![]() |
Re: Analogni mixer
Quote:
Pozdrav |
@bitch: ma ne.. ok ok.. kupio bih i ja neve-a, mci-a ili ssl-a.. al ovo ostalo.. ne znam chemu to.. :? preampe i eq-ove mozesh naci mnogo kvalitetnije (za te pare) i potrpati ih u rack.. mislim, ja bar idem tom logikom.. uzmesh neku kartu sa vishe inputa (ff800 x2 il tak nesh) i reshio si problem.. a itb ce biti toplo kako si ga ti usnimio.. al uzimati stolove samo "eto tako", je po meni glupo.. ako je vec prevazidjen od strane softvera (skoro sve do 10000 eu - tako ja kapiram), onda koji ce ti q taj sto? samo troshish kintu na njega.. kupish si lep outboard i opustish se..
|
Quote:
ja mislim da je znanje elektronike u AUDIU bar osnovno esencijalno da tonac zna sto radi jer sjest za Veliki desk a ne razumjet sto kako radi je PAKAo a znanje elektronike je svakako prednost jer se mnoge stvari lakse sprovedu iz ideje u dijelo!!!!! drugo koliko treba da se mixer iz prosjecno loseg brda tehnike iz 70tih ili 80tih dovede u TOP stanje je .............. PUNO!!!!! vremenski ovisno, a to ovisi o par komponenti 1. količina dijelova koje treba promjenit, 2. detektirati sve potrebne servise i uraditi ih kako spada 3. Hladni lemovi 4. pronalazenje dijelova ( jer kod nas nema bas sve za kupit) 5. i svakako ljudski faktor .... Koliko to kosta opet ovisno o par stvari 1. koliko su dijelovi skupi 2. koliko sati ce to majstor radit 3. dali sto treba i kako se moze poboljsat 4. koliko ste spremni na to potrosit i onda kad se crta podvuce .... npr: ako se kupi pult za 5000 EURA i ulozi jos toliko isplativo je samo ako se sredjeni takav isti ne moze naci ispod 15 000.... jer kad si to sam uradis ili nekoga ko zna onda je to jedno a kad neko garantira da e sve sredjeno ...nekako sam skeptik jer malo ljudi ostavi par stotina sati rada da bi nesto samo tako prodalo eto ..... |
Quote:
|
Quote:
Hvala ti! Usput, Oldsmobile je jedno najobicnije jeftino americko smece koje je "prezivljavalo" decenijama iskljucivo zahvaljujuci politici i kuci kojoj je pripadao! Najkvarljivija americka roba, u prevodu! Ako smatras da su mikseri (vrhunski) koji se pominju ovde Oldsmobili, onda ti jos jednom hvala za nesebican doprinos nasoj blistavoj ITB buducnosti! Pozdrav!:wink: |
Ljudi dosao je smak sveta .Necemo vise nista kupovati.Samo jedan kompjuter i bice bar milion " dobrih " studija na ovim prostorima.Super:shock: . Imacemo pare za pice i zene , ma ko je..opremu i snove o "pravom " studiju
|
Kad budemo batalili analogiju onda smo zavrsili sve price u vezi muzike.Moje skromno misljenje je da je to isto ko kad coveku izcupas dusu postane,hladan,surov bez milosti.Jebes digitaliju pa nisu ludi ljudi preko koji koriste ekstremno skupe analogne sprave,miksere razlicite hardvere.Pa radini bi samo sa kompom i pluginovima.Navedite mi koji je to bojli plagin od identicno takvog hardvera,jel ste ga culi do sad,ja nisam i mnogo mi je drago.
