![]() |
Re: OD PC-a DO MACA
Ma i ja sam kupio IPhone, prosto sam odusevljen kako je jednostavan i dobar Os. Zato sam poceo da razmisljam o Mac-u....Ma da bih i da probam Hacintosh..
|
meni tiger hekintosh sljaka fenomenalno evo vec pola godine
koristim fw zvucnu ,uad, liquid mix, nikakvih problema nema imam i macbook ali je on prilicno nestabilniji |
Skinuo sam neke instalacije Leoparda, pa cu da probam. U ovome sam potpuno nov, nisam se susretao sam Mac-os-om...mozda jednom. Ali me jako interesuje. Svi utisci i predlozi su dobrodosli :)
|
evo sam i ja probao stavit hackintosh leopard...i radi perfektno na mojoj masini
ne bi ali sam prisiljen nauciti final cut pro...pa...:banghead: ali koje je to smeche od OS-a...za ljude koji ne zele ama bas nikakvu kontrolu... |
Quote:
RM |
Quote:
Ugl. meni se sviđa, FC mi je naj za monta?u i tu je kraj priče - jedini razlog. Inače mi je malo iritantan. Zapravo, vjerujem da bi mi prelazak sa Mac-a na XP bio puno zanimljiviji. |
Control Freaks !!!
|
Kakva bre kontrola, hocu da sednem i da radim na masini. A kada (mozda jednog dana) serveri budu pod Windowsom tada cemo mu skinuti kapu, a do tada Linux (Unix) vlada:wink:
|
Quote:
Quote:
RM |
Quote:
|
Quote:
sto kaze prijatelj gore...sednes, upalis masinu i radis posao...muziku, editovanje, sta vec! kakva kontrola, kakve gluposti.... jao, ti sto vole da dzaraju nesto stalno....! to je bas boooring! Ko ima vremena za to? Ja sam uvek ( a i ljudi koji rade sa mnom) uvek toliko bizzi, da nemamo vremena da tu nesto chmaramo. Na Mac-u sve radi kako treba, bez greske...painless! tacka... nemojte opet istu pricu, Jovo nanovo.... |
Opusteno ljudi...Ne pitam ja sta je bolje PC ili Mac....Uzecu Mac-a i instaliracu na Pc intel-u Leopard, pa cu sam da uporedim sta je bolje za mene. Sto se tice posla koliko god sam "bizzi" uvek odvojim vremena za eksperimentisanje, pa makar i sa telefonima :) to je jace od mene....
|
Ima li nekih novina na ovom polju i da li je ovo zazivelo u vecoj meri?
Kakvi su utisci posle duzeg koriscenja? |
Instalirao sam Leopard 10.5.5 (iDeneb verzija je u pitanju) i mogu da kazem da radi odlicno. Komponente su:
Gigabyte X38 DQ6, Intel Core2Duo E6550, 4*1GB Kingston 667MHz, WD 320GB, WD 160GB, Asus 8500GT 256MB, Pioneer 115D DVDRW. Jedini problem koji imam je rezanje diskova (hoce prilikom rezanja da malo zakuca - restart) ali mi to nije nista cudno jer ovaj Pioneer 115D se povezuje preko IDE kabla a trebalo bi da bude SATA ili USB (mada s obzirom na cenu novih DVDRW-a od nekih 20-ak eura, mislim da ce ovaj pioneer da "leti" napolje iz racunara). Pre ovog OSX-a sam imao Kalyway 10.5.2, ali sam njime sam imao problem prilikom gasenja racunara. Naime, skoro uvek mi procesor, maticna i napajanje nastave sa radom (kuler na procesoru ne prestaje da vrti), pa sam bio prinudjen da gasim racunar na napajanju (shto bash i nije idealno resenje). |
Koja je po vama najbolja verzija pc-evastog osx-a, jer planiram i ja da se malo igram (ali kao dual boot sa XP-om) :) .
Ja trenutno imam Kalyway 10.5.2 (nije instaliran), ali ne znam da li ima nesto bolje. Nasao sam i neku verziju Kalyway 10.5.2 ali ima preko 7gb i pise da je samo za intel procesore. Pise i da je resen problem sa onim jamocron cudom ... e, sad ... ne znam :confused: . |
Quote:
|
Quote:
|
E ,ja imam veliki problem sa Kalyway 10.5.2. Instalirao sam ga kao dual boot sa XP-om, po nekom uputstvu sa interneta. E, sad sve je to proteklo ok. Lepo se instalirao nije bilo nikakvih problema pri instalaciji, ali kada sam trebao da ga butujem, dodje do do onog pocetnog sivog skrina sa jabukom tu stoji 10-15 sekundi i onda mrak. Iskluci mi monitor i moram restart. Napravio sam i onaj boot.ini i dodao chain0, tako da mi pri paljenju kompa lepo daje opciju da biram koji cu sistem podici. XP lepo butuje, ali kada odaberem osx on dodje do onog skrina i pukne.
