izradi onih orlova ili tako ne?to plus hrpa softwarea...)Gledali smo i ond neke forume i tra?ili rje?enje,eh ta stara vremena.Ma ponekad mi dođe da radim kao stara generacija -uzmem juno 106,neki sempler,mali mixer,monitore i neke solidne multiefekte i sve to usnimim na adat ili ne?o i pićim!!! za demo je i to dovoljno,a ovako mi ni?ta ne valja i samo update-am software svako malo i gunđam kako i ta verzija ni?ta ne valja!

hebiga, kad oćemo urbano urbano, moderno moderno, he he, poslu?aj rambovu stvar urbano sa hipi?izik metafizik-a

ja počeo na atariju da peglam po cubaseu i ako hoće? evo ti oba d?abe eno ih u podrumu :-) ako ti nevalja ovako, ne bi se ja na to goFno vratio ni u ludilu, treba samo vi?e snimat a manje instalirat...

DeMa 14-02-2009 02:57 AM

hallo

evo neke videa od cubase 5

http://www.steinberg.net/de/products...se5_media.html

Pozz

HeatMan 14-02-2009 01:36 PM

gledam ovaj produkt video.. i svo vreme vichem hvala bogu da su se setili da se uozbilje..

pozdrav

Hollywood 14-02-2009 04:42 PM

izgleda da cu morati da kupim ovaj cubase

Dexxy 14-02-2009 05:14 PM

.....samo sto ga nema nigde da se kupi...Ja jos cekam a narucio sam ga pre 3 nedelje iz USA.

milos 14-02-2009 05:51 PM

Cak se i studio varijanta isplati...
Ja koristim AI4 koji se dobija uz yamaha uredjaje i pored toga sto je limitiran, moze da odradi posao...

Rhino 15-02-2009 12:05 AM

uhh, dobro ovo izgleda..

korenjak 15-02-2009 01:37 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 235148)
gledam ovaj produkt video.. i svo vreme vichem hvala bogu da su se setili da se uozbilje..

pozdrav

Na sta si sve mislio kad si rekao da su se opametili

tj. sta su to dopravili sto je nedostajalo po tebi?

pozz

dlukace 15-02-2009 11:15 AM

ne izgleda nimalo lo?e! novi reverb,jednostavna ritam ma?ina i audio koji me podsjeća na melodyne ?to nikako nije lo?e-malo su kopirali ali bolje za nas...
uz ovo samo neki sempler i priča ide dalje!
ako se poka?u plugovi ok ni ne trebaju mi battery,melodyne a ni vanjski reverbi....

korenjak 15-02-2009 11:42 AM

al nam trebaju 400 i kusur evra

e da super je ono sto moze da se audio pretvori u midi na livumesta

:)

HeatMan 15-02-2009 12:29 PM

Quote:

Originally Posted by korenjak (Post 235201)
Na sta si sve mislio kad si rekao da su se opametili

tj. sta su to dopravili sto je nedostajalo po tebi?

pozz

loopmash i ga one.. to mi ne treba.. nije mi zanimljivo.. :)

u sx4ci su bolje integrisali sidechaining shto mi treba ko 'leba.. takodje su ubacili i lakshi save kanala i njihovih inserta.. shto moze da ubrza proces samo tako..

pitch alteration..? integrisan u sam sekvencer? jes tenk ju!

bolji automation?

kontrolisanje artikulacije instrumenta preko midija?

oh da..

dovoljno?

korenjak 15-02-2009 12:41 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 235253)
loopmash i ga one.. to mi ne treba.. nije mi zanimljivo.. :)

u sx4ci su bolje integrisali sidechaining shto mi treba ko 'leba.. takodje su ubacili i lakshi save kanala i njihovih inserta.. shto moze da ubrza proces samo tako..

pitch alteration..? integrisan u sam sekvencer? jes tenk ju!

bolji automation?

kontrolisanje artikulacije instrumenta preko midija?

oh da..

dovoljno?

nisam bas skapirao..moze li da se frizuje traka sa svim insretima.........tj da se primene svi fx-ovi na njoj(da se procesiraju u novi wav) bez da se exportuje

meni to treba ko leba

da mogu odma u programu da je frizujem
i treba mi da mogu da timestrecujem vise audio kanala odjednom......mislim da to moze i u sx ali nijebas sjajno odradjeno....

onaj melodyne sto su ubacili je izgleda super

HeatMan 15-02-2009 01:30 PM

nisam sad skapirao ovo oko frizovanja.. shta ti treba?

poz

korenjak 15-02-2009 02:15 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 235259)
nisam sad skapirao ovo oko frizovanja.. shta ti treba?

poz

pa da frizujem u programu direktno, znaci ne da radim export pa opet import.....
Dakle zamisi desni klik na traku........i da ima opcija process all inserts.....i kad kliknes da se sve sto si nabacio od efekata integrise u taj wav....

ako sam uspeo da objasnim

:confused:

pozz

HeatMan 15-02-2009 02:21 PM

pa to je i u trojci moguce.. ?! :?

korenjak 15-02-2009 02:28 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 235267)
pa to je i u trojci moguce.. ?! :?

pa gde

ima samo freeze edits, al kod mene to nije zahvatalo i inserte

????

HeatMan 15-02-2009 02:40 PM

na audio kanalima?

imash dugme za friz na audio kanalima.. ko ona pahuljica hahaha.. i frizuje ti i inserte i sve.. :) ti verovatno idesh na lock il shta vec..

ili se ne razumemo uopce..

poz

All times are GMT +1. The time now is 09:50 AM.