|
meni je bez analogije zvuk isto ko Pič....bez krvi i mesa i ukrasa oko nje :D :D :D :D :D :D
pa sad ko voli nek izvoli ... ali ja se s analogije ne skidam do penzije moze ITB ali samo da je prosao kroz OTB u finalu :D :D :D :D :D |
Quote:
|
Quote:
Mozes li mi reci gde na netu mogu naci neke podatke o tom modelu koji ti prodajes,posto sam pronasao sve Harrison modele,a tog nema medju njima. Do koje mere je on upucen na taj HD rec sistem koji ide uz njega,to jest da li je i kako je upotrebljiv i bez njega? Pozz |
Ljuuuuuuuuuudi nismo crnci pa ko veli ako su nam mali k..ci,bar nek nam mikseri budu VVVEEEEEEEELLLLLLLLLIIIIIIIIIIIKKKKKKKKKKKKKKKKKII IIIII
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: Ko jos j..e digitalno,koliko znam treba sve rucno raditi u zivotu.:rotfl::rotfl::rotfl: |
Quote:
Ovde se pominju (na forumu) razne nedoklepane ruine sh klase, Topuzi, Tompusi i ko zna sta sve ne, ili vise klase, a vrlo sumjivog stanja u kom se nalaze. Samo da je alanlogno, jer je s' analogiju do jaja :) Sad, kome treba astal da impresionira klijente-seljake, to je druga stvar. Niti sam seljanin, niti volim da radim sa seljanima, pa mene ta prica ne zanima. Ko hoce da razume sta je potrebno za dobar mix pult, a da ne kosta preskupo, Rogina je lepo i precizno sve napisao. Potpuno realno. Ko ne plati na mostu, platice na cupriji. Dobrog mixera, za male pare i bez rekapiranja nema, a Ameri, Englezi itd. nisu bas toliki magarci da cekaju Balkance na e-bay da bi im za smesne pare prodali fenomenalnu spravu. Dakle, ne kazem ja "Nipoto mixer!", ali kazem "Ne djubre, samo zato to je astalche...". Da imam 30+ hiljada, prvi bih uzeo nekog Neve, SSL-a itd... ali, posto nemam, a elektroniku ne poznajem da bih mogao lagano sam da ga sredjujem, nikakva krshina kod mene nece uci... Outboard DA! Nemam nameru da bilo koga vredjam, al kad vidim kako trube o analogiji ljudi koji ne umeju da sviraju ni jedan instrument, koji matrice rade bez zivih instrumenata... Aman ljudi, pa sta onda sa tom analogijom? Da bi se loopovi i samplovi analognije chuli? :) Bolje da ne komentarisem... To sto neki pacijent kupi Lex MPX 500 (za moj sluh konzerva), pa se pali kako je to puno bolje nego software, to me bukvalno nasmeje :) Jos kad ti uleti sa pricom: "Sine, ipak hardware..." :) Ma nema... ubilo se... zvoni do jaja :) To sto je on u kutiji, pa po imenu i tome sto moze da se gurne u rack asocira na Lex 480, ne znaci da je Lex 480. I na tarabi moze da pise p..ka, pa ne znaci da trebas da se zaletis. E kad uzmes taj MPX500, pa ga vezes na neki jeftini StudioMater Astal, pa posle to "hardwerski" izmasterujes sa TC Finalizer, jebao si mu kevu :) U ovde pomenutim svetskim studijima, ja ne videh razliku "analogno - digitalno", vec se koristi i jedno i drugo i to vrhunske klase. Sad, ko misli da je svetska faca zato sto iskupuje otpade u rackovima i pitaj Boga kakve stolove... dobro... ima se, moze se :) Jos malo pa ce strajkovi u Nemackoj, USA... itd. Strajkovace radnici firmi za recikliranje. :) Od kad su se Srbi dosetili patenta "veliki studio, za male pare", ljudi nista nisu reciklirali... deca im gladuju jer nema posla :) P.S. Ode ova tema u sve, osim o onom D&R. Ne mogu da kazem nista, jer na tom mixeru nikada nisam radio, ali, cuo sam neke radove sa njega, koji po meni vrlo korektno zvuche, a narocito ako se uzme u obzir da u to ljudi radili pocetkom 90-ih. Dakle, rezultat moze da se dobije. Kazu za njega da nema karaktera, ali da je transparentan, pa je po meni ( ako je sve ovo tacno) ipak bolje takva sprava, koja barem nista nece da ti sjebe (ako ces vec mixer za manju cenu), nego nesto sto si isto toliko platio, a nalazi se u stanju kolapsa. Ako trebam da kresnem ruznjikavu deveojcicu od 25, ipak... bolje to nego babu od 80 koja je bila nekada filmska diva :) Opet kazem, nisam radio na tom mixeru pa ne mogu nista precizno da kazem... A sta bih ja kupio za te pare? Kupio bih dva kanala Neve 1073 npr. u top stanju. |
Quote:
A i naravno da velike zverke prelaze ( nisam rekao : prave i neprave " stvari .... to je vec tvoja malkice preterana interpretacija ) i prave sasvim dobre mixeve .... i po meni je potpuna predrasuda da ne moze da se napravi topli mix bez mixete .... Ko ume , ume ..... ko ne ume , sta cu mu ja ...... Pozdrav |
Samo vas gledam...i pratim...i citam...i veselo je..ovako sa strane!