Da li neko zna sta bi to moglo biti? Inace konfiguracija je sledeca: Gigabite p35 ds3 Intel E4400 (2600mhz) 4gb geil ultra 4-4-4-12 Nvidia 8500 250mb ddr3 hard WD 320 gb 16mb hard WD 160 gb 8mb EMU 1212m Napajanje OCZ 600W Molim vas za pomoc, ako znate u cemu je problem :( :( :( :cry: . P.S. Bios nisam dirao. |
Malo pre sam uspeo da butujem os x i instalirao logic i neke drivere i nakon restarta opet blokada.
20x sam pokusavao da opet udjem u os x inista. Sta bi to moglo biti???? :shock: |
Jedan Ciga se hvalio kako je navikao svog magarca da apsolutno nista ne jede, i bio je odusevljen.
Medjutim, posle nekoliko dana magarac je uginuo. Sta iz ove pricice mozemo da naucimo? (ne odnosi se naravno na Kejkza i Divinera, svaka im cast!) |
Kako kaze Bora Corba "Alkohol za svakog bolesnika" a Slowstar dodaje "Mekintos po glavi stanovnika". Ziveo Sloba!
|
Quote:
|
Mislim da je ipak magarac izdao svoga gazdu, sram ga bilo!
|
Ma, da :) .
|
Mozeli mi neko od vas proveriti ili zna vec da li moze taj osx86 i koji na moje komponente ???
<TABLE class=servistext><TBODY><TR><TD>Procesor:</TD><TD>Intel Core 2 Quad 2.50 GHz Box 6MB 1333MHz LGA775 Q9300</TD></TR><TR><TD>Matična ploča:</TD><TD>Asus LGA P5Q (Intel P45, 4xDDRII, Bus 1066/1333/1600, RAID, GLAN, Firewire)</TD></TR><TR><TD>Memorija:</TD><TD>Kingston DDR2 1024MB PC800</TD></TR><TR><TD>Hard disk:</TD><TD>Seagate SATA II 500GB 7200rpm 32MB</TD></TR></TBODY></TABLE> Znaci ide li to na ovu plocu i procesor? i koja verzija mac osx? ja sam skinuo iAtkos v4i 10.5.4 i kad ga ubacim pokrenem ga i samo siva pozadina i ona jabuka vrti u krug i tako moze do ujutro, znaci nece i probao sam kalyway 10.5.2 efiv8 ,ubacim ga i cim ga startam zadnja stavka na crnom ekranu punom informacija mi pise ERROR : FireWire unable to determine security-mode, defaulting to full-secure. i onda ispod te recenice Still waiting for root device i tako u nedogled HELP>>??? |
Pokreni taj kalyway u verbose modu ,znaci na pocetku F8 pa ukucas samo -v
|
nece, isto pise kao gore...
da dodam da imam 2 hard diska u njemu, jedan je vec gore navedeni sata 2 disk a drugi obicni od 160gb i na obadva su instalirani xp, jedan je za muziku drugi za igre.... znaci u boot imam 2 xp-a i naravno opet isto pise Still waiting for root device A taj sam davno kad je izasao instalirao bio na pentium 4 2ghz i radio je ali naravno na ss2 instrukciji posto taj komp i ploca nema ss3, e sad dali je do diskova u ovom kompu na 2 razlicita su prikljucka ili kabla spojeni posto je jedan sata 2 brzi a drugi obicni, i naravno dali ti osx86 sto je najbitnije podrzavaju moju plocu asus P5Q a i dalje stoji gore pitanje vec sam naveo sta imam??? pooozzzzz i ajd pomozte mi da i ja malo isprobam! muzicku imam presonus firepod fw i graficku gigabyte geforce 9600GT |
verovatno ti je cd na nekom pata kontroleru, vidi mozes li nabaviti sata dvd. Graficka ti verovatno nece raditi, bar na 10.5.4... od 10.5.5 bi trebala raditi
|
Quote:
Pozdrav |
poz kejkz! dvd rw mi je pionir obicni nije sata, obicni su kablovi u njemu kao i u drugom disku onakvi kao u starih kompova pentium 4 mislim oni standardni posto ne znam kako se to zove da ne lupam ali znas na sta mislim verovatno?
