Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Spectrasonics - Omnisphere (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21203)

Mika Technika 07-11-2008 07:49 PM

Re: Spectrasonics - Omnisphere

pazi ovako: kad me mrzi onda ih pichim po kanalima u fl studiju, a kad me ne mrzi onda u kontakt ili u battery i vozi misko, napravim sebi nki file tj. banku i udri do zore :D sve je wave(obicni semplovi) ja leyerujem po potrebi.

BODAL 30-01-2009 11:31 AM

Koristite li Omnisphere? Kako ide, svidja li vam se, kako se uklapa u to sto radite?
Ja sam se zalijepio za ovaj sint, pravim svoje presete i pokusavam uklopiti u neki fank fazon i vjecito imam problem da mi zvuci nekako izolovano od ostatka miksa... Nekako uvijek odudara od svega. A vecinom pravim neke leadove i sl, rijetko padove ubacujem... Pitam se kako se ponasa kod vas?

allegrosteva 11-02-2009 07:04 PM

Drugari, pri jednom dizanju omnisphere-a mi je ponudio samo drum paterne i nista drugo, zvucali su na prvo slusanje super (kao i sve ostalo u omnisphere-u) i sad ne znam kako ponovo da dodjem do njih.Hitno mi treba odgovor koji mi je verovatno sve vreme pred nosem(sta cu ima se tri banke i mozgic s vremena na vreme blokira)

Mika Technika 11-02-2009 07:45 PM

probaj da kliknes na Directory: ili na File Directory trazi i naci ces, ili uradi search

allegrosteva 11-02-2009 08:15 PM

Nashaooo:):):)
Normalno da mi je odgovor bio pred nosem
Drum paterne sam trazio u voice browser-u umesto da ga trazim u stack browser-u(valjda se tako zove), onom sto se nalazi pri vrhu.

Ghost Dog 26-12-2010 12:03 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 220003)
^meni (i ne samo meni) i revalver zvuchi mnogo bolje od guitar riga.. iako je i on tanak i nikakav

Hmmm ... da li postoji neki softverski amp modeler za koji ne nalazi? da zvuči tanko?

Ghost Dog 26-12-2010 12:05 PM

Quote:

Originally Posted by BODAL (Post 233243)
... Ja sam se zalijepio za ovaj sint, pravim svoje presete ...

Dakle, Omnisphere dozvoljava skladištenje sopstvenih preseta?

I čisto par pitanja za ljude koji su probali i Atmosphere i Omnisphere. Da li patch-evi iz Atmosphere-a zaista (i u kojoj meri) zvuče bolje u Omnisphere-u? Da li se nekome koga zanimaju samo stringovi i padovi isplati da prelazi na Omnisphere?

Mika Technika 26-12-2010 05:40 PM

Quote:

Originally Posted by ndv (Post 294616)
Dakle, Omnisphere dozvoljava skladištenje sopstvenih preseta?

I čisto par pitanja za ljude koji su probali i Atmosphere i Omnisphere. Da li patch-evi iz Atmosphere-a zaista (i u kojoj meri) zvuče bolje u Omnisphere-u? Da li se nekome koga zanimaju samo stringovi i padovi isplati da prelazi na Omnisphere?

sam zvuk u omnisferu je bolji, nisam isprobavao petcheve iz atmo u omniju, ali razlika se cuje izmedju ta dva synth-a. E sad, sam ces morati da odlucis da li ti treba ili ne.

Ghost Dog 28-12-2010 08:16 AM

Quote:

Originally Posted by Mika Technika (Post 294628)
sam zvuk u omnisferu je bolji, nisam isprobavao petcheve iz atmo u omniju, ali razlika se cuje izmedju ta dva synth-a. E sad, sam ces morati da odlucis da li ti treba ili ne.

Moraću ... moraću da probam ...

Ghost Dog 28-12-2010 08:43 PM

Ok ... probao ...

Što bi rekao Bata Stojković u Maratoncima ... "Ljudi pa ovo i nije tako loše"! :grin:

Then again, za te pare ... i bolje bi mu bilo da liči na nešto! :wink:

Nisam imao vremena da proveravam kako zvuči u odnosu na Atmosphere (čini mi se da ne zvuči nešto preterano bolje ... ako uopšte i zvuči bolje), ali ... prvi utisci su povoljni.

Edit:

Zaboravih da spomenem ... nije baš vanserijski brz pri učitavanju patch-eva ...

Ghost Dog 31-12-2010 12:42 PM

Dooobro ....

Sad sam imao malo više vremena da uporedim oba instrumenta, i iskreno ... čini mi se da patch-evi iz Atmosphere-a ne zvuče ni gram bolje u Omnisphere-u!

Takođe ... čini mi se da sam Omnisphere ne nudi gotovo ništa novo po pitanju kvalitetnih pad-ova ....

Možda ga i neću koristiti .... Žao mi je, da budem iskren ... dobar je to synth, ali izgleda da su oni tih dodatnih skoro pa četr'es giga potrošili na neke pattern-e i efekte, a to meni ni najmanje ne treba!

Ghost Dog 03-01-2011 11:32 AM

BTW, ?to se Omnisphere-a tiče ... be?e ne mo?e da se rasparča ona njegova velika biblioteka semplova? :confused:

Mika Technika 03-01-2011 03:12 PM

Quote:

Originally Posted by ndv (Post 295279)
BTW, ?to se Omnisphere-a tiče ... be?e ne mo?e da se rasparča ona njegova velika biblioteka semplova? :confused:

kako da rasparcas?

Ghost Dog 03-01-2011 03:14 PM

Quote:

Originally Posted by Mika Technika (Post 295298)
kako da rasparcas?

Recimo, da ostavim samo Atmosphere biblioteku.

Kao instrument, Omnisphere mi se vi?e sviđa nego Atmosphere, ali mi zaista, zaista, ne treba njegova biblioteka od 40+ giga.

Mika Technika 03-01-2011 03:41 PM

mislim da nece moci bez banki

Ghost Dog 03-01-2011 03:55 PM

Quote:

Originally Posted by Mika Technika (Post 295304)
mislim da nece moci bez banki

Mislim i ja da tu ne mo?e ni?ta pametno da se uradi.

All times are GMT +1. The time now is 01:47 AM.