opet besmislene rasprave ! Onako usput, ja POJMA NEMAM o elektronici, kompjuterima i software-u...ali nekako nabodem da smiksam nesto i pored toga!:ups: :ups: |
Nemoj da gledas i pratis i citas i da se veselis sa strane.
Nemoj da mislis da je ova rasprava besmislena. To sto ti nemas pojma o elektronici, kompjuterima i softweru a nekako nabodes da smiksas nesto, e to nije za hvalu(treba da se stidis). Sta da kazemo mi, koji se savrseno razumemo u analogiju i sve to, a neznamo nista da smixamo? Sem da je to nepravda, nepravda pa to ti je! Sram te bilo. |
1 Attachment(s)
Opet ko babe o ustipcima,samo tupimo na istu temu.
Kako kupiti nesto jeftino,ali zato odlicno i u perfektnom stanju,polakomimo se za sekund kako samo mi znamo za neku kombinaciju,pocnemo da se znojimo i paranoisemo,neko ce jos saznati,daj da kupim odma dok jos samo jedini ja na svetu znam za ovo.Posle je kasno za kajanje.Naravno da sam ja verovatno bio poslednji koji je saznao za povoljnu varijantu ali sam zato bio prvi da se zajebem.E onda pocinje prica o carevom odelu. ispod 30.000 dolara ili eura nema nista,a i to sto ima kad se kupi trazi jos,sto za odrzavanje,sto za instalaciju sto za racun za struju. Niko na svetu nece prodati nesto da valja za dzabe,a i to sto valja a poluispravno ,tesko je kupiti od velikih igraca,pogotovo ovde u Americi,od Nesvilovaca se vise ni polovan vokmen ne moze kupiti.To se onda malo zasminka pa proda,pa se ceka dodatna kinta na odrzavanju istoga. Tako kada vidite nesto sa velikim imenom i malom cenom momentalno bezite od toga,vidjao sam neke miksete koje i za dzabe neko da mi pokloni ne bi uzeo.Ja se drzim jednog univerzalnog pravila,nesto sto je jednom bilo krs,uvek ce i biti krs koliko god se mi trudili njemu nema povratka. E onda u klasi do oko 10.000 nema puno pametovanja,sve je to pomalo isto,niko za te pare nije izmislio toplu vodu vec su svi koristili ista resenja i vrteli istu pricu u krug.D&R Orion nije los,licno sam za jedan projekat predlagao tu konzolu.Soundcraft je veoma dobra firma,licno mislim u toj klasi najbolja,Tascam nikada nisam voleo,Mackie je za te pare jedna od najboljih kupovina...ali opet ponavljam tehnicki razlike su veoma male. Licno da trebam da odlucim sta cu u ovom trenutku ne bih kupovao konzolu,vec lep i funkcionalan frejm i onda bih polako slagao i kolazirao razlicite proizvodjace i tako na kraju dobio jedan funkcionalan hibrid koji bi uvek mogao biti promenljiv i nadgradljiv. Nesto slicno je uradjeno kod Ogija Radivojevica,odabrana kolicina ozbiljne opreme podredjena