|
Quote:
Podigni XP i "zrtvuj" jedan hard disk na kome bi hteo da instaliras Macintosh. Ako ti je bitniji onaj za muziku, ti podigni XP na njemu i tada obrisi (ali bukvalno) ceo onaj hard koji ti sluzi za igranje (administrative tools - computer managment - disk managment - desni klik misem na hard koji zelis da obrises - delete logical drive). Bios: - firewire - disabled - obavezno odaberi kod opcije sata/ahci - AHCI (trenutno sam na poslu pa ne mogu da proverim tacan naziv ove opcije u biosu). Tek tada ubaci CD sa instalacijom Leoparda. Ja preporucujem iDeneb Leopard 10.5.5, kod mene sljaka perfektno, bez ijednog baga, a cini mi se da prilikom instalacije postoji driver za tu tvoju graficku (nisam 100% siguran). Obavezno, ali obavezno za instalaciju koristi DVD drive koji ide sata kablom na maticnu (ovaj drugi iscupaj sa maticne ako je IDE kabl u pitanju). To isto vazi i za hard disk - mora SATA nikako IDE. Ovako sam ja to resio na svom racunaru... nadam se da ce uspeti kod tebe. |
Quote:
|
Eternal Prize hvala na odg. To cu da probam, ali sad nisam u mogucnosti, nemam taj sto ti i kejkz kazete sata dvd rw imam samo obican, drugi disk mi je obicni 160gb gde su igre naravno da bih njega izbrisao, i ovako sam se namucio dugo dok sam ovaj prvi sata2 sredio i nabudzio za muziku, nema sanse da bih to opet sve ispocetka, ali dobro je pa imam ovaj drugi za zezu pa mogu njega erase. e sad evo skidam taj osx koji se zove iDeneb v1.3 10.5.5? jeli to taj? za bios cu da probam. pozz
|
Instaliraj ga na starom kompjuteru, ako ima sata prikljucke, pa prenesi hd na novi. Radim to redovno. Taj pata nece raditi posao, kao sto rekoh, nije do njega, nego do kontrolera.
|
Quote:
:) |
kejkz dobra ti je to ideja ali ne mogu to odraditi posto ovaj mac osx zahteva ss3 instrukcije na maticnoj a ja na tom starom pentium 4 imam plocu intel ss2 vrh, pa to ne mogu odraditi, e sad malo mi pojasni te kontrolere sta je to pata? i to sto si naveo? poz
|
Pata - parallel ata, stari standard za povezivanje hard diskova i ostalih i/o uredjaja... a posto imas sse2, bojim se da ce od svega toga biti samo paja. Vidi da nadjes "distribuciju" osx-a koja emulira sse3, ill nabavi sata rezac, to je bar danas jeftino.
|
probacu kejkz, mislim nemam na tom starom p4 ss3 ali imam na ovom novom asus p5q i q9300 procesor, samo na tom novom moram uzeti kao sto kazete dvd sata. za kontrolere ok :) kontejsn hihi
|
Taj Asus ce ti verovatno praviti probleme pri instalaciji, ili kasnije pri dizanju sistema, na njemu je Jmicron kontroler, a oni su bas problematicni...
Ja sam ih zaobisao na P5KR nekako, ali sad ne mogu da se setim sta sam radio tacno, davno je bilo... Na 10.5.5 imas podrsku za Jmicron, ali i dalje pravi probleme... Gigabyte DS3x je najpogodnija, mozda bi mogao da zmenis plocu uz neku malu doplatu, a sto se tice PATA i SATA, uzmi PATA to SATA adapter i sve ce ti najnormalnije raditi, on ne mora ni da kosta nista, dace ti ga tamo gde kupujes komponente, imaju oni toga dosta, dolazi im sa nekim plocama, a mozda ce ti i naplatiti par dinara... Jos vaznije, koja ti je grafika?! |
poz kejkz i ostali! instalirao sam ovaj iDeneb v1.3 10.5.5 sto mi je eternal prize predlozio, i sta se desava, ne mogu uci u mac osx. Znaci instalacija protekne glatko i na kraju kaze instal sucesfull onaj zeleni znak ok, i kad restartujem instalirao sam acronis boot cd i pojave mi se i xp i osx, selektujem osx i onda samo jabuka vrti i tako do ujutro znaci nece da udje, mozes li mi malo objasniti ona podesavanja sta trebam da selektujem tamo posto ne znam sta trebam, treba li onaj x11 i tako to, ne instaliram jedino language i fontove, da li treba na sve one ostale staviti kvakice? sta ??? u biosu sam iskljucio fireware i prebacio na AHCI, treba li updejtovati bios na asus p5q posto mi je orginalan nisam nikad jos na ploci updejtovao ga, naravno grafa mi je gt9600, posto to ne vidim u nvidia drajverima tamo u setingu pise samo da se selektuju serije 6 i 7 i jos nesto, sta da cekiram? naravno nisam jos nista menjao, dok skupim pare, znaci dvd nije sata i imam dva hard diska jedan je sata 2 500gb na njemu mi je xp za muziku i ovaj drugi ata obicni 160gb na njega sam intalirao, znaci u disk utility ga formatirao i naziv OSX stavio... gde gresim??? poozzz
|
All times are GMT +1. The time now is 03:54 PM. |