funkciji.Veoma lep primer,mozda i najkompletniji je studio Hammer u Novom Sadu.Po meni je to studio totalno u vremenu,mozes da ga upotrebljavas i konfigurises kako ti je volja,sve je moguce,sve ide u sve,ogranicava te samo kreativnost i sto je najvaznije slika velike konzole ti uopste ne nedostaje-barem meni ne. E sada malo o snovima: ATI - PARAGON II Kada bih sada kupovao polovnu konzolu ovo bi bio moj licni izbor do 30.000. Bazicno je live,ali verujte kao takva radi savrseno,sa full automatizacijom dere mnoge druge izvikane i to za vise duzina. Relativno normalno za odrzavanje,proizvodjac jos uvek postoji i pruza podrsku,lako za instalaciju,jos lakse za upotrebu.ponavljam zvuci feeenoooomeeeenalnoooo.Licno misljenje. Pozdrav |
Jesi bre ti prijatelju zdrav,pa za 30 000 kupis Jumbo Jat. Ali koji ce ti kurac Jumbo Jat, za 20 000 odes sa ribom u Monte Karlo a za ostatak kupis ozbiljnu krsinu iz 80-tih, paket WD 40 i pastu za poliranje. Jeste krs ali je brate veci od ovoga tvog, i ako ga dobro nauljis nista ne krci.
|
Quote:
Onda ima da DUVA kako to analogno zvuchi :) |
Ako opravka ne uspe, dali vazi garancija za fen?
|
Quote:
|
Ako cemo da se vredjamo, ni tebi frizura nije bas najbolja. Ali moj fen ima garanciju, i nebih bas da to zajebem bez razloga, a pogotovo ne radi neuspelog pokusaja restauracije.
|
Quote:
|
Ej bre,vas dvojica ste bre mnogo neozbiljni za svoje godine,sta ce ovi mladji od vas da nauce.
Sram Vas bilo. :mad: |
Dali ti to na nas mislis?
|
Da,
Na obojicu i na Lakija i na Simeta! |
Pa naucice gde da nadju delove za mixer... Samo... prvo treba vremeplov... pravo u 80-te, pa na buvljak kod Poljaka... Dva fena za kosu i jednu mashinicu za brijanje (made in SSSR)... sve to moze da se gurne u mixer i onda ce da radi bolje nego sto se da zamisliti :)
|
Lepo sam nam ja rekoa, da nepreterujemo, covek ce da provali da lupetamo.
Krhko je znanje! |
Jedino sto si veceras pametno rekao to je WD40 i polir pasta,samo da se nadovezem WD mora biti domace proizvodnje,onaj agresivni sto na sebi ima nacrtan sraf i sarku od kapije,taj je najbolji,duboko ulazi i odnosi sa sobom hrdjavi zvuk,posle ti samo ostaje da sve lepo ispoliras, kad neko dodje da vidi kako sve sjaji ko pasja m**a.
|
E burazeru, vidis da i mi konja i znaje za trku imamo!
Sta vi mislite tamo u API-ju, da se samo vi razumete u WD 40? |
Moze i tu da se ustedi... kazu da Coca-Cola to odradjuje kao od shale... a ako se stavi levak ispod srafa, pa u flashicu, onda moze i da se popije, pa gubitka gotovo i da nema :rolleyes: :da:
|
Koka kola nikako!!!!
Ulepi se sve pa onda mora da se vise polira. |
A sugar free?
|
Tema je krenula u nezeljenom smeru.Evo zato opet postavljam pitanje.Ukoliko je mixer tehnicki 100% ispravan koji je best-buy do 5000 eura i da ima najmanje 32 kanala.I molim samo ozbiljne komentare.Dakle neko sa iskustvom sto je radio na mixerima , a ne komentari tipa cuo sam ili neko mi pricao ilio procito sam u magazinu ...
|
Soundcraft 2400 mozes naci i do 3000 eura, a moj izbor malog-velikog pulta svakako bi uvjek bio amek angela ali nezna jel stane u 5000 eura :da:
a ako bas tjeras silu da se ides zajebavat s pultovima .... eto mci 528A/C/D se po americi prodaju od 3000 do 5000$ u raznim stanjima.... pa se igraj... ja znam bar za 4 takva!!!! Damir |
Quote:
To nema ovde ! :ups: |
Ja sam prodao svog Tascama 2600 i evo posteno sam u potrazi za mixerom vec 4 meseca. Posle jedno 600 mailova i 100 ebay-a varijanti, a nakon svih konsultacija sa dragim i relevantnim ljudima sa ovog foruma, doneo sam odluku i prihvatio sledeci savet: znaci kupujem potpuno ispravan (tehnicki) mikser koji se jos uvek proizvodi i ima delova, za koji kazu da nema karakter ali da mu je sve upotrebljivo i pre ampi i eq (zato sam i pitao za D&R Oriona), po ceni je prihvatljiv za nas Srpski standard, a drugi deo price koji je najlepsi jeste outboard sa karakterom znaci: pre ampi MCI, API, SSL, Focusrite Red 7, Neve 1073, Studer 169,sve ce da izadje skuplje nego mixer ali moze vremenom da se nabavlja, onda to sve u pristojan 24 kanalni SSL konvertor pa u DAW, pa nazad u sto. Znaci koncept pristojne dobre analogije i prednost DAW. Ja sam old fashion i to je po meni jedini dobar kompromis a da nije preko 50.000 eura. Trenutno sam u fazonu nabavke hardver kompresora da popunim kolekciju koju imam.
|
Potpuno se slazem s tobom.Treba imati u vidu i gde radimo i koji su nam klijenti i za koje trziste.Mada zaboravih da ti kazem da je i moj prvi mixer bio Tascam 2600, pa onda M 3500, i mackie.Razlika jeste mala u nijansama zato gledaj da uzmes 100% ispravan mixer a sve je to sto se zvuka tice tu negde zavisi i od hardware koji imas oko stola , a ponajvise od iskustva ton majstora.Inace i ja sam u potrazi za dobrim stolom i HVALA forumasima koji stvarno zele da pomognu.Jos nisam kupio mixer ali nadam se da uskoro nesto dobro naleti...:shock:
|
I do kog si zakljucka dosao od ove pomoci? Treba kupiti 100% ispravan mixer.
To je interesantan zakljucak. Pa sve sto kupis po vaskolikooj beleosvetskoj mrezi E Bay se nudi kao 100% ispravno(samo sto nule od 100-tke moraju dobro da se upakuju da nebi neka otpala u transportu). dali ce do kvara da dodje u transportu ili posle par dana rada ili mnogo kasnije. Ako je znaci 100% ispravnost najbitniji faktor, zasto onda menjati 100% ispravan mixer koji si vec imao. Zelis nesto vece i bolje, ali zbog sredstava malo starije. A jos pride da je i 100% ispravan i jeftin. Mozda moze i to da se nadje, mozda natrcis na "samo ga zena vozila".Jeste da to nije zemlja Srbija sa najvise zena vozaca na zemaljskoj kugli, ali predpostavljam da zene i tamo voze. Ako se misli proci jeftino sa mixerom vise klase ali starije generacije. onda su to grdne zablude. Uzeti za 2-4 hiljade $ mixer sa kraja 70-ih koji je kostao 200-300 hiljada kao nov i verovati da je 100% ispravan je ravno nadi da cete sutra na loto dobiti 7-cu. D se razumemo 7-ca se dobija, ali . Ima ovde ljudi koji su kupovali takve stvari, i natrcali da ga je samo zena vozila. Svi veliki mixeri kod nas su kupljeni kao polovni, i potpuno su uredni mixeri koji su uzeti pod kontrolom strucnog lica a nisu kupovani na nevidjeno preko E Bay-a. Tako da sve kada saberes, ima tu dosta stavki koje covek u osnovnoj inicijacij zaboravi jer mu je u glavi samo pa i nije tako skupo, a u stvari je malo drugacije, pa i nije tako jeftino kada se sve sabere. |
Ti cuti! Covek hoce savet od iskusnih forumasa, a ti ne znas sta je analogni mixer, jer nisi radio na njima, vec citao po magazinima! Kad budes seo za neki Tascam, ili Mackie, pa uradis pesmu, onda pricaj! :da: :D
|
evo ti ovo...ovo je bila super mikseta...radio sam jednom na njoj..davno. Larking audio UK
<TABLE class=trim cellSpacing=0 cellPadding=3 width=678 border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top width=400><TABLE cellSpacing=5 cellPadding=0 border=0><TBODY><TR><TD colSpan=3>http://larkingslist.com/boss/images/...9193584IMG.JPG</TD></TR></TBODY></TABLE> <TABLE cellSpacing=3 cellPadding=3 width="98%" border=0><TBODY><TR><TD class=fill>More Information </TD></TR><TR><TD>SOUNDCRAFT REIMS RECORDING CONSOLE Designed by Paul Hardcastle and Ivor Taylor and manufactured by Soundcraft, innovative design and well built. The Reims provides 32 full channels and 24 monitor inputs plus a further 24 level and pan inputs in remix by using the group insert returns. Total 100 Line Inputs. The Reims is fitted with a very basic automated muting and routing system, this no longer works however this does not restrict the non automated working of the console. The Reims is a good quality console and at ? 3,500 represents excellent value for money Price : uk ? 3,500 + vat us $7,000 eu 4,550 eur eu sales may be liable to vat E&oe. </TD></TR></TBODY></TABLE></TD><TD vAlign=top width=290><TABLE class=text cellSpacing=5 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=fill align=middle colSpan=2 height=25>SOUNDCRAFT REIMS </TD></TR><TR><TD>Description</TD><TD>24 Buss Console with up to 100 Line inputs </TD></TR><TR><TD>Condition</TD><TD>Used </TD></TR><TR><TD>Price</TD><TD>? 3,500 + vat </TD></TR><TR class=fill height=25><TD align=middle colSpan=2 height=25>Features </TD></TR><TR><TD colSpan=2>Split Mode Console</TD><TR><TD colSpan=2>32 channels into 24 groups</TD></TR><TR><TD colSpan=2>Optional VU Meterbridge fitted</TD></TR><TR><TD colSpan=2></TD></TR><TR><TD colSpan=2></TD></TR><TR><TD colSpan=2></TD></TR><TR><TD colSpan=2>Massive Spares kit included inc spare psu</TD></TR><TR class=fill><TD colSpan=2 height=1><!-- SPACER --></TD></TR><TR><TD colSpan=2>Download a Product Manual</TD></TR><TR><TD colSpan=2></TD></TR><TR class=fill><TD colSpan=2 height=1><!-- SPACER --></TD></TR><FORM onsubmit="return checkrequired(this)" action=email.php method=post target=_blank><TR><TD colSpan=2>Want to show this product to a friend? Just enter the details below </TD></TR><TR><TD height=10><!-- SPACER --></TD></TR><TR><TD align=right>Your Email</TD><TD><INPUT class=text title="Your Google Toolbar can fill this in for you. Select AutoFill" style="BACKGROUND-COLOR: #ffffa0" alt=required name=email></TD></TR><TR><TD align=right>Friend's Email</TD><TD><INPUT class=text title="Your Google Toolbar can fill this in for you. Select AutoFill" style="BACKGROUND-COLOR: #ffffa0" alt=required name=friend></TD></TR><TR><TD></TD><TD><INPUT class=text type=submit value=Send></TD></TR><INPUT type=hidden value=120188577579641 name=ccode> </FORM></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE> |
All times are GMT +1. The time now is 09:15 PM. |